Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Test: Nepremokavé ponožky SealSkinz WF Warm Weather Mid

Test ponožiek od SealSkinz pre tých z vás, ktorí bežecké topánky počas celého roka nechcete dať dole z nôh a hľadáte riešenie, ako byť v suchu a teple.

       

  Obsah

Už dosť dlho som pokukovala po nepremokavých ponožkách, pretože večne chodím v bežeckých topánkach, a to naozaj v každom počasí. Bežne absolvujem aj zimné túry v ľahkých bežeckých topánkach, a tak mám s mokrými a zmrznutými nohami naozaj bohaté skúsenosti.

Stále som tak nejako neverila, že to proste môže fungovať bez toho, aby sa nohy zbytočne potili. Vo finále by to bolo ešte horšie než mať mokré ponožky, ktoré napríklad časom uschnú, alebo kým sa ide, tak je proste teplo. Lenže som ten typ človeka, čo môže čítať recenzie stále dokola, ale aj tak tomu neuverím, kým to sama nevyskúšam.

Charakteristika

 

Názov:

 

WF Warm Weather Mid Length with Hydrostop

Výrobca: SealSkinz
Určenie:  Pánske / Dámske
Typ ponožiek: Nepremokavé
Materiál ponožiek: syntetika / vlna

Výška ponožiek:

Stredná
Farba: modrá / červená

 

 

  • udržia vás v suchu aj v nepriaznivom počasí
  • vodotesné členky
  • hydrofilná membrána
  • prémiový vnútrajšok z merino vlny
  • odvádzajú pot
  • skvelo padnú a nosia sa
  • bezkonkurenčná priedušnosť
  • zabraňujú vnikaniu dažďa, blata a piesku do ponožky
  • bezošvová konštrukcia
  • ploché švy
  • elastická podpora na členku, päte a priehlavku

 

 

   

 

Test SealSkinz za polárnym kruhom

Tento test SealSkinz nie je jediným testom, ktorý sme na ich ponožky robili. Prečítajte si ďalší, extrémnejší, testovali sme totiž až za polárnym kruhom.

 

>>> ČÍTAŤ ĎALEJ <<<

 

Predstavenie

Narazila som na anglickú značku SealSkinz, ktorá sa špecializuje na produkciu vodotesného vybavenia na outdoor. Kto iný, než výrobca z krajiny dažďov a škaredého počasia. Bolo mi trochu ľúto dať za ponožky takú čiastku, ale zase keby to fungovalo tak, ako má, je to pre mňa neoceniteľný pomocník do prírody. Ponožky WF Warm Weather sú určené skôr do teplého počasia, ale ani na začiatku novembra a v horských podmienkach mi v nich nebolo chladno, naopak príjemne ma hriali. No a čo vám teda môžu tieto ponožky ponúknuť?

 

Prvé dojmy

Prvá vec, ktorú si všimnete, keď vezmete ponožky do ruky, je bezošvový strih. Je veľmi šetrný k vašim nohám. Ponožky nikde neodierajú a príjemne sedia na nohe.

To hlavné je ale trojvrstvová konštrukcia, kedy spodnú vrstvu tvorí merino, ktoré drží nohy v teple. V strede je unikátna nepriedušná hydrofilná membrána, ktorá pustí vlhkosť von, ale rozhodne nepustí žiadnu dnu. Vrchnú vrstvu tvorí zmes odolného nylónu.

Firma SealSkinz poskytuje na všetky svoje produkty doživotnú záruku, pokiaľ je zrejmé, že došlo k výrobnej vade. Bohužiaľ, keď ponožky prechodíte, nové nedostanete. Pokiaľ ste vyznávačom bežeckých topánok ako ja, zaiste oceníte to, že materiál ponožiek zabraňuje vnikaniu piesku a blata do ponožky. Takže sa môžete bez obáv vrhnúť do akéhokoľvek terénu. Z čoho som mala trochu strach je pogumovaný lem nad členkami, ktorý zaručuje absolútnu vodeodolnosť ponožiek, avšak moje obavy boli zbytočné, pretože aj napriek tomu, že je lem ponožiek pomerne pevný, nespôsoboval mi žiadne problémy. Ani nebol nijako nepríjemný a v podstate som si na neho ani nespomenula.

   

 

Ovce v tom majú jasno. Oblečú sa do merina.

Merino je súčasťou testovaných ponožiek, pretože nie je lepší materiál, čo by dodal toľko tepla a komfortu. Merino vlna pochádza z vyšľachteného druhu oviec, ktoré sa v 18. storočí chovali v horských oblastiach Španielska.

 

>>> ČÍTAŤ ĎALEJ <<<

 

Údržba ponožiek

Ponožky nemusíte nijako zložito oprašovať, pretože v jednoduchosti je sila. Nie je potrebné kupovať špeciálne čistiace prostriedky, ani impregnáciu, proste ich hodíte do pračky s ostatným oblečením. Vyperiete na 40°C, necháte usušiť a môžete v nich zase bez problémov vyraziť do hôr.

Hodnotenie: 95 %

+

  • bezošvová konštrukcia
  • priedušnosť
  • vodeodolnosť
  • pohodlné aj na celodennej túre
  • zabraňuje vniknutiu piesku a blata
  • ľahká údržba

-

  • pomerne pevný pogumovaný lem ponožiek
  • vyššia cena

 

Záverečné zhrnutie

Ponožky som sa rozhodla vyskúšať naozaj poctivo a vôbec som ich nešetrila. Vzala som ich na celodenný výlet do Beskýd.

Prešla som padajúcou námrazou, blatom, vodou a nohy boli celý čas v teple a suchu. Šla som s nimi cca 40 km a nepocítila som ani náznak nejakého nekomfortu v podobe pľuzgierov alebo tlakov. A pretože som si hovorila, že vlastne bolo suchšie, než som si myslela, že bude, tak som neváhala a skočila aj s topánkami rovno do rieky. Síce to chladilo, ale nohy boli v suchu, takže za mňa naozaj super. Určite nebudem váhať kúpiť si ešte zimný variant. Pretože pre mňa je možnosť ísť v bežeckých topánkach a mať nohy v suchu a teple na nezaplatenie.

 

   

 

Nielen so SealSkinz môžete docieliť teplé nohy vo všetkých podmienkach.

Ponúkame zaujímavé zamyslenie sa nad tým, aké dôležité je mať nohy v teple a čo pre to urobiť. Predovšetkým sa dobre vybaviť a neponechať nič na náhodu. Keď prechladnú prsty na nohách, je tažké dostať ich opäť do varu. Vyznávači vysokohorskej turistiky určite poznajú, ako dopadá zanedbanie voskovo vyzerajúcich prstov (v skratke to ide: modrá-čierna-pápá).

 

>>> ČÍTAŤ ĎALEJ <<<

 

Užitečné odkazy

 

Další zajímavé články:

 

Autor: Nela Jandeková

Zdroje: archiv autora

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

Testovňa

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.

Vyberáme pre vás

Pánske ponožky Warg Trek Merino

10,00  (21 %) 7,90 

Porovnať

Kompresné podkolienky Zulu Run Compression W

15,00  (40.67 %) 8,90 

Porovnať

8,00  (51.25 %) 3,90 

Porovnať

9,00  (34.44 %) 5,90 

Porovnať

15,00  (34 %) 9,90 

Porovnať

(8.08 %) 23,90 

Porovnať

Kompresné podkolienky Zulu Run Compression M

15,00  (40.67 %) 8,90 

Porovnať

Dámske ponožky Warg Trail Low Wool

7,00  (44.29 %) 3,90 

Porovnať