Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

TEST: Dámska bunda Columbia Explorer

Naša testerka Verča testovala zimnú bundu značky Columbia. Ako bunda obstála pri najrôznejších zimných aktivitách? Je naozaj vodeodolná? Všetko sa dozviete v dnešnom teste.

 

Obsah

 

Úvod 

Ak hľadáte elegantnú a funkčnú, ľahkú a hrejivú zimnú bundu, potom je Columbia Explorer's Edge™ tou pravou! Bunda umožňuje prirodzený pohyb počas vašich športových aktivít, ale dostatočne zahreje a dopraje pohodlie aj počas odpočinku – či už si vychutnávate výhľady do krajiny počas horskej túry, alebo dopĺňate tekutiny na zjazdovke.

 

Charakteristika


Názov:

Explorer´s EdgeTM
Výrobca: Columbia
Materiál oblečenia: 100% Polyester
Počet vreciek: 2
S kapucňou: S kapucňou

 

  • vodeodolná/priedušná úprava Omni-TECHTM s utesnenými švami
  • dostupná bunda v pánskom a dámskom variante
  • textília vyrobená zo 100% recyklovaného polyesteru
  • lepený okraj kapucne
  • vetranie v podpazuší
  • nastaviteľný lem so sťahovacou šnúrkou
  • vodoodpudivá repelentná technológia bez obsahu PFC
  • odnímateľná kapucňa s možnosťou nastavenia obvodu

 

Popis produktu

Bunda Columbia Explorer's Edge™ je vyrobená z recyklovaného polyesteru a jej povrch tvorí vodeodolná vrstva. Bunda má dve hlavné, pomerne veľké vrecká, a ako bonus jedno náprsné, ktoré sa skvele hodí na uschovanie skipasu. Vnútorná časť bundy je zhotovená z reflexnej podšívky, ktorá je nielen vysoko funkčná, ale zároveň bunde pridáva na elegancii vďaka svojmu zlatému lesku.

 

Zipsy bundy sú potiahnuté polyuretánom, ktorý zabraňuje vniknutiu vody, a tým skvele dopĺňa vonkajší vodoodpudivý povrch. Zipsy sú plne funkčné, jednoducho sa s nimi manipuluje a nedochádza k samovoľnému rozopínaniu. Veľká kapucňa vás ochráni pred vetrom i dažďom, je dostatočne široká a zároveň má vysoký golier, ktorý v prípade potreby zakryje bradu aj ústa. Kapucňu je možné utiahnuť pozdĺž hlavy aj okolo tváre.

 

Ďalším prvkom, ktorý chráni pred mrazom, je predĺžený vnútorný elastický rukáv, ktorý si môžete nasadiť cez dlane s uchytením za palec. Rukáv je veľmi pohodlný, netlačí a podporuje váš tepelný komfort. Vďaka nastaviteľným manžetám si môžete rukáv utiahnuť alebo povoliť, a potom si ho môžete pretiahnuť cez rukavice a utesniť.

 

Veľkým plusom sú zipsy v podpazuší. Tie sú síce pri športových bundách vcelku bežné, ale pri zimných kúskoch sa s nimi nestretávam často. Preto pre mňa boli u bundy Columbia príjemným prekvapením. Iste poznáte ten pocit, kedy sa pri športe príliš zahrejete a potrebujete nadbytočné teplo niekde odviesť, ale vietor alebo mráz vám nedovoľuje si bundu úplne rozopnúť. Alebo vám to nestačí, ale zároveň sa vám nechce zložiť ťažký batoh, aby ste si bundu úplne vyzliekli. Presne v taký moment využijete dodatočný odvod tepla cez vetranie v podpazuší.

 

Ako najväčšiu výhodu tejto bundy vidím jej univerzálnosť. Hodí sa do miernej aj väčšej zimy. Vďaka jej elegantnému vzhľadu s ňou budete zabodujete na horách, ale pokojne si ju oblečiete aj na prechádzku po meste.

  


Ako si vybrať bundu do chladného počasia

Ako si vybrať bundu na zimu alebo do sychravého jesenného počasia? Odpoveď nájdete v našom článku.

>>> ČÍTAŤ ĎALEJ <<<

 

Priebeh testovania

Bundu Columbia Explorer's Edge™ som otestovala v miernejších zimných podmienkach s teplotou okolo 0 ° C a silnejším vetrom. V kombinácii s krátkym merino tričkom a ľahkou merino mikinou som sa na chlad nemohla sťažovať.

Hoci som zatiaľ nemala to šťastie bundu vystaviť poriadnej snehovej fujavici alebo lejaku, dala som vodeodolnej vrstve zabrať "umelou sprchou". Voda voči materiálu nemala šancu a kvapky sa postupne kotúľali dolebez toho, aby vrstvou prenikli cez. Na 100% vodeodolnosť by som síce plne nespoliehala počas skutočne dlhého lejaku, pretože je jasné, že aj najlepšia látka časom povolí, o to viac, ak sa pri tom hýbete, odierate záhyby materiálu, alebo vám štruktúru látky narúšajú popruhy batohu, v takom prípade sama radšej volím nasadiť cez bundu dedikovanú pláštenku, ale by som sa nebála toho, že s vami táto bunda nezvládne blbnutie v snehu, chumelenici alebo dažďovú prehánku.

 

Pri behu a skákaní mi bunda nijako neprekážala. Predĺžená zadná časť v spodu bundy chráni pred nachladnutím chrbta. Rukávy sú dlhé a neťahajú cez ramená ani cez hrudník, nech zdvíham ruky akokoľvek pred seba alebo nad hlavu - túto kvalitu chcem vyzdvihnúť, pretože mávam pravidelne problémy s tým, že sú mi rukávy búnd alebo mikín krátke.

 

Hodnotenie: 98 %

+

  • skvelo padnúci strih
  • bunda nie je ťažká a pritom zahreje
  • potiahnuté zipsy PU
  • krásna púdrovo ružová farba
  • vetranie v podpazuší 

-

  • bunda sa pri intenzívnom športe ľahšie pokrčí

 

Záverečné zhrnutie

Keď sa krása a elegancia snúbi s funkčnosťou… Tak by som popísala svoju doterajšiu skúsenosť s dámskou zimnou bundou Columbia Explorer's Edge™. Že je bunda vhodná aj na akčnejšie športy, som vyskúšala pri ľadovom korčuľovaní. Pohodlie mi dopriala aj na horách. A uspela v skúške odolnosti proti vode.

Svetloružovej farby som sa na športovej bunde spočiatku trochu obávala, ale v skutočnosti je púdrovo ružový odtieň krásny. Tlmene tmavovínová v podobe zipsov a predĺženého rukávu farbu len krásne podčiarkuje. Vzhľad samozrejme pri športovej bunde nie je to najdôležitejšie. Bunda ale obstála vo všetkých ohľadoch, páči sa mi ochrana, ktorú kapucňa ponúka na hlavu a tvár, ale aj komfortné odvetrávanie cez rozopínateľné časti v podpazuší. Naozaj veľmi ťažko na bunde hľadám chyby. Už sa teším, až si ju oblečiem na ďalšie zimné dobrodružstvo.

 

 

Užitočné odkazy

 

Autor: Veronika Hniličková 

Zdroje: archív autora

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

Testovňa

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.

Vyberáme pre vás

239,13  (44.01 %) 133,90 

Porovnať

Čiapka s čelovkou Extol Light

11,00  (28.18 %) od 7,90 

Porovnať

22,00  (45.91 %) 11,90 

Porovnať

Pánska zimná čiapka Sherpa Ralph

12,00  (42.5 %) 6,90 

Porovnať

Zimná čiapka Sherpa Rebel II

16,00  (38.13 %) 9,90 

Porovnať

Dámska čiapka Sherpa Pham

29,00  (41.72 %) 16,90 

Porovnať

Dámska čiapka Sherpa Nell II

29,00  (45.17 %) od 15,90 

Porovnať

Zimná čiapka Sherpa Arona

20,00  (40.5 %) 11,90 

Porovnať