Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Everest Softshield

Ľahký, veľmi priedušný a vodeodolný dvojvrstvový materiál.    

Softshellové materiály sú na trhu ešte len niekoľko rokov, ale aj napriek tejto skutočnosti si už získali značnú popularitu a stali sa fenoménom posledných rokov v outdoorovom odevnom priemysle. Dokážu totiž do istej miery nahradiť tzv. Cibuľový princíp obliekanie (niekoľko vrstiev) v jednej vrstve.

Cieľom softshellu je poskytnúť v jednom kuse oblečenia komfort do každých klimatických podmienok, čo môže ušetriť ďalšie gramy na hmotnosti batožinu.

Everest Softshell zaisťuje perfektnú vodeodolnosť aj vetruvzdornosť a pritom vykazuje vynikajúce hrejivé vlastnosti klasického fleecu a priedušnosť membránových výrobkov.

Everest Softshell je tvorený niekoľkými vrstvami, pričom vonkajšia je z husto tkaného elastického vlákna s polyuretánovou vodeodpudivou úpravou. Táto úprava sťažuje vode (či už v podobe dažďa či snehu) vsákávání do látky.

Vnútornú vrstvu tvorí príjemný fleece uchovávajúci teplo a efektívne transportujúca vlhkosť von tak. Človek sa potom cíti komfortne aj za nepriaznivých klimatických podmienok či nadmerného fyzického výkonu. Medzi týmito dvoma vrstvami sa nachádza tenká membrána zaisťujúci odvod telesnej vlhkosti na základe chemickej absorpcie par. Zároveň je táto membrána vodeodolná a vetruvzdorná a pomáha vnútornej fleecovej vrstve udržovať telom vytvorené teplo pod bundou.

Nepremokavosť (výška vodného stĺpca): 7 000 mm

Tepelná odolnosť RCT: 0,04 K • m2 / W

vysvetlenie pojmov:

nepremokavosť

Nepremokavosť udáva výšku vodného stĺpca, pri ktorom tkanina prepustí kvapky vody. Podľa európskych noriem je materiál nepremokavý, odolá ak tlaku 1 300 mm vodného stĺpca. Avšak tento výsledok rozhodne nestačí (napr. Pri kľaknutí na zem sa vyvolá tlak okolo 15 000 mm). Preto je lepšie vyberať materiál s čo najvyšším vodným stĺpcom. (Merané podľa ISO 811).

tepelná odolnosť

Tepelná odolnosť RCT sa meria v jednotkách K * m2 / W a vyjadruje rozdiel teplôt medzi dvoma povrchmi materiálu delený výsledným tepelným tokom na jednotku plochy v smere gradientu. To vo výsledku znamená, že čím je táto hodnota nižšia, tým materiál lepšie izoluje a teplo vytvorené vlastným telom neprúdi von. (Merané podľa CSN EN 31092)