Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Test: Batoh Thule Accent 28L čierny

Dnes tu máme batoh Thule s určením trochu iným, než zvyčajne. V našom teste totiž nevyrazíme do hôr,ale na cestu do práce.

       

  Obsah

Thule Accent 28 l nie je batohom na túry, nepripnete naň cepín, ani nezafixujete prilbu na lezenie. Accent nie je z rady Thule batohov určených do prírody, ale skôr na obchodné jednanie alebo ako ideálne nosidlo do práce. A že tieto batohy Thule to naozaj vedia, som sa už presvedčil pri mojom EnRoute 20 l. V prvom rade ide o výborne premyslenú organizáciu zložiek vo vreckách, v priestore batohu. Potrebujete dobre a hlavne bezpečne uložiť a prenášať notebook alebo tablet, mať na dobrom mieste dokumenty a vyznať sa vnútri batohu doslova naslepo. Nielen to musí spĺňať dobre navrhnutý a vymyslený business batoh. Tak sa naň poďme pozrieť patrične zblízka.

 

Charakteristika

 

Názeov:

 

Accent 28 l

Výrobca: Thule
Určenie: Pánske / Dámske
Hmotnosť: 1,14  Kg
Rozmery: 31 x 26 x 51 cm
Objem: 28 l
Materiál: Polyester 1680D
Počet vreciek: 7
Predná komora: 1
Pláštěnka: Nie
Príprava na hydrovak: Nie
Vrecko na notebook Áno

 

  • štylový a pohodlný
  • široký otvor v tvare písmena U
  • polstrované komory na notebook a tablet
  • nastaviteľný hrudný popruh
  • ramenné popruhy potiahnuté EVA materiálom
  • sieťované vrecká na drobnejšie predmety
  • skryté vrecko SafeZone pre cennosti či telefón
  • veľké bočné vrecko
  • malá vrecko na boku a na vrchu
  • bočné vrecko na fľašu

 

Vnútorné rozloženie a organizácia

Batoh pôsobí veľmi elegantne, až decentne. Na jeho čiernom prevedení svieti len logo. Pôsobí dojmom, že máte pred sebou objemovo slušný a vizážou dizajnový batoh na cestu do práce, do ktorého sa vojde všetko to, čo v kancelárii potrebujete.

Thule ako vždy dominuje originálnym poňatím zipsov, vlastne by som povedal, že zatváraním svojej batožiny celkovo. Keď si vezmem turistické batohy, objavujete neuveriteľné priestory zo všetkých strán, ktoré všelijako originálne zipsujete. Tiež pracujú s pružnými materiálmi, ktoré veci zafixujú. Vo väčšine prípadov ale trochu inak, než ste napríklad u klasických značiek zvyknutí.

Prstup do hlavníého priestoru

Accent má vstup do hlavného priestoru vedený s dôslednou rafinovanosťou. Zips sa začína tesne nad vreckami na pitie (prípadne iné drobnosti, k tomu sa dostanem v texte nižšie), pokračuje hore, aby sa vzápätí stočil za horné pútko a na druhej strane pokračuje rovnakým spôsobom zase dole. Hore sa teda priestor otvára zaujímavo, skoro až u chbrtových popruhov, zatiaľ čo po stranách sa stočí viac do čela batohu.

Vojde sa doň všetko, čo potrebujete

Hlavná komora prekvapí presvetleným modrým dizajnom, polstrovaním a veľkým množstvom vreciek. V priestore sa nachádza vrecko na notebook (15,6" notebook alebo 15" MacBook®) alebo na 10" tablet. Tu je obrovskou výhodou prístup zhora, kedy už nie je nutné vstupy "množiť" na ďalšie alebo deliť vnútrajšok na viac komôr (to je síce dobrý spôsob, batoh je ale potom sám o sebe ťažší). Organizér v zadnej časti má ešte dve sieťované vrecká na ďalšie veci (samolepiace bločky, perá atď.).

Praktickým riešením sú ďalšie dve vrecká, ktoré sú už mimo hlavnej komory batohu. A obe stoja za to. Horné, s prístupom hneď pri pútku na nosenie, je takou "mestskou obdobou" priestoru na cenné veci z veka turistických batožín. Je to vrecko na zips, celkom priestranné, s pútkom na kľúče.

SafeZone systém a jeho prevedenie

To, na ktoré sa zameriame v tomto odstavci, je ale to posledné, tretie vrecko, umiestnené klasicky hore na čele batohu. Patrí do tzv. SafeZone systému, kedy by som opäť vyzdvihol rafinovanosť celého prevedenia. Celé vrecko je skôr pevnou priehradkou, ideálne na mobil alebo okuliare, ktoré ochránia pred rozbitím. Keď sa ale pozriete poriadne, zistíte, že za touto pevnou schránkou sa nachádza ešte tajná skrytá skrýša, ktorá má v sebe ďalšie zapínanie na suchý zips. Vrecko nie je veľké, ale dajú sa doň schovať cennosti, ktoré naozaj len tak niekto neobjaví. Celá schránka sa dá navyše vybrať, dá sa s ňou teda aj fungovať mimo batohu. Veľmi podarené.

Systém vreciek na bokoch batohu

Príjemným bonusom sú nakombinované vrecká po stranách batohu, kedy jedno je kompletne uzavreté a dá sa rozopnúť zipsom. Až druhé je klasickým konceptom pružného priestoru na fľašu s pitím. Máte teda opäť na výber, ako ktoré využiť a na čo.

 

Nosenie a komfort

Batoh s litrážou do 30 litrov s dôrazom na mestské prevedenie nemusí nutne hrať na premyslený a vychytaný chrbtový systém. Neleziete s ním do kopcov, váha sa neprenáša, batoh potrebuje byť praktický a vlastne nie je väčšinou ani dlho nosený v jednom záťahu. Chrbát je príjemne polstrovaný, uprostred popruh na prevlečenie držadla od pojazdného kufra.

Na ľahšiu manipuláciu má ešte látkové madlo z boku. Popruhy cez ramená zo spodnej strany sú upraviteľné, nechýba ani spínanie cez prsia (ktoré mnoho mestských batohov ani nemá). Beriem to ako príjemný bod k plusu, aj uprostred mesta môžete zdolávať prudšiu cestu hore a zopnutím hrudného pása sa váha lepšie rozloží, telo má ľahší a cielenejší záber.

 

Dodatočné postrehy

Thule Accent 28 l neobsahuje pláštenku, čo by som nevidel ako mínus. Použitý materiál je polyester 1680D, čo je materiál so slušnou odolnosťou, vydrží aj dlhší čas nepremokavý. Pláštenka k batohom sa dá dokúpiť, pokiaľ budete mať potrebu a pohybujete sa častejšie v teréne, kedy si nemôžete dovoliť nosiť batoh, čo v dlhšom intenzívnom daždi pretečie. Je možné, že tento hrubý materiál bude naopak niekomu práve touto vlastnosťou vadiť. Batoh sa ani nesnaží pôsobiť ako ľahká batožina, je celkom robustný, hoci nijako prehnane.

 

Video - představenie batohu Thule Accent 28 l

 

Hodnotenie: 100 %

+

  • veľmi odolný materiál a kvalitné spracovanie
  • slušný jednoduchý dizajn
  • opäť veľmi originálne a funkčne vymyslené zipsy a prístupy do jednotlivých vreciek
  • pevná schránka vrecka vybavená SafeZone systémom
  • polstrovaný chrbát s popruhom na pripevnenie na kufor
  • miesto na 15,6" notebook alebo 15" MacBook®, či i 10" tablet
  • veľmi dobre zorganisovaný priestor hlavnej komory

-

  • žiadne negatíva som v priebehu testovanie nenašiel

 

Záverečné zhrnutie

Thule Accent 28 l je batohom, ktorý vás presvedčí svojou kvalitou a veľkými možnosťami. Je to ideálny spoločník na cestu do práce alebo za klientom, kedy potrebujete prenášať počítač, okuliare a ďalšie pomerne krehké veci. V teste nesklamal a Thule ako výrobca mi zároveň dokázal, že vie vyrábať aj mestské batohy, takže rozhodne palec hore.

 

Užitočné odkazy

 

Ďalšie zaujímavé testy:

 

Autor: Radek Martínek

Zdroje: archiv autor

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

Testovňa

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.

Vyberáme pre vás

136,00  (11.34 %) 120,58 

Porovnať

107,18  (17.99 %) 87,90 

Porovnať

104,00  (19.33 %) od 83,90 

Porovnať

57,00  (58.07 %) 23,90 

Porovnať

70,06  (23.07 %) od 53,90 

Porovnať

133,00  (18.87 %) 107,90 

Porovnať

52,00  (55.96 %) od 22,90 

Porovnať

44,00  (13.86 %) 37,90 

Porovnať