Ako variť v prírode - recepty
Obsah |
Úvod
Krisztián Vadovszky z tímu Rabbit Chef nám už v predchádzajúcom článku poradil pár užitočných rád, ako variť vonku. Dočítate sa v ňom, čo nezabudnúť doma alebo na čo si dávať pri varení v prírode pozor. Dnes sa s vami podelí o niekoľko obľúbených receptov, ktoré si môžete vyskúšať aj vy!
Cibuľové krúžky so syrom a vajcami
Na prípravu cibuľových krúžkov budete potrebovať:
- vajce
- syr
- cibuľa
- olej
Vajce rozbite, rozšľahajte vidličkou a do rozmiešaných vajec nastrúhajte syr. Cibuľku nakrájajte na kolieska a dajte smažiť na troche oleja.
Cibuľové krúžky nechajte chvíľku smažiť, potom ich naplňte vajcom a osmažte z oboch strán dozlatista. (Na fotografiách je používaný hobo varič.)
Dip z kyslej smotany
Na omáčku budete potrebovať:
- kyslú smotanu
- majonézu
- cesnak
- soľ
- čierne korenie
- sušený medvedí cesnak
Ingrediencie môžete upravovať podľa vlastnej fantázie a chuti. Začínajúci kuchári si môžu pochutnať iba na vajciach a dipe, tí pokročilejší môžu pokrm doplniť o pečené kuracie nugety.
O autoroviKrisztián Vadovszky Krisztián trávi väčšinu svojho voľného času v prírode, testuje rybárske vybavenie (Fox Rage, Deeper Sonar, Rabbit Dam Crew) a venuje sa vareniu (Rabbit Chef's). Už 11 rokov pracuje v banke a žije v bezprostrednej blízkosti Bakony a Balatonu v Maďarsku. Rybárčiť sa učil už ako dieťa a vareniu v prírode sa začal venovať práve vďaka rybárskym výpravám. |
Pikantné kuracie nugetky
Na kuracie prsia budete potrebovať:
- kuracie prsia
- korenie na kuracie mäso
- sezam
- tekvicové semienka
- olej
Kuracie prsia nakrájajte na prúžky a nechajte marinovať v korení na kuracie mäso s trochou oleja. Namarinované mäso posypte sezamom, tekvicovými semienkami a osmažte. (Na fotografiách je používaný plynový varič.)
Pri varení vonku je dôležitá aj vaša vlastná kreativita, nebojte sa teda experimentovať.
Dobrú chuť!
-
Kempingový nábytok
-
Outdoorový riad
-
Čelovky a baterky
-
Hygiena, ochrana a prvá pomoc
-
Čaj a káva
-
Sušené mäso
-
Hotové jedlo
Užitočné odkazy
Autor: Krisztián Vadovszky, Rabbit Chef's
Zdroje: archív autora, Rabbit Chef's