Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Ako vybrať gril na vonkajšie použitie

Grilovanie je súčasným hitom trávenia voľného času. Úpravy jedla sa zúčastňuje celá partia a užíva si pritom nezameniteľnú atmosféru vôní a chutí. Popremýšľajte, či zvoliť gril plynový, či na drevené uhlie.

Grily na drevené uhlie 
Sú ľahšie, skladnejšie a lacnejšie. Nevýhodou je horšia manipulácia s palivom - dreveným uhlím. Zapaľovanie chce cvik a šikovnosť, neraz pomôže aj teplovzdušná pištoľ. Pri lepších griloch je možné plynule regulovať prívod vzduchu a tým aj ovládať teplotu. Dobré je mať možnosť umiestniť rošt do rôznych výšok nad rozpálené uhlie. Mäso grilované na drevenom uhlí je nezameniteľné. -> Grily na drevené uhlie

Grily plynové
Sú podstatne pohodlnejšie na obsluhu. Pripojíte propán-butánovú fľašu a potom je všetko rovnaké ako doma pri sporáku. Otočením piezoelektrického ovládača gril zapálite a plynule regulujete teplotu. Pri plynových griloch je výhodný poklop, pod ktorým horúci vzduch cirkuluje a mäso lepšie prepečie. Pomôže aj teplomer, vďaka ktorému môžete kontrolovať teplotu grilu. Ďalšími súčasťami môžu byť postranný odkladací stolík, doplnkový varič na prípravu omáčok, výklopný rošt na pozvoľné ohrievanie, zvýšený rošt na rozpekanie pečiva. Obvyklé sú háčiky na odkladanie grilovacieho náčinia. Samozrejmosťou veľkých grilov sú kolieska pre jednoduchú manipuláciu a pri niektorých uzavretá skrinka pod grilom, kam uschováte všetky grilovacie potreby. Dizajn plynových grilov je naozaj rôznorodý – od nerezových grilov vhodných aj do profesionálnych kuchýň až po drevené vo farbe vášho záhradného nábytku. -> Plynové grily

Elektrické grily
Sú vhodné na malé terasy a balkóny s dosahom elektrickej zásuvky. Ďalej trvá, kým sa gril nahreje a nie je tu rozdiel medzi jedlom upraveným v kuchyni, a na tomto grile.

Príslušenstvo na grilovanie
Nákupom grilu to samozrejme nekončí! Je nutné pamätať aj na grilovacie kliešte, obracačky, doplnkové rošty, nepremokavé obaly na grily a mnoho ďalšieho. -> Príslušenstvo 

Tipy na ďalšie články o griloch a grilovaní:

Tím 4camping.sk

Aká je najlepšia oceľ na nože?

Poradňa

Otázka, na ktorú neexistuje jednoduchá odpoveď. Výber najlepšej ocele pre váš nôž je totiž hľadaním kompromisu medzi trochu protichodnými vlastnosťami. Na čo si teda dať pozor?

Ako sa zbaviť zápachu z topánok

Poradňa

Zápach topánok. Skvelá téma. Veľmi nevoňajú, hovoriť sa vám o ňom nechce, príjemné pocity nevyvoláva. Niekto sa so zápachom trápi denne, niekoho prekvapí len výnimočne. Zabojujte s ním spolu s nami!

Recyklované materiály v outdoore

Poradňa

Outdoorové aktivity môžu byť v niektorých prípadoch náročné na vybavenie. Pri výbere nového vybavenia, ale môžeme postupovať zodpovednejšie. Poďme sa pozrieť na to, čo sú recyklované a udržateľné materiály. Aké sú ich prínosy. A ako veľmi sú vlastne výhodné.

Vyberáme pre vás

320,00  (0.03 %) 319,90 

Porovnať

89,30  (10.53 %) 79,90 

Porovnať

113,00  (42.57 %) 64,90 

Porovnať

58,00  (27.6 %) 41,99 

Porovnať

45,64 

Porovnať

83,00  (26.63 %) 60,90 

Porovnať