Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Ako udržať ruky v teple

Skrehnuté prsty sú bežným javom - v meste to až tak nevadí, ale keď nezvládnete nacvaknúť tropiko na tyčku stanu pred snehovou búrkou, koledujete si o prúser. Jednou zo základných pomôcok pre boj so skrehnutými prstami sú rukavice.


Obsah

 

Výber rukavíc

Pri výbere rukavíc pozerajte po palčiakoch alebo tzv. trojprsťákoch. Prstové rukavice sú síce elegantnejšie a praktickejšie, ale v boji s mrazom nemôžu palčiakom, v ktorých sú ruky ako vo vyhriatej izbe, konkurovať. 

V súčasnosti je veľmi populárna aj kombinácia palčiakov s odklápacou chlopňou, vďaka ktorej môžete v pohode napísať SMS a nepripadať si ako kozmonaut opravujúci tepelný štít na ISS. 

   

 

Pár trikov, ako poraziť chlad

Je jedno či čakáte na električku, zapínate viazanie na snowboarde pred nádherným polom prašanu alebo zatĺkate posledný kolík pred nocou pod zasneženým vrcholom, v teple chcete byť kedykoľvek.

>>> ČÍTAŤ ĎALEJ <<<

 

Keď rukavice nestačia

Tam, kde už klasické rukavice nestačia, neostáva iné, než siahnuť po elektricky vyhrievanom modeli alebo pomocníkovi v podobe chemického ohrievača. Chemické vychytávky majú vo svojom sortimente napríklad značky Yate alebo N-Rit.

   

 

Ako udržať nohy v teple

Keď prechladnú prsty na nohách, je obtiažne dostať ich späť do varu. Vyznávači vysokohorskej turistiky určite vedia, ako dopadá zanedbanie voskovo vyzerajúcich prstov (v skratke to ide: modrá-čierna-pápá).

>>> ČÍTAŤ ĎALEJ <<<

 

Trocha telocviku

Minimalisti alebo šetrní ľudia si musia vystačiť so silným krúžením ramien. Cieľom je odstredivou silou dostať čo najviac krvi do končekov prstov. Keď sa vám to podarí do tej miery, že vám z toho budú brnieť prsty, stačí ich prekrvenie udržiavať pravidelným stláčaním. 

 

Užitočné odkazy

 

Zdroje: pixabay.com

Aká je najlepšia oceľ na nože?

Poradňa

Otázka, na ktorú neexistuje jednoduchá odpoveď. Výber najlepšej ocele pre váš nôž je totiž hľadaním kompromisu medzi trochu protichodnými vlastnosťami. Na čo si teda dať pozor?

Ako sa zbaviť zápachu z topánok

Poradňa

Zápach topánok. Skvelá téma. Veľmi nevoňajú, hovoriť sa vám o ňom nechce, príjemné pocity nevyvoláva. Niekto sa so zápachom trápi denne, niekoho prekvapí len výnimočne. Zabojujte s ním spolu s nami!

Recyklované materiály v outdoore

Poradňa

Outdoorové aktivity môžu byť v niektorých prípadoch náročné na vybavenie. Pri výbere nového vybavenia, ale môžeme postupovať zodpovednejšie. Poďme sa pozrieť na to, čo sú recyklované a udržateľné materiály. Aké sú ich prínosy. A ako veľmi sú vlastne výhodné.

Vyberáme pre vás

Detské lyžiarske rukavice Matt 3245 Open Side Kid Mitten

30,00  (30.33 %) 20,90 

Porovnať

33,00  (39.7 %) 19,90 

Porovnať

Lyžiarske rukavice Leki Guide Lite

65,00  (35.54 %) od 41,90 

Porovnať

Pánske rukavice Hi-Tec Lansa

31,00  (32.58 %) 20,90 

Porovnať

88,00  (45.57 %) od 47,90 

Porovnať

40,00  (40.25 %) 23,90 

Porovnať

88,00  (47.84 %) od 45,90 

Porovnať

32,00  (37.81 %) 19,90 

Porovnať