Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Test: Detský spacák Boll Stellar

Letné tábory, výlety do divočiny a nočné dobrodružstvá sú v plnom prúde. Okrem iného (a nemenej dôležitého) vybavenia ocenia vaše deti určite aj kvalitné spacie vrece. Ako bola so spacákom od českej značky Boll spokojná malá táborníčka Emička sa môžete dočítať v našej ďalšej recenzii.


Obsah

Moja sesternica pôsobí v detskom tábore, kam jazdí už od detstva, ako vedúca a zdravotníčka. No, a keď sa nám narodila Emička, sľúbila, že keď vyrastie, tak ju vezme do tábora so sebou. Utieklo to ako voda a leto 2019 sa stalo letom, kedy Emu čakal v jej 5 rokoch prvý tábor a nás rodičov nákup táborníckeho vybavenia vrátane spacáku. 


Charakteristika

  • hmotnosť: 1,48 kg
  • komfortná teplota: 0 °C
  • limitná teplota: -6 °C
  • extrémna teplota: - 23 °C
  • izolačná náplň: hypoalergenní duté vlákno Microfiber DUAL TM
  • strih: mumie

Výber spacáku

Kúpa detského spacáku bola pre mňa premiérou. Nechala som si preto poradiť od skúsenejšieho kolegu a na základe jeho odporúčania sme zohnali detský spacák Boll Stellar. Pokiaľ si aj vy neviete rady s výberom spacáku, odporúčam vám skvelý článok z našej Poradne - Ako vybrať detský spacák

Diskutabilná dĺžka spacáku

Jedným z rozhodujúcich parametrov pri výbere spacáku je jeho dĺžka. Pokiaľ bude spacák príliš tesný, nohy sa budú dotýkať spodnej častu a utláčať izolačnú výplň, tak vám bude zima. To isté platí, keď budete mať v spacáku príliš veľa miesta a budete teda vyhrievať "zbytočný" priestor. Boll Stellar je juniorský spacák pre postavu vysokú až 177 cm, tu môžete namietnuť, že 5-ročné dieťa rozhodne takú výšku nemá. Áno, je to tak. Emička meria cca 112 cm a má v spacáku 50 cm rezervu. Samotné testovanie prebiehalo v areáli v Herolticiach u Štítov, kde v chatkách spí väčšina detí a tie mladšie spia v hlavnej budove v podstate na hotelovej izbe, takže v tejto chvíli pre nás nebola dĺžka rozhodujúcim parametrom. Predpokladám, že časom dôjde na spanie v chatke a neskôr aj v stane a spacák bude využitý naplno. Rozhodujúca teda pre mňa do budúcnosti bola komfortná teplota 0 °, ktorá udáva, že pri tejto teplote žena či dieťa v uvoľnenej polohe necíti chlad. To sa aj napriek dosť veľkému miestu potvrdilo počas noci, ktorú deti strávili v prírode mimo tábora - dcére bolo teplo a zimu nepociťovala. 

Dojmy rodiča

Spacák je zabalený v kompresnom obale, takže zbalený nezaberá veľa miesta. Predáva sa v troch farebných variantoch - modrom, zelenom a fialovom. Áno, ako je z fotiek zrejmé, dcéra si vybrala ten fialový. Nájdete na ňom veľa vychytávok, ktoré zaujmú dieťa a potešia rodiča. Vyberám - nastaviteľná kapucňa, sťahovací zateplený tunel okolo otvoru kapucne, fosforeskujúci obraz súhvezdia Labute na vrchnej časti spacáku, svetielkujúci úchop zipsu pre ľahkú orientáciu v tme, sieťované vrecko na zips na vnútornej strane goliera, ktoré dcéra využívala na odloženie baterky, takže ju mala vždy na dosah a hlavne oceňujem integrovaný štítok na menovku - nemusela som vymýšľať, ako spacák podpísať a zároveň ho nezničiť. 

Dojmy dieťaťa - Emička, 5 rokov

„V spacáku sa mi spalo dobre. Páči sa mi svietaci obrázok a také to vrecko vnútri, kam si môžem dať baterku alebo listy od kamarátov z tábora. Páči sa mi ako je pekne teplúčky. V noci na ubytovni mi bolo veľmi teplo, takže som sa musela rozopnúť. A tiež sa mi páči farba, fialovú mám veľmi rada." 

Hodnotenie: 95%

+

  • je naozaj teplý (komfortná teplota 0 °C)
  • nastaviteľná kapucňa
  • zateplený sťahovací tunel v kapucni
  • vrecko na drobnosti
  • štítok na menovku
  • svetielkujúci úchop zipsu
  • fosforeskujúca potlač na vrchnej časti
  • reflexné prvky
  • hypoalergénna izolačná náplň
  • podarený dizajn
  • kompresný obal

-

  • vyššia cena

Záverečný verdikt

Detský spacák Boll Stellar splnil naše očakávania a navyše ho vyrába česká firma, takže ho môžem len odporučiť! 

Zdroje: archív autora

Testovňa 4camping.sk ponúka recenzie aj na ďalšie produkty, napr.:

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

Testovňa

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.

Vyberáme pre vás

112,00  (15.27 %) od 94,90 

Porovnať

72,00  (16.81 %) od 59,90 

Porovnať

58,00  (31.21 %) od 39,90 

Porovnať

45,00  (29.11 %) 31,90 

Porovnať

69,00  (23.33 %) 52,90 

Porovnať

Detský spacák Yate Creature

51,00  (10 %) 45,90 

Porovnať

40,00  (10.25 %) 35,90 

Porovnať

32,00  (28.44 %) 22,90 

Porovnať