Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Ako udržať nohy v teple

Keď prechladnú prsty na nohách, je obtiažne dostať ich späť do varu. Vyznávači vysokohorskej turistiky určite vedia, ako dopadá zanedbanie voskovo vyzerajúcich prstov (v skratke to ide: modrá-čierna-pápá).


Obsah

 

Rady, ktoré udržia vaše nohy v teple

Poďme si povedať pár rád týkajúcich sa nôh. Začneme tými najlacnejšími. 

1. Igelitky v pohotovosti - Nikdy by ste neverili, ako vám také obyčajné mikroténové vrecúško dokáže zlepšiť zimný výšľap. Nech už máte akékoľvek topánky, navlečte si suchú ponožku, zabaľte chodidlo do igelitky a zakryte druhou ponožkou. Taká prenosná sauna síce spôsobí, že sa vám noha trochu zaparí, ale v zime to nebýva taký problém a oveľa viac oceníte relatívne sucho a teplo. Za pár drobných je tento trik ako z príručky Láďu Hrušky.

Igelitky nemáme, ale v našej Poradni nájdete skvelý článok s názvom Pár trikov, ako poraziť chlad. 

   

 

Pár trikov, ako poraziť chlad

Je jedno či čakáte na električku, zapínate viazanie na snowboarde pred nádherným polom prašanu alebo zatĺkate posledný kolík pred nocou pod zasneženým vrcholom, v teple chcete byť kedykoľvek.

>>> ČÍTAŤ ĎALEJ <<<

 

2. Poriadne fusekle - V lete chcete pohodlné ponožky, aby ste predchádzali pľuzgierom, v zime chcete hlavne chodidlo udržať v teple. Nádherne v tomto ohľade funguje silné merino, ešte lepšie potom membránové ponožky.

   

 

Test: Nepremokavé ponožky SealSkinz WF Warm Weather Mid

Test ponožiek od SealSkinz pre tých z vás, ktorí bežecké topánky počas celého roka nechcete dať dole z nôh a hľadáte riešenie, ako byť v suchu a teple.

>>> ČÍTAŤ ĎALEJ <<<

 

3. S membránou a impregnáciou - V nízkych teplotách a nízkej vzdušnej vlhkosti udržia teplo nôh najlepšie topánky s membránou, ideálne v kombinácii s kožou. Koža ale potrebuje extra starostlivosť a hodí sa do nej teplom vmasírovať trochu Sno-Sealu, legendárneho vosku na impregnáciu.

   

 

Ako udržať ruky v teple

Skrehnuté prsty sú bežným javom - v meste to až tak nevadí, ale keď nezvládnete nacvaknúť tropiko na tyčku stanu pred snehovou búrkou, koledujete si o prúser. Jednou zo základných pomôcok pre boj so skrehnutými prstami sú rukavice.

>>> ČÍTAŤ ĎALEJ <<<

 

4. Kúpte si poriadne topánky - Do snehu sú super pohorky s vysokým lemom, ktorý bude chrániť povrch pred oderom. Pokiaľ idete cez zamrznutú vrstvu snehu, kryštáliky kožu obrusujú a po chvíli z nej dostanú impregnáciu a topánka začne pomaly vlhnúť. Chcete vysoký lem (gumenný lem okolo špičky) a tvrdosť B-C, nech sa vám dobre nakopávajú "schody" do zamrznutého svahu a nemusíte sa báť obuť si ich do mačiek.

 

Užitočné odkazy

Zdroje: pixabay.com

Aká je najlepšia oceľ na nože?

Poradňa

Otázka, na ktorú neexistuje jednoduchá odpoveď. Výber najlepšej ocele pre váš nôž je totiž hľadaním kompromisu medzi trochu protichodnými vlastnosťami. Na čo si teda dať pozor?

Ako sa zbaviť zápachu z topánok

Poradňa

Zápach topánok. Skvelá téma. Veľmi nevoňajú, hovoriť sa vám o ňom nechce, príjemné pocity nevyvoláva. Niekto sa so zápachom trápi denne, niekoho prekvapí len výnimočne. Zabojujte s ním spolu s nami!

Recyklované materiály v outdoore

Poradňa

Outdoorové aktivity môžu byť v niektorých prípadoch náročné na vybavenie. Pri výbere nového vybavenia, ale môžeme postupovať zodpovednejšie. Poďme sa pozrieť na to, čo sú recyklované a udržateľné materiály. Aké sú ich prínosy. A ako veľmi sú vlastne výhodné.

Vyberáme pre vás

Pánske ponožky Warg Trek Merino

10,00  (21 %) 7,90 

Porovnať

Kompresné podkolienky Zulu Run Compression W

15,00  (40.67 %) 8,90 

Porovnať

8,00  (51.25 %) 3,90 

Porovnať

9,00  (34.44 %) 5,90 

Porovnať

15,00  (34 %) 9,90 

Porovnať

(8.08 %) 23,90 

Porovnať

Kompresné podkolienky Zulu Run Compression M

15,00  (40.67 %) 8,90 

Porovnať

Dámske ponožky Warg Trail Low Wool

7,00  (44.29 %) 3,90 

Porovnať