Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

TEST: Hojdacia sieť La Siesta Brisa Double

 

Obsah

 

Úvod

Tiež si radi vychutnávate chvíľky odpočinku v hojdacej sieti? Vaša stará vám doslúžila a obzeráte sa po novej, či by ste ešte len radi kúzlo hamaku objavili, ale neviete, po akom v tom neprebernom množstve siahnuť? A počuli ste už o značke La Siesta?

Pokoj a pohodlie s ním nájdete úplne všade.

 

Charakteristika


Značka:

La Siesta
Produktový rad: Brisa
Testovaný produkt: Brisa Double BRH16R-T
Hmotnosť: 1 kg
Počet osôb: 2 osoby
Zbalený rozmer: 15 x 15 x 23 cm
Nosnosť: 160 kg
Farba: biela/zelená, červená, modrá

 

  • krásny dizajn 
  • vydrží rozmary počasia
  • môžete ho nechať vonku
  • príjemný na dotyk
  • nenáročný na údržbu

 

Ako a kde ho môžem upevniť?

Jednou z možností je zaobstarať si stojan na hojdaciu sieť, vďaka ktorému si môžete hojdaciu sieť umiestniť kdekoľvek do priestoru a nemusíte byť tak viazaní na stromy, stĺpy, ani vŕtať diery do múrov. Priamo La Siesta ponúka model Nautico, ktorý sa dá ľahko zložiť, nie je tak náročný na skladovanie či jeho prevážanie. Kto si potrpí na dizajn, siahnuť môže po krásnom drevenom stojane Elipso.

Ak by ste váhali nad obstaraním si hamaku z dôvodu, že nechcete mínať za stojan pomerne vysokú čiastku, ktorá často prevyšuje cenu aj za samotný hamak, rovnako ako ja – siahnuť môžete po uchytení CasaMount na zavesenie na stenu, alebo napríklad do pergoly; alebo po popruhoch TreeMount pre variant upevnenia k stromu.

Bez dokupovania zariadenia na zavesenie stačí samozrejme kus pevnejšieho povrazu. Dávajte si však pozor, aby povraz mal dostatočnú nosnosť a s jeho príliš tenkým priemerom nebolo trením poškodené ucho na vešanie. Osobne som si do ôk pripevnila karabíny pre jednoduché odopínanie a lano na strom pripevnila pomocou lodného uzla, aby nedochádzalo k jeho posunu. Pod povraz je vhodné umiestniť koberec – chceme byť predsa šetrní k stromom.

 

Modely a ich veľkosť

Model Brisa si môžete zaobstarať v dvoch veľkostiach – Double a Kingsize. Pri výbere je nutné myslieť najmä na rozmery potrebné na ich zavesenie. Pre mnou testovaný model Brisa Double je ideálna vzdialenosť medzi závesnými bodmi aspoň 320 cm – čo bol aj dôvod, prečo som si nekúpila model Brisa Kingsize, pretože pre neho je potrebná väčšia vzdialenosť - okolo 360 cm, ktorú by som v mojich podmienkach horšie nachádzala.

Z farebných kombinácií si tiež určite vyberie každý – od výrazných a pestrofarebných po decentné, s prúžkami či štvorcami.

 

Odolnosť 

Hamak Brisa Double je dizajnovaný pre outdoorové využitie, bez starosti ho môžete nechať vonku celú sezónu. Po výdatnom daždi bol onedlho opäť suchý. Snáď jediný dôvod, ktorý mi napadá, prečo by podľa môjho názoru bolo nutné hamak dávať dole, je pôsobenie slnečného žiarenia na kvalitu farieb - avšak pre potvrdenie som tak dlhý čas hamak doteraz netestovala, výrobca však udáva odolnosť voči prírodným javom.

Materiál pôsobí veľmi odolne a zároveň je príjemný na dotyk. Okraje sú navyše zosilnené proti roztrhnutiu.

 

Vo dvojici sa to lepšie ťahá

Ako názov napovedá, do hamaku Brisa Double sa uvelebíte aj vo dvojici, teda ak sa zmestíte do celkovej hmotnosti 160 kg, tam už končí limity nosnosti. Na chvíľkové spoločné poležanie/posedenie je hojdacia sieť ideálna, ale pre dlhší popoludňajší šlofík, pokiaľ sa neradi stláčate, už by som volila variant každý do svojho hamaku. Deti si s týmto hlavu nelámali.

 

Testovanie

Kde a ako že som hojdaciu sieť testovala? Nuž, testovanie bolo vskutku náročné – v pergole s knižkou, či počas tábora v tieni lesa pri popoludňajšom oddychu, kde som ho okrem iného vypla medzi dva koly, ktoré boli zaistené kolíkmi a úväzmi. Takmer po celý čas bola hojdacia sieť Brisa Double pod holým nebom, cez noc, na daždi, na slnku – stále ako nová.

 

Hodnotenie: 100 %

+

  • Odolnosť voči vplyvom počasia 
  • Farebné kombinácie
  • Možnosť dokúpenia príslušenstva 
  • Pohodlie a materiál

-

  • Príslušenstvo na zavesenie nie je súčasťou balenia 
  • Môže ním byť pre niekoho vyššia obstarávacia cena

 

Záverečné zhrnutie

Hojdacej sieti Brisa Double nemám čo vytknúť. Značka La Siesta očividne nie je žiadnym nováčikom na trhu. Kto by chcel, s trochou snahy sa priestor a miesto na uchytenie vždy nájde. V krásne zabalenej ruličke pri kúpe nájdete aj malý obrázkový manuál, ktorý vám zodpovie prípadné otázky týkajúce sa správneho upnutia či ako prať hamak v práčke.

 

Užitočné odkazy

 

Autor: Tereza Pavlíková 

Zdroje: archív autora

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

Testovňa

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.

Vyberáme pre vás

104,00  (2.02 %) 101,90 

Porovnať

Uchytenie hojdacej siete Hamaka.eu Hák na hojdacie kreslo

20,00 

Porovnať

208,00  (5.29 %) 197,00 

Porovnať

179,00  (5.03 %) 170,00 

Porovnať

Prístrešok k hamaku Hamaka.eu Tarp

75,00  (5.33 %) 71,00 

Porovnať

Uchytenie hojdacej siete Hamaka.eu Reťaz s hákom 2 ks

20,00 

Porovnať

Uchytenie hojdacej siete Hamaka.eu Hák dvojitý so skrutkou

3,00 

Porovnať

Uchytenie hojdacej siete Hamaka.eu Eye Pad Set

16,00 

Porovnať