Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

TEST: Varič Warg Flametower

Ak vyberáte varič, určite sa pozrite na modle Flametower značky Warg. Recenziu na tento kompaktný varič pre vás spísala Gabriela Weissová.

 

Obsah

 

Úvod 

V poslednej dobe je veľký „boom“ kempovanie a s ním spojené aj varenie v prírode. Poďme sa spoločne pozrieť na to, ako dopadla recenzia plynového variča značky Warg, ktorý vás bez problémov môže sprevádzať na akýchkoľvek vašich cestách za dobrodružstvom. Mňa konkrétne varič Warg Flametower sprevádzal na pešom výlete na jedno z najkrajších miest v Jeseníkoch. Na celodennom výlete mimo civilizácie ocením niečo teplé na jedenie. Samozrejme, varič je primárne určený na dlhšie prechody horami, prípadne na kempovanie, ale môže vám urobiť spoločnosť aj na jednodňovom turistickom alebo napríklad skialpinistickom výlete.

 

Charakteristika


Produktový rad:

Flametower
Výrobca: Warg
Rozmery: 13 x 21 cm
Hmotnosť: 490 g
Výkon variča: 2200 W
Piezo: Áno

 

  • integrovaný tepelný výmenník
  • hrniec s objemom 1 l
  • celú sadu zložíte do hlavnej nádoby
  • 1 l vody za 4:50 min / 12g plynu
  • redukcia na varenie na inom riade
  • kartuša nie je súčasťou balenia

 

Predstavenie produktu

Ihneď, keď mi varič prišiel, som si nemohla nevšimnúť, ako skvele je zabalený. Všetko potrebné príslušenstvo, vrátane plynovej bomby (100g), ktorá nie je súčasťou balenia, sa zmestí do jednej „variacej nádoby“ a potom do vrecka, ktoré je súčasťou balenia. Je to naozaj kompaktné balenie, ktoré vám nezaberie ani toľko miesta. 

 

Priebeh testovania a jednotlivé časti variča

Teraz si popíšeme jednotlivé časti variče Warg Flametower. V recenzii si postupne popíšeme jednotlivé poschodia a začneme od základov.

Varič je možné postaviť na pevnú, rozkladaciu trojnožku (stabilizátor kartuše). Trojnožka je vyrobená z plastu, ale prekvapilo ma, že je naozaj pevná a stabilná aj na kameňoch. Pri testovaní fúkal vietor, ale trojnožke si v zaťažkávacej skúške darilo na jednotku! V trojnožke sú drážky na „zasadenie“ dvoch veľkostí bômb. Osobne sme varič testovala s bombou s objemom 100g, ktorá do drážok úžasne zapadne. Na bombu sa naskrutkuje horák so závetrím v jednom.

 

Na variči je skvelá vychytávka v zapaľovaní. K variču nepotrebujeme žiadne zápalky, zapaľovač, ani kresadlo. Varič je vybavený „piezo“ samozapaľovaním. Stačí na variči stlačiť zapaľovacie „tlačidlo“ a varič chytí na prvý pokus! Pri testovaní bola veľká zima a vietor, jednoduché zapaľovanie som skutočne ocenila. Závetrie nám zaručí, že plameň len tak ľahko nezhasne, urýchli dobu varenia (podľa výrobcu až o 30%) a zároveň ušetrí plyn. Na samotný horák so závetrím môžeme posadiť buď redukciu napríklad na ešus, alebo priamo určenú nádobu, ktorá sa pootočením „zacvakne“ a perfektne na horáku drží. Nemusíme sa báť, že nám náš obed z horáka spadne.

 

Objem nádoby je 1 liter. Stupnica je nakreslená vo vnútri nádoby vždy po 0,25 l. Nádoba zároveň slúži ako odmerka na vodu. Na nádobu je navlečený neoprénový obal, ktorý ju chráni pred poškriabaním, a zároveň, čo je dôležitejšie, nás chráni pred popálením. Neoprén má decentnú modro-čierno-šedú farbu s potlačou motívu hôr a s nápisom značky Warg. Rukoväť je kovová s plastovým povrchom, je stabilná a má poistku, takže sa nemôže stať, že sa pri manipulácii sama zloží. Posledným dielikom našej dokonalej „stavebnice“ je plastová pokrievka, ktorá je priehľadná, takže vidíme, či sa nám voda varí. Pokrievka má silikónový úchyt, ktorý nepáli. Zároveň má pokrievka v sebe dierku, takže môže slúžiť aj ako sitko. Po uvarení opäť všetko zbalíme dovnútra nádoby a aby sa nám napríklad v batohu varič nerozrobil, zaistíme ho sklopenou rukoväťou s poistkou. Poistku pretiahneme sklapnutou rukoväťou. 

 

Hodnotenie: 100 %

+

  • kompaktné balenie 
  • piezo zapaľovanie
  • neoprénový obal 
  • závetrie 
  • cena

-

  • žiadne som nenašla

 

Záverečné zhrnutie

S varičom som bola úplne spokojná. Varič určite odporúčam. Páči sa mi dizajn, funkčnosť, praktickosť. Nemám, čo by som mu vytkla a hodnotím ho ako ideálne vybavenie na akékoľvek cesty do prírody, kde si chcete uvariť niečo teplé do žalúdka. 

 

Užitočné odkazy

Autor: Gabriela Weissová

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

Testovňa

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.

Vyberáme pre vás

102,00  (33.43 %) 67,90 

Porovnať

6,00  (35 %) 3,90 

Porovnať

18,15  (12.4 %) 15,90 

Porovnať

29,00  (31.38 %) 19,90 

Porovnať

29,30  (11.6 %) 25,90 

Porovnať

9,10  (13.19 %) 7,90 

Porovnať

25,10  (8.76 %) 22,90 

Porovnať