Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Bluesign PRODUCT

Bluesign je medzinárodne uznávaný štandard udržateľnosti vyvinutý švajčiarskou skupinou Bluesign Technologies, ktorá podľa svojich slov "sleduje cestu všetkého textilu vo výrobnom procese a pomáha zlepšovať všetky fázy výrobného procesu až po hotový výrobok.". Ich cieľom je zaručiť spotrebiteľom najvyšší štandard bezpečnosti výrobkov. Bluesign tvorí tím odborníkov na chémiu a textilnú výrobu, ktorí dohliadajú na prísne audity a certifikácie tovární. 

Organizácia Bluesign sa snaží o elimináciu používania škodlivých látok vo výrobnom reťazci textilných produktov. Ich cieľom je pomôcť a výrobné procesy nastaviť tak, aby bol obmedzený vplyv textilného priemyslu na zdravie spotrebiteľov a životné prostredie. Auditom teda prechádza kompletne celý výrobný reťazec. 

 

Ciele organizácie Bluesign v bodoch: 

  • znížiť spotrebu vody, energie a chemikálií
  • zlepšiť zdravie a bezpečnosť na pracovisku a zavedenie bezpečnostných prvkov do výrobných závodov a tovární
  • výrobca by mal spĺňať vysoké štandardy kontroly znečisťovania 
  • všetky produkty s certifikáciou Bluesign musia spĺňať prísne požiadavky na chemickú bezpečnosť

 

Označenie Bluesign® PRODUCT môžu používať iba značky, ktoré sa zaviazali k dodržiavaniu prístupu bluesign® SYSTEM. Ten má zaistiť udržateľné zloženie výrobkov z minimálne 90% bluesign® APPROVED textílií a z 30% bluesign® APPROVED doplnkov. Cieľom je potom dosiahnutie 100% potvrdených BLUESIGN komponentov.

 

Zdroje: bluesign.com

170 rokov vlneného oblečenia Devold

O značkách

Devold oslavuje narodeniny. Poznáte túto značku?

Predstavenie vlastných značiek: Zulu, Warg, MOOA

O značkách

Vo 4camping prenášame svoje odborné skúsenosti do privátnej výroby.

Kolekcia stanov Outwell Deluxe Air Collection

O značkách

Deluxe Air Collection je nová kolekcia od značky Outwell, ktorú ocenia malé i veľké rodiny. Kolekcia zaujme priestorom, nafukovacou konštrukciou a praktickými vychytávkami, ktoré spríjemnia pobyt v kempe.