Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Test: Vankúš Human Comfort Pillow Mions

Dobrý spánok na vankúši s pamäťovou penou si určite užijú všetci, ktorí chcú aj pri kempovaní spať "ako v bavlnke".

       

  Obsah

Zaiste mi dáte za pravdu, že dobre sa vyspať na cestách, a predovšetkým v kempe, to je základ. Rozprestrieme a postavíme stan, rozložíme spacáky a karimatky, zalezieme do nich a ráno sa prebudíme rozlámaní a s bolehlavom. Teda tí, ktorí nie sú na spanie bez akéhokoľvek vankúša zvyknutí. Niekomu pomôže zložená deka, iný sa vyspí s hlavou položenou na mikine. Nie je ale na mieste trochu sa zamyslieť nad tým, či by to nechcelo ešte trochu tohto zdravšieho komfortu navyše? Test pre všetkých nevyspatých je tu.

 

Charakteristika

 

Názov:

 

Vankúš Human Comfort Pillow Mions

Výrobca: Human Comfort
Hmotnosť: 420 g
Rozmery: 44 x 20 x 12 cm
Materiál: Fleece

 

  • jemný a mäkký
  • príjemný na dotyk
  • polstrovanie z mäkkej pamäťovej peny
  • poťah sa dá vyzliecť a oprať

 

Human Comfort - predstavenie výrobcu

Firma Human Comfort sa stará práve o tých z nás, ktorí majú so spánkom na cestách problémy. Robí dizajnovo veľmi podarené produkty, ktoré v poslednom čase už dokonca presúva aj do domácností, pretože chce vaše pohodlie sprevádzať všade. Ich veci sú vyrábané z veľmi kvalitných materiálov, ktoré idú ruka v ruke s dobou.

 

Dôvod správneho výberu

Vankúš z dnešného testu má vnútrajšok z pamäťovej peny, čo je komfort, ktorý si väčšina z nás dopraje len u seba doma v posteli.

Ja som si vankúš vybral z dvoch dôvodov, prvým bola veľkosť a druhým práve inteligentná výplň, ktorá sa dokáže prispôsobiť krčnej chrbtici. S tou mám už druhý rok problémy, keď nemám hlavu počas noci dobre položenú, dokáže sa mi ráno celý krk slušne zablokovať. A to je vec, ktorú proste na kempovacej dovolenke nechcete.

 

Testovanie

Po prvej noci strávenej s hlavou na vankúšiku som zistil, že je to presne to, čo som potreboval. Presná výška pre spanie na boku, hlava a krk ležia rovno, nehrozí zakrivenie a tým nevzniká bolesť. Pamäťová pena je ideálna, jej výhodou je to, že nevracia telu energiu a prispôsobuje sa jeho rozloženiu.

 

Vnútorná konštrukcia

Pre zaujímavosť si skúste na taký materiál pustiť väčšiu kovovú guľôčku približne z 1 metra a zistíte, že sa po dopade prakticky neodrazí späť. Uvoľnenie chrbtice pocítite pri spánku skutočne naplno.

 

 

 

Veľkosť

Veľkosť je presne taká, aká má byť aj čo sa týka balenia do auta. Mions je praktický a malý cestovný vankúšik, ideálny práve v tom, že sa zmestí aj do menšej batožiny.

 

Popularita medzi užívateľmi

Vyzdvihujem aj jeho povrchový materiál, ktorý pripomína srsť činčily. Deti preto vankúš prekrstili na "činčilí vankúšik". Jeho veľkým negatívom je fakt, že si ho pre jeho hebkosť obľúbila celá rodina natoľko, že mi bol v záujme udržania rodinnej pohody zabavený a ja som prišiel o svoju výsadu výhradného užívateľa. :-) To sú ale veci, s ktorými sa pri nocovaní pod stanom akosi ráta.

 

Jediná slabina - obal

Čo by som skritizoval, je obal na vankúšik, do ktorého sa má údajne zmestiť. Rozpadol sa ihneď po prvej snahe dostať ho naň.

Potešilo ale druhé vrecko na menšie cennosti, ktoré sa dá zapnúť medzi poťah a telo vankúšika. Samotný poťah sa dá vyzliecť a prať na 30 stupňoch v pračke alebo prepláchnuť vo vlažnej mydlovej vode.

 

Hodnotenie: 90 %

+

  • cestovný vankúšik s pamäťovou penou
  • malé, kompaktné rozmery
  • naozaj veľmi príjemný na dotyk
  • odnímateľný poťah, ktorý sa dá prať v pračke
  • malé vrecko na cennosti

-

  • nekvalitný kompresný obal

 

Záverečné zhrnutie

S vankúšikom Human Comfort Pillow Mions som bol veľmi spokojný a už sa teším, že na ňom budem ležať aj v budúcom roku. Okrem kompresného obalu na ňom nie je čo kritizovať, za príjemnú cenu získate aj na cesty vysoký komfort s pamäťovou penou, aký bežné cestovné nafukovacie vankúše neponúknu ani vzdialene (aj tie majú svoj zmysel, sú nedosiahnuteľné svojou kompaktnosťou). A pokiaľ ho na prevoz chcete mať v nejakom obale, môžete si ušiť vlastný alebo proste dokúpiť nejaký bavlnený vak.

 

Užitečné odkazy

 

Ďalšie zaujímavé články:

 

Autor: Radek Martinek

Zdroje: archiv autor

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

Testovňa

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.

Vyberáme pre vás

37,00  (35.41 %) 23,90 

Porovnať

Nafukovací vankúšik Cabeau Air TNE

(4.78 %) 21,90 

Porovnať

Nafukovací vankúšik Intex Travel Pillow 68675

4,00  (52.5 %) 1,90 

Porovnať

38,00  (34.47 %) 24,90 

Porovnať

39,96  (12.66 %) 34,90 

Porovnať

54,00  (24.26 %) 40,90 

Porovnať

89,86  (13.31 %) 77,90 

Porovnať

35,01  (14.6 %) 29,90 

Porovnať