Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Test: Pánske funkčné tričko Brynje Super Thermo Shirt

Dnes vám prinášame test funkčného trička, ktorý môže byť pre mnohých dosť prekvapujúci. Tričko je totiž vyrobené zo sieťovanej tkaniny!


Kudy kam v testu

Nepostrádateľným doplnkom turistickej, športovej alebo akejkoľvek inej voľnočasovej aktivity je kvalitné oblečenie, a tým viac základná alebo tiež prvá vrstva. Nórska značka Brynje of Norway u nás nie je možno tak rozšírená ako iné, ale napriek tomu si zaslúži pozornosť. Už dobyvatelia Everestu používali oblečenie tejto značky a dodnes je veľmi obľúbenou súčasťou mnohých expedícií. Oblečenie sa vyrába z kvalitných materiálov, ktoré sú testované v tých najdrsnejších podmienkach. 

Charakteristika

 

Názov:

 

Super Thermo Shirt w/inlay

Výrobca:

 Brynje of Norway

Určenie: Pánske
Materiál: 100% Polypropylén
Gramáž materiálu (g/m2): 140 g/m2
Funkčný materiál: Syntetika

 

  • rýchlo sa vysuší
  • má vynikajúce izolačné vlastnosti
  • využijete ho počas celého roka
  • guľatý výstrih
  • veľmi jemné na dotyk, nehryzie

Začiatočné rozpaky

Naozaj prvá vec, ktorá vás buď zarazí, alebo zaujme je vzhľad funkčného trička Brynje Super Thermo Shirt. Je vyrobené zo syntetickej, polypropylénovej sieťoviny. Keď sa mi dostalo do rúk, hovoril som si, ako môže tričko, ktoré má "dierky” zahrievať. To, že bude dobre odvádzať pot, som vzhľadom na sieťovinu tak nejako podvedome tušil, ale zahriatie mi vŕtalo hlavou. Úprimne, bol som voči tomu značne skeptický. Moje obavy sa ale veľmi rýchlo rozplynuli. 

Materiál

Materiál, ktorý je vyrobený zo syntetickej látky, je na dotyk i nosenie veľmi príjemný. Nehryzie, neškriabe ani nijako negatívne nepôsobí na koži. Bez problémov ste schopný ho mať na sebe celý deň. Svojím tvarovaním obopne celé telo a hoci som testoval veľkosť, ktorá mi sedela, tričko som mal až do polovice zadku, subjektívne bolo teda väčšie. To ale vôbec nevadí. Celá bedrová časť chrbta je tak v teple. Jedinou, povedzme zhutnenou časťou, je ramenná oblasť. Tu je sieťovina pevnejšia, respektíve materiál pripomína klasický nesieťovaný textil. 

 

Sieťovina Brynje

  • sieťovina funguje ako váš osobný termostat
  • sieťovina výborne odvádza vlhkosť od tela
  • sieťovina nepohlcuje vlhkosť
  • sieťovina sa rýchlo vysuší
  • sieťovina má málo kontaktných bodov s pokožkou
  • sieťovina vás izoluje počas pokoja a odvádza teplo pri zvýšenej aktivite
  • opakovaný víťaz testov termobielizne v Nórsku

Izolačné vlastnosti

Výrobca pomerne hrdo deklaruje vynikajúce izolačné vlastnosti. S napätím som čakal, nakoľko sa priblížia k pravde. Tričko som mal na sebe celkovo 25 hodín počas rôznych športových a voľnočasových aktivít. Predovšetkým som v ňom behal, a to v rôznych teplotných podmienkach. S ohľadom na avízovaný teplotný komfort som tričko testoval pri vonkajšej teplote - 1 °C a ľahkom vetre. Dal som si naň len vetrovú bundu. Počas necelých dvoch hodín som ani raz nevnímal chlad. Tepelná izolácia bola naozaj výborná. 

Odvod potu

S vlhkosťou a stavom materiálu po dobehnutí by som bol s hodnotením opatrný. Pri behaní som nevnímal, že by som mal mokrý alebo spotený chrbát, ani som nemal pocit, že by som behal v nejakom ťažkom brnení. Na rozdiel od iných textílií si táto dokáže s vlhkosťou dobre poradiť, čo je zaujímavé vzhľadom na to, že po vyzlieknutí bolo tričko ťažké z nasiaknutého potu, ale pri behu som to subjektívne nevnímal. Sľubované tvrdenie o rýchloschnúcom materiále je pravdivé. Do pol hodiny bolo tričko suché a znovu použiteľné. Pohyb v ňom nie je nijako obmedzujúci alebo problematický. 

Nielen na šport

V prípade voľnočasového nosenia by som rád vyzdvihol hrejivosť. Rád som v teple, a preto volím materiál, ktorý ma zahreje, izoluje a bude štýlový. Brynje presne tieto moje požiadavky spĺňa. Na termo tričko som maximálne obliekol ľahkú košieľku alebo sveter. Celý deň som bol takto schopný stráviť v mieste, kde panovala nižšia izbová teplota (niekde okolo 17 až 18 °C). 

Údržba

Tričko nevyžaduje žiadnu špeciálnu starostlivosť. Pranie na 40 °C je absolútne bezproblémové. Nepúšťa farbu a rýchlo schne. 

Hodnotenie: 90 %

+

  • skvelá tepelná izolácia
  • priedušný materiál
  • výborný pomer cena/kvalita

-

  • po dobehnutí vyššia váha

Záver

Pokiaľ hľadáte parťáka do nepohody, požadujete výbornú tepelnú izoláciu a zároveň nechcete mať na sebe prepotený a nefunčkný materiál, skúste funkčné tričko Brynje Super Thermo Shirt. S ohľadom na cenovú dostupnosť si trúfam tvrdiť, že kvalitnejší a funkčnejší výrobok by ste asi ťažko našli. 

Užitočné odkazy:

Ďalšie zaujímavé články:

Autor: Mirek Píštěk

Zdroje: archív autora

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

Testovňa

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.

Vyberáme pre vás

48,00  (8.54 %) 43,90 

Porovnať

59,00  (3.56 %) 56,90 

Porovnať

65,00  (50.92 %) 31,90 

Porovnať

Pánske funkčné tričko Under Armour HG Armour Comp LS

41,20  (8.01 %) 37,90 

Porovnať

104,00  (12.6 %) 90,90 

Porovnať

Pánske funkčné tričko Hiko Shade Dew L/S

36,70  (26.7 %) od 26,90 

Porovnať

Pánske funkčné tričko Dynafit Ride L/S M

107,22  (45.07 %) od 58,90 

Porovnať

Pánske funkčné tričko Craft Core Dry Active Comfort Ls

51,00  (13.92 %) 43,90 

Porovnať