Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

TEST: Dámske nohavice Black Diamond Technician Alpine Pants

Lezecké nohavice, ktoré si vďaka pohodlnému strihu obľúbite aj na akékoľvek iné aktivity, to sú nohavice Technician Alpine Pants pre ženy od značky Black Diamond. Prečítajte si recenziu a zistite, či sú ideálne zrovna pre vás.

 

Obsah

Technické horolezecké nohavice Technician Alpine Pants pre ženy od značky Black Diamond sú odolné, oderuvzdorné, strečové syntetické nohavice, ktoré sú navrhnuté tak, aby vyhovovali vašim potrebám. 

 

     O autorke

Katarína Balcarová

Katka je mamička dvoch malých detí. Po nástupe na rodičovskú dovolenku vymenila skalnú a vysokohorskú vášeň za vášeň bežeckú a úplne prepadla ultramaratónskym vzdialenostiam. Okrem toho je inštruktorkou lezenia a rada sa s každým podelí o svoje lezecké, turistické, bežecké aj outdoorovo-rodičovské skúsenosti.

 

 

Charakteristika

 

Názov:

 

Technician Alpine Pants

Výrobca: Black Diamond
Určenie: Dámske
Materiál: Elastan / Nylon
Počet vreciek: 3
Celorozopínacie nohavice: Nie
Odvetrávanie: Nie
Podľa aktivít: športové / turistické / lezecké
Odopínacie nohavice: Nie

 

  • vodeodolná vonkajšia úprava DWR bez PFC
  • nastaviteľný pás
  • kĺbové kolená
  • dve predné vrecká kompatibilné s postrojom
  • materiál schválený Bluesign®
  • strečový nylon tkaný s povrchovou úpravou
  • reflexné prvky
  • odolnosť materiálu
  • voľnosť pohybu

Požiadavky na lezecké nohavice

Od lezeckých nohavíc očakávate predovšetkým odolnosť proti mechanickému poškodeniu a strih taký, ktorý vám umožní lezecké pohyby. Materiál by zase mal byť ľahký, priedušný a príjemný na tele. Na spodnom leme nohavíc potom určite oceníte sťahovanie, aby ste si mohli v teplejších dňoch nohavice stiahnuť pod kolenami. Ak kupujete nohavice do hôr alebo na skaly, potom vás bude zaujímať aj prístupnosť vreciek, keď ste oblečení v sedacom úväzku. Všetky tieto očakávania nohavice Technician Alpine Pants Black Diamond spĺňajú do bodky.

 

Priebeh testovania

Nohavice Technician Alpine Pants som testovala v priebehu mája pri turistike, boulderingu a lezení na stene. Počasie bolo klasické májové a nohavice boli využívané na maximum tak, aby som dokázala zhodnotiť ich funkčnosť.

 

Strih, materiál a odolnosť

Strih je voľnejší. Bedrový pás je elastický, nedá sa ale stiahnuť. Preto sa pri objednávaní radšej premerajte a zarovnajte svoje miery s veľkostnými tabuľkami. Zatiaľ čo veľkosť M mi pri väčšine značiek sedí presne, tu mám pocit, že je to len tak-tak, a ak sa mi niekedy podarí len málinko schudnúť, nohavice mi padnú k členkom. Ostatné partie sedia dobre.

K strihu a materiálu môžem povedať len jedno. Pri lezení som úplne zabudla na to, že testujem nohavice. Vôbec som o nich nevedela, a to aj keď som liezla pri 25 stupňoch a na priamom slnku. Neobmedzili mi jediný pohyb, čo je dané kombináciou kĺbových kolien, voľnejšieho strihu a elastickému materiálu. Nohavice Technician Alpine Pants skvele vetrali a materiál je tak príjemný, že som ho vôbec nevnímala.

 

Vrecká nohavíc

Nohavice Technician Alpine Pants majú dve vrecká vpredu a dve vrecká vzadu, ktoré oceníte pri bežných aktivitách. Pri lezení, kedy sú vrecká neprístupné kvôli oblečenému sedaciemu úväzku, môžete využiť uzatvárateľné vrecko na zips na stehne.

Na stiahnutie dolného lemu nohavíc vám stačí jedna ruka a môžete si vďaka nemu nohavice skrátiť napríklad až ku kolenám.

 

Vodeodolnosť

Nejde o membránové nohavice, takže vo veľkom lejaku vás pred vodou neochránia, ale vďaka povrchovej úprave DRW zvládnu ľahkú prehánku alebo mrholenie. Táto úprava po čase postupne vymizne, môžete ju ale obnoviť použitím impregnačných sprejov.

 

Hodnotenie: 95%

+

  • skvele prispôsobené lezeckým pohybom
  • priedušné
  • príjemný materiál
  • vodeodolná úprava DWR
  • vrecko na zips na stehne
  • priestranné vrecká vpredu aj vzadu
  • sťahovací dolný lem nohavíc

-

  • nemožno stiahnuť pás, je teda potrebné dať pozor pri výbere veľkosti

 

Záverečné hodnotenie

Nohavice Technician Alpine Pants ma dostali hlavne svojou pohodlnosťou a priedušnosťou. Pri lezení o nich naozaj ani neviete. Ak si ich zaobstaráte, nájdete pre nich využitie na túrach a pri lezení na stene, na skalách aj v horách.

 

Užitočné odkazy

Autor: Katarína Balcarová

Zdroje: archív autora

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

Testovňa

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.

Vyberáme pre vás

99,00  (51.62 %) 47,90 

Porovnať

156,00  (37.88 %) 96,90 

Porovnať

Dámske nohavice Zulu Rodna W

82,00  (51.34 %) 39,90 

Porovnať

Dámske nohavice Zulu Pilis W

57,00  (51.05 %) 27,90 

Porovnať

98,93  (44.51 %) 54,90 

Porovnať

52,00  (65.58 %) 17,90 

Porovnať

210,27  (40.12 %) 125,90 

Porovnať

Dámske nohavice Regatta Prestley

72,00  (65.42 %) 24,90 

Porovnať