Test: Topánky La Sportiva Helios
Testovňa
Skúsenosti počas prvého roka používania bežeckých topánok La Sportiva Helios v kocke pre vás spísal náš kolega Hugo.
Talianska značka La Sportiva vznikla v roku 1928, kedy Narciso Delladio vlastnými rukami vytvoril remeselné drevené kožené topánky pre množstvo rezbárov a farmárov z údolia Fassa a Fiemme (Dolomity, Taliansko). Po vojne sa zvýšil dopyt po topánkach, ktorý prinútil Narcisa zamestnať nových pracovníkov. Dobré meno "Calzoleria Sportiva" prekročilo hranice údolia. Povesť značky La Sportiva odvtedy len rastie.
Pánske bežecké topánky La Sportiva Helios III sú určené pre tréning a beh, či preteky na tvrdom povrchu. Majú priedušný zvršok zo sieťoviny s ochrannými syntetickými krycími vrstvami, termo-adhezívnu kombináciu rip-stop tkaniny, jednostranného pletiva a zosilneného sendvičového pletiva TPU.
Strih je mimoriadne pohodlný a vychádza z modelu Helios SR. Pohodlná manžeta s 3D penovými vypchávkami zaručuje dokonalé pohodlie. Protišmyková podošva FriXion Blu je ideálna pre použitie na tvrdom a skalnatom povrchu. Termoformovaná špička pomáha chrániť pred nárazmi a oderom.
Vstrekovaná medzipodošva je vyrobená z EVA peny s technológiou MorphoDynamic, ktorá zaistí dostatočnú stabilitu, pohodlie a odpruženie. Vložka Cushioning Platform ešte zvyšuje jej tlmiace vlastnosti a celkový komfort. Anatomická vložka Ortholite® je s antibakteriálnou úpravou, ktorá odvádza vlhkosť a vďaka ktorej sa vám nohy menej potia, sú v suchu a chlade.
"Ak hľadáte univerzálnu bežeckú obuv vhodnú aj do náročnejšieho terénu, HELIOS je výborná voľba, za mokra ju ale radšej nechajte doma."
Značka | La Sportiva |
---|---|
Produktový rad | Helios |
Určenie
|
Pánske |
Veľkosť topánok (EU)
|
42 / 42,5 / 43,5 / 44,5 / 45,5 |
Hmotnosť (pár)
|
438 g |
Podľa aktivít
|
športové / bežecké |
Medzipodrážka
|
EVA pena |
Podošva
|
FriXion |
Zvršok
|
Semiš / Textil |
Drop
|
4 mm |
Druh terénu
|
cestné |
Farba
|
sivá/modrá |
Farba podľa výrobcu | Metal/Electric Blue |
Záručná doba | 2 roky |
Kód produktu | |
EAN: |