Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Test: Mizuno Wave Daichi 6 Gtx

Dnes vám prinášame recenziu všestrannej trailovej obuvi Mizuno Wave Daichi 6 Gtx, ktorá sa nebojí pobiť s každým terénom aj neprianzivým počasím.

 

Obsah

 

Dostala som na otestovanie trailové dámske topánky mojej obľúbenej japonskej značky MIZUNO a som nadšená. Nie som profesionálny bežec ani nebehám víkendový orienťák, hľadala som topánky, ktoré budú mať perfektnú priľnavosť na blate, podržia nohu v nerovnom teréne, budú tlmiť nárazy na pätu a najmä budú mať priestor v prednej časti kvôli brzdeniu z prudkého kopca. Dogtrek nie je obyčajná prechádzka so psami, ak máte doma ako my svorku Husky a k tomu navyše majstrov ČR v psom záprahu, už vážne potrebujete topánky, čo vás nenechajú v štichu. Model sa navyše vyrába aj v pánskej verzii.

 

Charakteristika

 

Názov:

 

Wave Daichi 6 Gtx

Výrobca:

Mizuno

Určenie: Dámske
Hmotnosť (pár): 520 g
Medzipodrážka: EVA pena
Podošva: Michelin®
Povrch: AirMesh
Drop: 8 mm
Druh terénu: Trail
Membrána topánok: Gore-Tex

 

  • prispôsobivosť každému typu povrchu
  • vysoká miera stability
  • spevnenie prednej časti pre odolnosť na ostrom povrchu
  • nastaviteľný systém utiahnutia
  • bezkonkurenčná trakcia Michelin podošvy
  • nepremokavá membrána Gore-Tex

 

Vnútro topánky

Topánky Mizuno Wave Daichi 6 Gtx som zatiaľ testovala krátko, ale už pri prvom obutí som nemala pocit, že tieto topánky budem musieť rozchodiť, ako to zvyčajne býva. Veľkosť 41 úplne zodpovedá, topánky sú priestranné v špici, čo je perfektné práve pre ono brzdenie z prudkého kopca so psom.

 

 

O autorke

Karolina Ventluková

Som pravá aj ľavá ruka mushera. Venovala som sa baletu, jazdím na koni a svojmu priateľovi Honzovi Svobodovi, majstrovi republiky v šprinte so psím záprahom robím handlera. Doma máme zatiaľ 9 psov sibírskeho Husky, s ktorými sa Honza chystá na majstrovstvá sveta v mushingu vo Švédsku, takže sa u nás všetko točí okolo psov a tréningov s nimi.

Na tréningy jazdím väčšinou s Honzom a robím závažie. Nie je to ale len tak sa voziť na káre ťahanej psami. Treba pohotovo vyskakovať, keď sa psy zamotajú do ťažnej šnúry alebo stretneme psíka navoľno, čo by sa rád kamarátil, keď sa nám podarí zlomiť koleso ... Do veľkých kopcov sa niekedy musí po vlastných, často je potrebné bez váhania skočiť rovno do vody alebo blata.

Keď práve nejazdíme, chodíme na prechádzky so psami uviazanými okolo pása a objavujeme nové trasy. Žijeme život podľa kníh Jacka Londona, čo viac si priať?

 

Medzipodošva a podrážka

Tuhá medzipodošva EVA rozkladá náraz na podrážku a tým chráni najcitlivejšiu oblasť chodidla, nedovolí mu pocítiť ani nášľap na ostrý kameň. Technológia Mizuno Wave spája dva protiklady - a to odpruženie a priľnavosť, čo sú dve vlastnosti topánok, ktoré vyhľadávame, aby sme minimalizovali riziko zranenia a preťaženia spodnej časti nohy. Špecifický dizajn a najmä tvar prednej časti topánky poskytuje stabilitu pri bočných pohyboch, prudkých zmenách smeru a podporuje strednú časť chodidla bez toho, aby blokoval pohyb. Oblasť päty je príjemne zosilnená a umožnila lepšie zrýchlenie a ľahšie brzdenie z kopca vďaka 8mm dropu.

A konečne, gumová podrážka z materiálu od výrobcu pneumatík Michelin. Tá dodáva nielen pocit istoty, ale skutočné sebavedomie na nespevnenom povrchu a navyše je top pre tých, čo behajú v prírode a sem-tam do niečoho šliapnu. Podrážka má viac rozmiestnené a hlbšie oká, ktoré zabraňujú upchávaniu nečistotami na obzvlášť blatistom povrchu, čo pridáva lepšiu trakciu a priľnavosť na všetkých povrchoch a navyše sa výborne čistí. Už žiadne búchanie drievkom!

 

 

Mizuno je japonská značka zaoberajúca sa výrobou športového vybavenia s viac ako storočnou tradíciou. Firmu založili v roku 1906 bratia Rihachi a Kenjiro Mizuno, keď založili v japonskej Osake prvý Mizuno Store. Zo začiatku sa firma zaoberala hlavne výrobou a dovozom vybavenie na baseball. Postupom času sa ponuka neustále rozširovala a veľkej obľube sa tešila výroba golfových palíc. Najväčšiu slávu a uznanie si firma vydobyla svojimi bežeckými topánkami s unikátnou technológiou Mizuno Wave.

 

Povrch

Povrch je vyrobený z materiálu AirMesh, ktorý je príjemne priedušný, drží tvar a nepustí dnu vodu, ani keď som prebehla blatom, mokrú trávou alebo dupla priamo do kaluže.

 

 

 

Behanie so psom

Hľadáte sparing partnera na behanie, ktorý vás nedemotivuje ani v najkrutejších mrazoch, ani v najväčšom lejaku? Tak to by sme pre vás mali jeden tip!

>>> ČÍTAŤ ĎALEJ <<<

 

Hodnotenie 100 %

+

  • tvar topánky, umožňuje prudké zmeny smeru a brzdenie z kopca
  • ľahké obúvanie
  • ľahkosť
  • priedušnosť
  • výborné samočistiace schopnosti podrážky
  • pomerne dobrá vodeodolnosť.

-

  • zatiaľ mi nič nenapadá, uvidím, keď ich budem mať dlhšie

 

 

 

Mushing - tímový šport so psami

Mushing je šport, v ktorom človek so psami tvoria tím a spoločnými silami zdolávajú rôzne dlhé trate.

>>> ČÍTAŤ ĎALEJ <<<

 

Záverečné zhrnutie

Trailové topánky Mizuno Wave Daichi 6 Gtx sú výbornou voľbou pre tých, čo behajú alebo chodia v náročnom teréne. Podrží vás v ozajstnom bahne, perfektne tlmí nárazy na tvrdom povrchu. Najmä ten, kto behá canicross a hľadá spoľahlivé topánky, ktoré znesú prudké brzdenie z kopca pri silnom ťahu psa vpred, tento tvar topánky a podrážky ocení rovnako ako ja. Za mňa zatiaľ 100%, uvidím, akú budú topánky mať trvanlivosť. Moje posledné Mizuno bežecké topánky mi vydržali funkčné 5 rokov.

 

Užitočné odkazy

 

Autor: Karolina Ventluková

Zdroje: archív autora

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

Testovňa

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.

Vyberáme pre vás

180,00  (46.17 %) 96,90 

Porovnať

141,00  (44.75 %) od 77,90 

Porovnať

Pánske bežecké topánky Dynafit Ultra 50 Gtx

192,00  (36.51 %) od 121,90 

Porovnať

100,00  (25.1 %) 74,90 

Porovnať

162,00  (24.75 %) 121,90 

Porovnať

100,00  (25.1 %) 74,90 

Porovnať

Pánske bežecké topánky Dynafit Alpine

167,00  (34.19 %) od 109,90 

Porovnať

164,54  (35.64 %) 105,90 

Porovnať