Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Test: Cestovná taška Thule Chasm 40L

Produkty značky Thule sú známe svojím precíznym spracovaním, funkčnosťou a premyslenými detailami. Cestovná taška Chasm 40L z nasledujúcej recenzie nie je výnimkou. 


Obsah

Pomerne často niekam vyrážame alebo posielame deti k babičkám, takže balenie batožiny je pre mňa, dá sa povedať, rutinná záležitosť. 

Dlho nám vo výbave chýbala športová taška primeranej veľkosti. Nakoniec sa nám do rúk dostala takška Thule Chasm 40L a ja nemôžem inak, než sa podeliť o skúsenosti s touto taškou. Taška je v permanentnom záprahu už niekoľko mesiacov, takže si myslím, že môžem s čistým svedomím zhodnotiť jej kvality. 

Charakteristika

 

Názov:

 

Chasm 40 L

Výrobca: Thule
Určenie: Pánske / Dámske
Hmotnosť: 1,3 kg
Rozmery: 56 x 32 x 25 cm
Objem: 40 l
Materiál: Poťah TPE, spodek nylon 1000D
Vrecko na notebook: Nie
Kolieska: Nie

 

  • jednoduchý prístup k obsahu
  • mimoriadne široké veko
  • všetky popruhy sa dajú skrátiť, keď sa nepoužívajú
  • vystužené dno chráni náklad od zeme
  • vonkajšie sťahovacie popruhy
  • uzamykateľné postranné vrecko na zips (zámky sa predávajú samostatne)
  • vonkajšie skryté vrecko
  • veľký priestor

Detaily produktu

Taška je vyrobená z nepremokavého materiálu TPE, spodná časť z nylonu 1000D. Taška má dva vonkajšie YKK zipsy - bočné vrecko má vodeodolný zips, zips veľkého hlavného vrecka je síce klasický, ale je umiestnený pod "vekom" tašky, takže je dostatočne chránený proti vlhkosti zvonku. V hornom veku sú umiestnené 2 sieťové vrecká na zips, ktoré sú veľmi praktické. 

Varianty produktu

Taška Thule Chasm sa vyrába v niekoľkých farebných variantoch a rôznych litrážach (40 l, 70 l, 90 l, 130 l). Chcela som zatiaľ vyskúšať skôr menšiu litráž pre seba alebo pre deti niekam na víkend. Veľkosť 40 l považujem za absolútne optimálnu. 

Taška sa dá nosiť niekoľkými spôsobmi - buď ako taška v ruke, alebo cez rameno, alebo ako batoh. Popruhy na batoh sú ľahko odnímateľné. 

 

Funkčnosť

Prístup do veľkého hlavného vrecka je pomocou obojsmerného zipsu. Veko sa dá ľahko celé odklopiť, takže vo vnútornom priestore môžete dobre manipulovať s vecami. Sieťované vrecké na veku sú šikovne umiestnené a praktické pre lepšiu prehľadnosť. Zips po celý čas funguje úplne bez problémov a nezamotáva sa doň ani sieťka, ani ochranný presah veka. Úložný priestor teda hodnotím ako veľmi dobre usporiadaný a prehľadný a nemám žiadne pripomienky. 

Skladnosť

Taška Thule Chasm 40L je veľmi dobre skladná, nemá žiadne pevné časti (ako napr. pevne vystužené dno), takže ju môžete zrolovať do skrine a nezaberá veľa miesta. Zároveň je materiál natoľko odolný, že ani pri zmotaní nedochádza k jeho poškodeniu prehybmi a pod. 

Popruhy a pútka

Zvonku je taška vybavená sťahovacími popruhmi, ktoré slúžia najmä pri nosení tašky na chrbte - tak aby veci v taške necestovali. 

Pri vonkajších sťahovacích popruhoch sú umiestnené ešte menšie popruhy s cvokmi, ktorými sa dajú jednoducho upevniť ručné popruhy k taške. Tie neprekážajú pri používaní tašky ako batohu, nehrozí zachytenie batožiny napr. pri odbavení do lietadla a pod. 

Na každom kratšom boku tašky je umiestnené ešte pútko pre ľahšiu manipuláciu s batožinou. 

Objem

Veľkosť 40 l je ideálna pre jedného dospelého človeka alebo pre dve malé deti. Väčšinou sa mi podarí zbaliť všetko, čo potrebujem na cca týždenný výlet (vynímajúc zimné mesiace, kedy má človek väčšinou objemnejšie veci a lyžiarske vybavenie - v takom prípade by som zvolila väčší variant tašky). 

Video - Predstavenie tašiek Thule Chasm

Hodnotenie: 100 %

+

  • kvalita materiálu
  • prehľadné usporiadanie
  • odnímateľné popruhy
  • precízne spracovanie

-

  • nič

Záver

Celkovo hodnotím tašku Thule Chasm 40L na výbornú. Predčila moje očakávania a určite nezostaneme len pri jednej, ale pre naše rodinné cestovanie vyskúšame aj väčší variant. Rozhodne túto tašku s čistým svedomím môžem len odporučiť. Kvalitná, praktická a aj pekná záležitosť. 

 

Užitočné odkazy

Ďalšie zaujímavé články:

Autor: Tereza Hrušková

Zdroje: archív autora

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

Testovňa

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.

Vyberáme pre vás

(5.07 %) 132,90 

Porovnať

160,00  (5.06 %) 151,90 

Porovnať

180,00  (5.06 %) 170,90 

Porovnať

190,00  (4.79 %) 180,90 

Porovnať

40,00  (52.75 %) 18,90 

Porovnať

44,00  (47.95 %) 22,90 

Porovnať

124,00  (50.89 %) 60,90 

Porovnať