Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Poradňa

Skialpinizmus a bezpečnosť v horách

Poradňa

K základom pre bezpečné lyžiarske túry a pohyb v horách patrí plánovanie. Poďme sa spolu pozrieť na pár dôležitých bodov, ktoré by ste pred vašim skialpovým dobrodružstvom v zasnežených horách nemali podceniť. 

Ako udržať nohy v teple

Poradňa

Keď prechladnú prsty na nohách, je obtiažne dostať ich späť do varu. Vyznávači vysokohorskej turistiky určite vedia, ako dopadá zanedbanie voskovo vyzerajúcich prstov (v skratke to ide: modrá-čierna-pápá).

7 vychytávok na prežitie, ktoré nadchnú minimalistov aj náročných

Poradňa

Najdôležitejšie vybavenie na prežitie v 3 rôznych variantoch - od minimalistov cez zlatý stred až po high-tech.

Základná orientácia v mape

Poradňa

Je klasická papierová mapa prežitok alebo má svoje miesto aj v dnešnom svete pokrokovej elektroniky vybavenej GPS navigáciou?

Čo je to skialpinizmus?

Poradňa

Skialpinizmus sa v posledných rokoch teší veľkej obľube. Vedeli ste, že pred výberom vybavenia by ste si mali ujasniť, ktorej zo skialpinistickej disciplíne sa budete venovať? 

Ako podporiť imunitný systém

Poradňa

Imunita je vlastne "štít", ktorý chráni naše zdravie. Rady, ako ho neoslabovať, ale naopak posilniť, vám prinášame v nasledujúcom článku.

Perie - jeho vlastnosti, výhody aj nevýhody

Poradňa

V ďalšom článku z Poradne sa spoločne s chlapcami z Patizonu zameriame na perie, respektíve na produkty s páperovou izolačnou výplňou. Predstavíme vám výhody aj nedostatky tohto nenahraditeľného prírodného materiálu.

Regenerácia po fyzickej záťaži

Poradňa

Tak často opomínaná, a predsa tak dôležitá. Na nej stoja výborné výsledky športovcov, ale má aj vplyv na ich nezdary a neúspechy. Ak ju zanedbávame dlhodobo, môže viesť k dlhodobým či chronickým ochoreniam. O čom je reč? O regenerácii. Prečo je tak dôležitá? Ako správne regenerovať a čo k tomu použiť?

Ako sa starať o karimatku (matrac)

Poradňa

Karimatka je neoddeliteľnou súčasťou výbavy každého outdoorového nadšenca. Viete ale, ako sa o ňu správne starať? My áno!

Ako sa starať o spacák

Poradňa

Výberu spacáku sme už niekoľko článkov v našej Poradni venovali. Dnes vám poradíme, ako sa o spacák správne starať, aby vám dobre slúžil veľa rokov.

Ako kempovat s motocyklom

Poradňa

Veľmi rád kempujem alebo spím pod hviezdami a tiež mám rád stroje na dvoch kolesách. Našťastie sa tieto záľuby dajú skvelo skĺbiť dokopy. V tomto článku vám poradím, čo si vziať so sebou na niekoľkodňový moto výlet do prírody.

Lezecké hry na bouldere aj s lanom

Poradňa

V ďalšom článku z Poradne sme si pre vás pripravili niekoľko tipov, ako deťom urobiť lezenie ešte o niečo zábavnejšie.