Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

TEST: Trailové topánky La Sportiva Bushido

Hľadáte trailové bežecké topánky, ktoré majú čo ponuknúť a ešte k tomu dobre vyzerajú? Topánky La Sportiva Bushido pre vás budú zrejme tie pravé! Prečítajte si ich recenziu. 

 

Obsah

Model Bushido II sú výborné pánske bežecké topánky od firmy La Sportiva s naozaj luxusným dizajnom. Majú špeciálnu dvojitú podrážku, ktorá poskytuje zvýšenú stabilitu a maximálny záber pri behu.

 

Charakteristika


Hmotnosť: 


610 g

Druh terénu:

trailové

Medzipodrážka: EVA pena
Podošva: FriXion
Povrch: Sieťovina
Drop: 6 mm

 

  • ľahké a extra priľnavé
  • vrchný materiál zo sieťovina / TPU
  • špeciálna podrážka Lighter weight Dual FriXion Impact Brake System
  • skvelá stabilita 
  • dobre tlmí nárazy 
  • medzipodrážka je z tvarovanej EVA peny
  • antibakteriálna anatomická vložka Ortholite®
  • Rock Guard v podošve chráni proti kameňom

 

Predstavenie topánok

Trailové bežecké topánky Bushido od špičkovej talianskej firmy La Sportiva som otestoval pri behu v Malej Fatre a moje dojmy si môžete prečítať v dnešnej recenzii. Absolvoval som 10 km beh do kopca s prevýšením 800 metrov v suchom, miestami mokrom teréne a následný beh z kopca po spevnenej lesnej ceste.

 

Atraktívny dizajn a farby

Taliani si opäť dali záležať na dizajne a farebnom prevedení. Žiadne nudné jednofarebné bežecké topánky, ktoré splynú s davom. Topánky La Sportiva Budshido si môžete vybrať z čierno-žltej, modro-žltej a modro-zelenej farebnej kombinácie. Každá je však doplnená o ďalšie farebné detaily a každá jedna kombinácia na nohách žiari. Veľkosť som trafil dobre. Normálne nosím 43, ale vzal som pre istotu o pol čísla väčšiu a urobil som dobre. Napríklad v prípade Mizuno Daichi je mi veľkosť 43 väčšia takmer o jeden a pol čísla. Každopádne každú, nielen bežeckú obuv, odporúčam poriadne otestovať v predajni. Nejde len o veľkosť, ale aj o drop, šírku topánky a celkový komfort.

   

 

Ako si vybrať oblečenie na beh

Správne oblečenie na beh je zárukou mnohých spokojných kilometrov. S jeho výberom vám poradí Katka Balcarová.

>>> ČÍTAŤ ĎALEJ <<<

 

Ultra ľahké a zároveň pevné

Topánky La Sportiva Budshido sú ľahučké, ale zároveň dobre podržia členok v náročnom teréne. Zvýšenú stabilitu poskytuje dvojitá podrážka Lighter Weight Dual FriXion Impact Brake System s členitým povrchom. Odpruženie nie je ideálne, takže Bushido by som určite nebral na dlhé asfaltové behy. Vaše chodidlá vám nepoďakujú. Tiež by som ju nevyužíval ako turistickú obuv do skalnatého terénu z dôvodu rýchleho opotrebovania, pri topánkach za vyše 150 eur chcete, aby nejaký čas vydržala.

 

Vystužená špička a tlmenie

Proti rýchlemu opotrebovaniu topánok La Sportiva Budshido bráni vystužená špička. Tá tlmí aj nárazy na drobných kamienkoch, prípadne zakopnutie o nerovnosti. Oderu vzdorný lem okolo celej topánky chráni materiál pred poškodením.
Absenciu tlmenia kompenzuje maximálna stabilita a okamžitá reakcia topánky na smer pohybu. To určite ocenia profibežci na pretekoch. Topánky Bushido vás v behu nijako neobmedzujú ani v technickom teréne.

 

Podrážka

Podrážka topánok La Sportiva Budshido má výrazný grip a dobre drží v strmom rozmočenom teréne, ale taktiež je maximálne dobre využiteľná pri behu v lese či na nespevnenej lesnej ceste.

 

Ocenenie detailov

Oceňujem antibakteriálnu anatomickú vložku Ortholtie, ktorá dobre odvádza vlhkosť. Noha sa v teplom počasí až tak nepotí. V zime topánky La Sportiva Budshido nemám odskúšané, ale predpokladám, že v nich môže byť dosť zima. Topánky sú agresívne a ľahké, vytvorené pre bežcov, ktorým záleží na rýchlosti a komforte.

 

Šnurovanie

La Sportiva Budshido na nohe skvelo sedí, šnurovanie je rýchle a jednoduché. Šnúrky sa počas behu nerozväzujú a fixovaný jazyk sedí presne tam, kde má, aj keď necháva dostatok priestoru na perfektné došnurovanie.

 

Topánka pre profesionálov

Pre mňa sú La Sportiva Budshido jasná voľba do terénu, a to aj na preteky a dlhé ultra behy v teréne. Sú pohodlné, rýchle a ľahučké. Určite si ich obľúbia aj bežkyne, ktoré ocenia atraktívne farebné kombinácie.

 

Hodnotenie: 99 %

+

  • atraktívny dizajn
  • stabilná podrážka
  • komfort pri pohybe
  • šnurovanie
  • komfort pri pohybe
  • antibakteriálna podrážka Ortholite
  • vystužená špička

-

  • cena

 

Záverečné zhrnutie

Topánky La Sportiva Budshido sú jasnou voľbou na trail. Ako ich výhody vnímam vysoký komfort pri behu, stabilnú podrážku a vystuženú špičku, ktorá zaručuje ochranu chodidla a tlmenie nárazov. Výhodou je tiež prepracované šnurovanie a antibakteriálna vložka Ortholite. Jedinou nevýhodou môže byť vysoká cena, ktorá je však ale opodstatnená. 

 

Užitočné odkazy

 

Autor: Marcel Fronko 

Zdroje: archív autora

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

Testovňa

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.

Vyberáme pre vás

196,00  (38.32 %) od 120,90 

Porovnať

196,00  (38.83 %) od 119,90 

Porovnať

141,00  (44.75 %) od 77,90 

Porovnať

164,54  (35.64 %) 105,90 

Porovnať

Pánske bežecké topánky Dynafit Ultra 50 Gtx

192,00  (36.51 %) od 121,90 

Porovnať

162,00  (24.75 %) 121,90 

Porovnať

100,00  (25.1 %) 74,90 

Porovnať

Pánske bežecké topánky Salomon Spectur M

141,00  (24.89 %) 105,90 

Porovnať