Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Test: Batoh Fjällräven Kånken No. 2 16

Novú generáciu štýlového batohu Fjällräven Kånken No. 2 16 z veľmi odolného materiálu s koženými detailami predstavujeme v ďalšej recenzii z našej Testovne.


Obsah

Batohy radu Kånken sú ozajstnou legendou medzi mestskými batohmi. Kånken No. 2 je vylepšenou verziou tradičného batohu s použitím odolnejších materiálov. Na rozdiel od prvej verzie má dvojka uchá na nosenie vyrobené z kože. Kånken je pre jednoduchosť a praktickosť veľmi obľúbený medzi užívateľmi takmer všetkých vekových kategórií. 

Charakteristika

 

Názov:

 

Kånken No. 2 16

Výrobca: Fjällräven
Určenie: Pánske/Dámske
Hmotnosť: 550 g
Rozmery: 27 × 38 × 13 cm
Objem: 16 l
Materiál: G-1000 HeavyDuty Eco, G-100 Lite Eco (65 % polyester, 35 % bavlna)
Počet komôr: 1
Počet vreciek: 3
Pláštenka: Nie
Príprava na hydrovak: Nie
Vrecko na notebook: Áno
  • inovovaný mestský batoh
  • priestranná hlavná komora
  • ľahký prístup vďaka celoobvodovému zipsu
  • kožené detaily
  • bočné ploché vrecká
  • predné vrecko na drobnosti
  • praktický vynímateľný sedák
  • štýlový dizajn
  • dve uchá - môžete nosiť aj ako tašku
  • vnútri adresný štítok

Batoh, ktorý má štýl

Fjällräven Kånken No. 2 16 je veľmi minimalistický a zároveň účelný batoh. To najlepšie je, že si ho môžete vziať ako do prírody, tak aj do mesta. V prírode vás podporí skvelou funkčnosťou, kvalitnými materiálmi a nepremokavým prevedením. V meste obstojí vďaka štýlovému až módnemu prevedeniu. Nemusíte sa tak báť vziať si ho napríklad na výlet do New Yorku, tak ako ja. :) 

Usporiadanie batohu

Batoh Kånken nie je len módnym doplnkom, ale aj veľmi praktickým pomocníkom. Prednosťami batohu sú jeho jednoduchosť a prehľadnosť, vnútorné členenie vreciek - jedno hlavné so skrytou podložkou na sedenie. Batoh ďalej obsahuje jedno predné menšie vrecko na zips a dve bočné na fľašu či veci, ktoré potrebujete mať stále po ruke. Hlavné vrecko sa dá široko rozopnúť, takže sa v úložnom priestore dá ľahko orientovať a po otvorení mať všetko na očiach. Zároveň je dostatočne veľké, zvládla som zabaliť všetko potrebné na víkendový pobyt. Kånken som využila aj pri výlete do hôr, obstál i v daždi. Sedák, ktorý je umiestnený v chrbtovom vrecku, sa dá vyňať a hodí sa vždy, keď si chcete sadnúť na studenú zem alebo lavičku. Vložený slúži ako výstuha chrbta pri samotnom nosení. 

Z batohu taška

Okrem klasického nosenia na chrbte batoh môžeme použiť ako tašku (či dokonca kabelku). Disponuje dvoma uchami v hornej časti, ktoré sa dajú zopnúť páskou s cvočkom. Popruhy batohu sa dajú stiahnuť na minimum a zaistiť cvočkami, tak aby neprekážali. 

Nedostatky 

Ako jedinú nevýhody batohu vnímam ramenné popruhy. V prípade, že batoh veľmi zaťažíme, začnú sa zarezávať do ramien. Batoh Kånken patrí k modelom, za ktorý si priplatíte. V jeho cenovej hladine si zadovážite turistický batoh s prepracovaným chrbtovým systémom, bedrovým popruhom a mnohými ďalšími vychytávkami. U Kånkena No. 2 16 dostanete za cenu presahujúcu 120 eur len "jednoduchý" batoh, ale je to batoh, ktorý má štýl

Video - predstavenie batohu Fjällräven Kånken No. 2

Hodnotenie: 90%

+

  • módny a štýlový vzhľad
  • mnoho farebných variantov
  • kožené detaily
  • vrecko na notebook
  • priestranná hlavná komora
  • praktický sedák
  • dá sa nosiť aj ako taška

-

  • vyššia cena
  • nevypolstrované ramenné popruhy

Závěrečný verdikt

Batoh Fjällräven Kånken No. 2 16 by som zaradila do kategórie mestských batohov. Jeho obľúbenosti napomáha aj veľká paleta farieb, z ktorej sa dá vyberať. Vrelo ho odporúčam, keďže si bez svojho Kånkenu nedokážem predstaviť žiadny výlet či prechádzku po meste. 

Zdroje: archív autora

Otestovali sme pre vás aj tieto výrobky:

TEST: Karimatka Therm-a-Rest NeoAir Xtherm

Testovňa

Hľadáte karimatku, ktorá bude ľahká, skladná a nebude vám na nej zima ani v zime? Potom ste tu správne. Testerka Kamča dôkladne otestovala karimatku Therm-a-rest v náročných podmienkach v Nepále. Ako testovanie dopadlo?

TEST: Lezečky La Sportiva Tarantula

Testovňa

Testerka Tereza vyskúšala lezečky značky La Sportiva. Komu sa hodia? Ako sa v nich lezie? A aké vychytávky topánka má?

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovňa

Marcel Fronko cestoval do ďalekej Patagónie a na testovanie dostal čelovku značky Ledlenser. Ako obstála pri testovaní v divokej prírode?

Vyberáme pre vás

150,00  (15.4 %) 126,90 

Porovnať

176,91  (29.4 %) od 124,90 

Porovnať

136,04  (27.3 %) od 98,90 

Porovnať

40,00  (30.25 %) 27,90 

Porovnať

57,00  (59.82 %) 22,90 

Porovnať

104,00  (33.75 %) od 68,90 

Porovnať

87,00  (42.64 %) od 49,90 

Porovnať

40,00  (25.25 %) od 29,90 

Porovnať