Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Test: Detská mikina Regatta Dissolver II

Detská mikina Regatta Dissolver II je ako stvorená pre outdoorové aktivity, ale váš potomok ju bude nosiť prakticky kamkoľvek. Dnešnú recenziu pripravila Kateřina Balcarová.


Obsah

Čím je dieťa staršie, tým kvalitnejšie sa snažíme vyberať oblečenie. Už je totiž dosť pravdepodobné, že všetko stačí poriadne znosiť a podrobiť dostatočne zaťažkávajúcej skúške.

Charakteristika

 

Názov:

 

Dissolver II

Výrobca: Regatta
Určenie: Detské
Materiál: 100% polyester
Počet vreciek: 2
Kapucňa: Áno
Predĺžená zadná časť: Áno

 

  • stojáčik pri krku
  • zips po celej dĺžke
  • pevná kapucňa
  • rebrovaná tkanina
  • strečová väzba na manžetách a leme
  • technológia Extol Stretch - ideálna pre outdoorové aktivity s rýchlym schnutím, ktorý minimalizuje dopad dažďa a poskytuje ochranu pred vetrom
  • 2 hlavné vrecká na zips

Výber mikiny

Sme aktívna rodina, víkendy trávime na českých horách túrami a výletmi, počas všedných dní sa dcéra zase poriadne vylieta v lesnej škôlke. V zime bežky, zjazdovky, bobovanie... Od mikiny očakávame, že bude ľahká a priedušná a zároveň zahreje, odolá častému praniu a sušeniu v sušičke. Zároveň sa dcére musí páčiť, dôležitý je teda aj výber farby. 

Vzhľad, farby, veľkosti

Na mikine Regatta Dissolver II veľmi oceňujem výber z mnohých farieb a veľkostí. Veľkosti sú pre nás dôležité z toho dôvodu, že pokiaľ sa vám v jednej veľkosti mikina osvedčí, nemusíte si potom lámať hlavu s výberom ďalšej mikiny, keď dieťa z tej pôvodnej vyrastie. Pri tejto mikine môžete vyberať z veľkostí od 104 až po 164. Dcére padla mikina bez predošlého skúšania, veľkosti odpovedajú bežnému číslovaniu. Zároveň je skvelý výber farieb, na tú svoju si príde každé dieťa. Môžete vyberať z modrej, zelenej, ružovej, ružovofialovej a svetlomodrej. 

Strih

Zapínanie je na zips, čo je za mňa určite najpraktickejší spôsob. Dievčaťu sa pri vyzliekaní a obliekaní nerozpadne účes, zipsom regulujete prípadné teplo/zimu. Mikina dieťa nikdy neobmedzuje v pohybe. Ďalej má skvelo riešenú kapucňu so stojáčikom okolo krku. Na mikine nájdete dve vrecká na zapínanie. Oceniť musím predovšetkým pružné lemy, vďaka ktorým sa mikina prispôsobí každej postave. Padne tak chudým i robustnejším deťom. 

Testovanie

Testovanie prebiehalo asi dva mesiace, dcéra mikinu nosila 2x - 3x týždenne do lesnej škôlky, absolvovala v nej turistický víkend v Beskydoch a na Vysočine, korčuľovanie na in-linoch aj na zimnom štadióne a bežala v nej bežecké preteky

Pranie a sušenie

Mikinu periem raz až dvakrát týždenne a po každom praní aj suším v sušičke (ýrobca sušenie v sušičke neodporúča). Stále si drží svoju veľkosť a nevykazuje známky väčšieho opotrebovania, nevýraznejším poškodením je niekoľko žmoľkov na bočnom panele. 

Funkčné vlastnosti

Minika je ľahká, jednoducho zbaliteľná a priedušná. Hodí sa na vytrvalostné pohybové aktivity do chladnejších dní ako druhá vrstva. Vďaka technológii Extol Stretch minika dobre schne a ochráni pred slabším vetrom, zároveň sa v nej dieťa neprehreje. Hrejivé vlastnosti nie sú nijako výrazné, preto mikinu odporúčam naozaj na outdoorové aktivity, kedy je dieťa v pohybe a potrebuje v prvom rade uchrániť pred poveternostnými vplyvmi. 

Ďalšie vychytávky

Určite oceníte všitú ceduľku na rubovej strane mikiny, kam môžete napísať meno dieťaťa, čo je hlavne pri menších deťoch veľmi praktické. 

Hodnotenie: 95 %

+

  • výber farieb a veľkostí
  • pohodlný strih pre každú postavu
  • pružné lemy
  • kapucňa so stojáčikom okolo krku
  • odolnosť voči častému praniu
  • rýchlo schne
  • ochrana pred slabším vetrom

-

  • menej hrejivá, pokiaľ dieťa nie je v pohybe

Záver

Detská mikina Regatta Dissolver II sa stala nepostrádateľnou súčasťou dcérinho šatníka, určite ju odporúčam. Vďaka dobrému pomeru cena/výkon je skvelým kúskom aj na bežné nosenie do škôlky. 

Užitočné odkazy

Ďalšie testy a recenzie produktov:

Autor: Kateřina Balcarová

Zdroje: archív autora, pixabay.com

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

Testovňa

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.

Vyberáme pre vás

49,00  (43.06 %) 27,90 

Porovnať

65,94  (65.27 %) od 22,90 

Porovnať

Detská mikina Reima Northern

65,57  (39.15 %) od 39,90 

Porovnať

Detská mikina Reima Sulakka

64,00  (37.66 %) 39,90 

Porovnať

Detská mikina Regatta Hewley

30,89  (35.58 %) 19,90 

Porovnať

Detská mikina Reima Mists

74,00  (36.62 %) 46,90 

Porovnať

Detská mikina Reima Laskien

64,00  (37.66 %) od 39,90 

Porovnať

Detská mikina Alpine Pro Festo

32,00  (50.31 %) 15,90 

Porovnať