Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Test: Sukne Skhoop Short Down

Medzinárodné testovanie, tak by mohol znieť podtitul tejto recenzie. Sukňu pre vás totiž testovali Slovenka Terézia a Češka Tereza.


Obsah

Čo žena, to názor - nakoľko sa v nich naše recenzentky zhodovali alebo rozchádzali sa môžete dočítať nižšie. Dievčatá sukňu Skhoop Short Down testovali nezávislo na sebe, takže sú ich skúsenosti autentické a nezameniteľné.

Prečo si sa rozhodla rozšíriť šatník zrovna o zateplenú zimnú sukňu?

Terézia: 

Po tom, čo som pred dvoma rokmi prvýkrát zaregistrovala zateplené sukne ako súčasť šatníka niektorých nadšených outdorárok, som len nechápavo premýšľala nad tým, v čom asi tak môže byť dobrá na aktívny šport. Veď musí predsa obmedzovať v pohybe.
Prvýkrát v akcii som ju videla na skialpinistke pri výstupe na Ostrú (Veľká Fatra) a musím povedať, že to vyzeralo fakt dobre. Tak možno predsa to má nejaké plusy. Pár týždňov nato si kúpila zateplenú sukňu moja sestra a zároveň sme jednu vzali aj mame. Nepamätám si, že by som ich nejaký zimný deň videla bez nej. Nosili ich všade a stále. To ma už trochu nalomilo a vravela som si, že na tom niečo musí predsa byť.

Tereza: 

Péřovou sukni jsem si pořídila po spokojených reakcích mé mamky – nadšené běžkařky...
Ta ji odzkoušela během zimního běžkařského putování za polárním kruhem v Laponsku, kde teploty padaly i pod - 30 stupňů Celsia. V těchto extrémních podmínkách se jí skvěle osvědčila. Navíc za polárním kruhem jsou prošívané péřové sukně a dlouhé vesty zcela běžnou výbavou aktivních seveřanek, takže aspoň mamka bez problému zapadla. :)
Já chvilku váhala, zda to pro mě nebude zase další kousek oblečení, který mi bude ležet v šuplíku, ale nakonec jsem velice spokojená, takže se ráda o své dojmy podělím...

Bola to láska na prvý pohľad alebo...?

Terézia:

Hneď prvý víkend, čo sme boli na snehu, som ju vzala do akcie. Sneh, sánky, boby, deti, prechádzka, stavanie snehuliaka a samé iné statické a fyzicky menej náročné aktivity a teplota mierne pod nulou. Oblečiete si, samozrejme, všetko teplé oblečenie, čo máte so sebou. Vrátane páperovej sukne Skhoop. Za celý čas, čo som stála a čakala kým sa deti vybláznia, som ani raz nepremýšľala nad tým, že mi fúka na kríže, že cítim chlad na zadku a už vôbec som nemala problém s omrznutými stehnami, ktoré sú väčšinou zmrznuté ako prvé. Sukňa mi krásne zaizolovala tú najkritickejšiu oblasť ženského tela počas zimy - od pása smerom dolu až nad kolená. Cítila som sa komfortne aj keď som sa brodila snehom, či na otvorenom priestranstve, kde nepríjemne fúkal vietor. Prvý dojem na jednotku.

Tereza: 

Sukni jsem si,dá se říci, velmi rychle oblíbila. Výrobce nabízí mnoho barevných variant, já váhala mezi modrou (tyrkysovou), která byla krásně svěží, ale vzhledem k mému nesourodému šatníku jsem nakonec zvolila černou a jsem opravdu ráda. Je to podle mě kousek, který v šatníku sportovně zaměřené ženy snad ani nemůže chybět. Sukně je nejen praktická, slušivá a pohodlná, ale hlavně funkční pro široké spektrum využití.


Materiálové zloženie

  • povrch: 100% polyester s DWR (trvalo vodoodpudivou) impregnáciou
  • výplň: 80% prachové kačacie perie, 20% perie, 500 fillpower (plnivosť)

Ako sa o sukňu starať

  • prať v práčke na 40°
  • nebieliť, žehliť na nízkej teplote
  • nečistiť chemicky
  • sušiť v sušičke na nízkej teplote
  • obsahuje netkané časti živočíšneho pôvodu


Poďme k samotnému testovaniu. Pri akej aktivite si sukňu preverila?


Terézia: 

Ostrý pokus zažila počas Silvestra v Jeseníkoch. Prvý deň, bežky. Zima, sneží. Samozrejme, na bežky sa neoblečieš ako keby si šla na Sibír. Holt, prvé minúty musíš prežiť, keď rozprúdiš krv v tele, bude ti lepšie. Obliekam si len tie najnutnejšie vrstvy, na nohy tenké podvlíkajdy a ľahké nohavice, ktoré zabránia ľahkej vlhkosti. No a, samozrejme, sukňu, keď mi nesadne, tak ju hodím do batohu.
Lenže sukňa má super vyriešené bočné zipsy, vďaka ktorým vás neobmedzuje v pohybe. Rozopnete ich podľa potreby. Na pravej strane je po celej dĺžke sukne, takže ak by ste si chceli sukňu vyzliecť, nemusíte vypínať bežky či lyže, stačí rozopnúť celý zips a hodiť sukňu do batohu. Zároveň si môžete regulovať teplo pod ňou. I keď ho máte rozopnutý do polovice, sukňa stále plní svoju funkciu, izoluje minimálne zadok a oblasť krížov a chráni pred nepriaznivým počasím.
Osvedčila sa aj v ďalších dňoch na snežniciach, aj ako súčasť môjho outfitu na večernom lyžovaní, kedy som na dvojmiestnej lanovke spokojne sedela a nič ma pod zadkom nechladilo.:)

Tereza: 

Hlavní využití u mě našla na běžkách. Od prvního běžkařského výletu v sukni už bez ní nevyrážím. Nejen, že mi nemrznou bedra, zadek a stehna (tam ale záleží, jak vysoko mám sukni vytaženou), ale cítím se v sukni tak nějak víc žensky. Nerada totiž nosím upnuté kalhoty, což byla věc, která mi dosud byla na běžkách nepříjemná.
Zipy na bocích umožňují dostatečný pohyb i během náročnějších běžkařských výkonů, jakými je široké plužení nebo dupání do kopce, žádný problém s pohybem není ani při bruslení.
Příjemné je i to, že když zastavíte během výletu na běžkách někde na čaj venku na stojáka, zapnu si jen zipy po stranách, stáhnu trochu dolu a nepromrzají mi tolik nohy.

Video - sukňa značky SKHOOP v akcii

Ešte ma ako praktickú ženu zaujíma, či pre sukňu nájdem uplatnenie aj mimo športovej aktivity? A tiež či veľkosti odpovedajú číslovaniu a pod.?

Terézia: 

Po prvej skúšobnej akcii som ju začala nosiť aj do práce a do mesta. Pod nohavice nemusíš nosiť funkčné spodky, v ktorých je ti v práci teplo. Stačí nahodiť džíny či teplé punčochy k zimným šatám, sukňu navrch a kozačky. V mojom módnom svete je to super kombinácia. :)
Naviac si môžeš v pohode sadnúť na lavičku niekde v meste či na stanici pri čakaní na vlak bez toho, aby ťa chladil zadok.

Tereza: 

Velikost bych řekla, že opravdu odpovídá. Délka sukně dost záleží na vašich obvodech. Já, protože měřím jen 162 cm, tak je pro mě vel. L trochu delší, než by měla být, ale dávám si ji trochu výš a mám tak bedra pěkně v teple. 
Sukně je i lehce sbalitelná, takže nezabere příliš mnoho místa, váha je kolem 300g.
Také musím zmínit to, že nejsem zrovna člověk, který by byl úplně šetrný k užívání věcí a sukně perfektně drží, neodírá se, netrhá se... :)

Má táto úžasná sukňa vôbec nejaké nedostatky?

Terézia: 

Je to predsa len cenovo vyššia kategória. Ale zas na druhú stranu, váš komfort to posunie o level vyššie. Miesto toho, aby sa vaša pozornosť zameriavala na to, že vám fúka studený vietor na kríže, mrzne vám zadok a stehná, môžete sa sústrediť viac na samotnú aktivitu/zážitok a okolie.

Tereza: 

Jediné, co mi vždy chvilku trvá, je znovu zapnutí sukně, pokud zip zapínám přímo na sobě. Ale je to asi spíše má nešikovnost, protože tento problém mám se všemi dvoucestnými zipy. Asi to je o cviku. Pokud se mi nedaří, tak prostě zip zapnu a sukni natáhnu.

Hodnotenie: 90%


+

  • páperová výplň
  • neprefúkavá, vodeodpudivá (DWR impregnácia)
  • YKK zipsy - skvelá manipulácia aj s rukavicami
  • pútko na zavesenie
  • pútka na opasok
  • reflexný prvok
  • bedrový pružný pás
  • vrecká
  • odolná oderu
  • ľahko zbaliteľná
  • zipsy po stranách umožňujú dostatočný pohyb
  • skvelý strih - dobre sedí, predĺžený zadný diel

-

  • vyššia cena
  • zapínanie zipsu na sebe (chce to možno len cvik)

Na záver sa musím spýtať, akým ženám nesmie tento parádny kúsok v šatníku rozhodne chýbať?

Terézia: 

Odporúčam ju každej žene, ktorá už nad ňou začala premýšľať, len nevie či ju naozaj využije. Pretože to vám môžem zaručiť, že využijete. Je to skvelá vychytávka aj pre maminky, ktoré trávia hodiny a hodiny na ihriskách či kočíkovaním so svojimi ratolesťami. Samozrejme, je to kus šatníka, ktorý nie je nevyhnutnou súčasťou.

Tereza: 

Sukni určitě doporučuji každé běžkařce, je to prostě praktická a slušivá záležitost. A nebojte se barev. Zatím jsem potkala na běžkách ženy pouze v černé nebo antracitové, takže pokud jste rádi vidět, zvolte nějakou pěknou veselou variantu.
Zkrátka zase jeden povedený kousek, který má v šatníku zasloužené místo.

Zdroje: archív autorek, skhoop.se

Na vlastnej koži sme pre vás otestovali aj ďalšie produkty z našej ponuky:

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

Testovňa

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.

Vyberáme pre vás

120,00  (40.92 %) od 70,90 

Porovnať

116,00  (32.84 %) od 77,90 

Porovnať

159,00  (40.31 %) od 94,90 

Porovnať

Dámska zimná sukňa Rafiki Autana

80,00  (45.13 %) 43,90 

Porovnať

129,00  (38.84 %) od 78,90 

Porovnať

Dámska zimná sukňa Sensor Infinity Zero

78,00  (42.44 %) od 44,90 

Porovnať

Dámska zimná sukňa Silvini Liri

98,00  (50.1 %) od 48,90 

Porovnať

Páperová sukňa Warg Downjess W

73,00  (56.3 %) 31,90 

Porovnať