Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

História a vývoj spacákov Mountain Equipment

Vývoj a výroba expedičného oblečenia a spacích vakov je základom anglickej značky Mountain Equipment už viac ako 55 rokov. Prvý páperový spacák bol vyrobený v roku 1962 a Mountain Equipment bola jedna z prvých značiek, ktorá vyrábala spacie vaky a oblečenie pre potreby expedícií a horolezcov. Množstvo zlomových výstupov, ktoré písali a píšu históriu svetového horolezectva, bolo uskutočnených v spacákoch a oblečení od Mountain Eqiupment. Jedným z najvýznamnejších bol prvý výstup Reinholda Messnera a Petra Habelera na Everest bez kyslíka v r. 1978 a taktiež prvovýstup na južnú stenu Anapurna v r. 1970, ďalej prvovýstup JV stenou Everestu v r. 1975, výstup alpským štýlom na Broad Peak v r. 1983, prvý prechod Antarktídy bez podpory v r. 1993, prvovýstup severnou stenou Changabangu v r. 1997, prvovýstup severnou stenou Chang Himal v r. 2009, Big Wall cesta "Arctic Monkeys" na Bafinových ostrovoch v r. 2010, výstup Petra Hámora na Lhotse v r. 2013 a nespočet ďalších expedícií. Vo vybavení od Mountain Equipment sa uskutočnili všetky anglické prvovýstupy na osemtisícovky, viac ako 175 expedícií na Everest a boli tiež navštívené oba póly zemegule.

Funkčnosť v najnáročnejších horských podmienkach, odolnosť, kvalita, čistý dizajn, vývoj na základe testovania v laboratóriách a spätná väzba od lezcov, horolezcov a expedícií, pre ktoré sú produkty určené, sú hodnoty, ktoré Mountain Equipment ctí už viac ako 55 rokov. Mountain Equipment kladie dôraz v prvom rade na konštrukciu produktov a použitie najvhodnejších materiálov, ktoré ochránia používateľa v náročných horských podmienkach. Preto tvar kapucne, umiestnenie vreciek, strih rukávov, tvar a parametre komôr, použitie materiálov s najlepšími parametrami a životnosťou ako GORE-TEX Pro a Active, Windstoper Soft Shell, POLARTEC Neoshell, POLARTEC Power Shield Pro, Schoeler, DRILITE, husacie perie 850+ , Primaloft One, Hélium 30 a 50, EXOLITE, YKK AquaGuard a mnoho ďalších materiálov a technológií, sú základom každého návrhu produktov od Mountain Equipment.

Značka Mountain Equipment počas svojej histórie vyvinula množstvo technológií, konštrukcií a materiálov, ktoré sú dnes používané aj inými výrobcami. Zákazníci tieto prvky požadujú nutne pri výbere produktov. Aj preto je Mountain Equipment firmou, ktorá je voľbou profesionálnych športovcov, horskej služby, horských vodcov, inštruktorov a iných profesionálnych či náročných užívateľov, ktorí vyžadujú najvyššiu možnú funkčnosť, odolnosť a nízku váhu v náročných horských podmienkach. Za úspešným vývojom produktov Mountain Equipment od začiatku stáli lezci, horolezci, polárnici a cestovatelia, ktorí prinášali do vývoja svoje poznatky z tých najnáročnejších výstupov v extrémnych podmienkach.

Dodnes je silnou stránkou Mountain Equipment spolupráca a rady od vrcholových horolezcov a bádateľov. Vývoj spacákov je kombinácia skúseností z použitia v reálnom prostredí s výskumom a testovaním v laboratóriách. Odbor pre odolnosť materiálov a výskum odevov na Univerzite v Leedse, ktorá je už viac ako 30ročným partnerom pre vývoj a návrh našich produktov, a spolupráca na množstve PhD výskumných prác priniesla poznatky, ktoré sú dodnes aplikované vo výrobe spacákov a všetky najnovšie poznatky sú použité v novej kolekcii spacích vakov, ktoré vám predstavujeme.

170 rokov vlneného oblečenia Devold

O značkách

Devold oslavuje narodeniny. Poznáte túto značku?

Predstavenie vlastných značiek: Zulu, Warg, MOOA

O značkách

Vo 4camping prenášame svoje odborné skúsenosti do privátnej výroby.

Kolekcia stanov Outwell Deluxe Air Collection

O značkách

Deluxe Air Collection je nová kolekcia od značky Outwell, ktorú ocenia malé i veľké rodiny. Kolekcia zaujme priestorom, nafukovacou konštrukciou a praktickými vychytávkami, ktoré spríjemnia pobyt v kempe.