Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Kempiči v extréme - 2. Jaskynné bludisko Výpustek

Kempiči sú späť! Sotva rozdýchali prvú výzvu, už je tu ďalšia výživná nálož v podobe jaskynného bludiska Výpustek. Dokážu Vojta a Štefi prečkať noc v absolútnej tme vo vnútri bývalej nacistickej fabriky?

 

  


Kempiči v Extréme - použité vybavenie

Určite vás zaujíma vybavenie, ktoré naši otrlí borci použili na ceste za sebapoznaním v nehostinných kútoch čarokrásnej prírody. Tak tu máte jeho zoznam!

>>> ČÍTAŤ ĎALEJ <<<

Niečo navyše o mieste, kde sa nakrúcalo

Tento jaskynný systém patrí medzi najvýznamnejšie systémy v Moravskom krase. Ako väčšina týchto systémov bol vytvorený činnosťou potoka, tu konkrétne Křtinského. Dnes sa dá pozrieť so sprievodcom a prejsť si trasu, ktorá zaberie v priemere 75 minút. Minulosť tohto systému je však smutná, možno až desivá a práve preto Vítek vybral úlohu chalanom práve tu. Z vchodovej haly sa totiž dostávame do bývalých kasární, predovšetkým ale do betónového krytu - bývalého záložného veliteľského stanovišťa vojsk českej a predtým československej armády. Celé to existovalo pre prípad vojnového konfliktu, v ktorom by hrozilo použitie tzv. zbraní hromadného ničenia.

Systém si prešiel aj mohutnou prestavbou, kedy sa tu budovala nemecká továreň v záujme tajnej výroby zbraní. Pôsobivé sú aj ruiny skoršej nacistickej kotolne. 

Celý tento komplex rozhodne odporúčame navštíviť!

 

Galéria fotiek z nakrúcania 2. dielu:

 

Užitočné odkazy

 

Zdroj: archiv autora

Kempiči - 6. časť: recenzia Autocamp Osek

Kempiči

Kempiči - 5. časť: recenzia Kempu Keramika

Kempiči

Kempičia krasojazda po českých kempoch pokračuje. Dnes budú chalani rozdávať kolíky v Kempe Keramika na brehu Hracholuskej priehrady. Aké hodnotenie si tento kemp odnesie? 

Kempiči - 4. časť: recenzia Westernového mestečka Šiklův mlýn

Kempiči

Dnes sa chalani z programu Kempiči netradične pozrú do zábavného parku Šiklův mlýn. Ako tento diel dopadne? Dozviete sa v dnešnom videu.