Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

TEST: Turistický batoh qqnut Baq.Paq

Plánujete letnú dovolenku a chcete mať praktický batoh do každej situácie? Potom čítajte ďalej!

 

Obsah

 

Úvod 

Qqnut Baq.Paq predstavuje ultimátne a najpraktickejší batoh pre batôžkárov, ktorý ocenia predovšetkým vášniví cestovatelia. Stále sa čudujem, že niekto niečo také nevymyslel už dávno. Pred desiatimi rokmi som obiehal Južnú Ameriku a nosil som so sebou batohy dva. Určite si na to mnohí z vás pamätajú tiež - jedna veľká krosná na chrbte a vpredu na hrudníku menší batoh, kam si človek uloží všetky cennosti - pasy, peniaze, peňaženku. Dnešné cestovateľské trendy sú jednoznačné – minimalizmus a light packing. Tento turistický batoh trendom sofistikovane zodpovedá.

 

O značke qqnut 

Menšia firma qqnut je registrovaná na Novom Zélande, nápad ale vznikol v Južnej Amerike a výroba prebiehala vo Vietname. Za jej vznikom stojí český cestovateľ Roman Heber, ktorému vadilo nosiť neustále dva batohy, a tak sa zamyslel, ako ich spojiť do jedného. Hneď na úvod poviem, že Baq.Paq môže mať aj určitú zberateľskú hodnotu, pretože sa vyrobilo len 250 kusov. Firma totiž nemá žiadny iný produkt.

 

Charakteristika


Produktový rad:

Baq.Paq
Výrobca: qqnut
Hmotnosť: 3 kg
Objem: 58 l
Rozmery: 70 x 36 x 5 cm
Pláštenka: Áno
Vrecko na notebook: Áno

 

  • premyslený chrbtový systém
  • priestor pre lekárničku
  • bezpečnostné vrecko na pas, doklady a peniaze
  • vrecko na notebook

 

Predstavenie batohu

Unikátna kombinácia troch produktov do jedného. Menší batôžtek Baq s objemom 22 litrov, cestovná taška Paq s objemom 60 litrov a krosná Baq.Paq celkovo s objemom 58 litrov. Predstavte si, že prídete na letisko s krosnou, odopnete malý batoh, ktorý si vezmete do lietadla, a cestovnú tašku pošlite do podpalubia. Následne v destinácii obe časti spojíte a vyrazíte za dobrodružstvom. Chrbtový systém umiestnený v menšom Baqu sa totiž pomocou kvalitného zipsu pripevňuje priamo do cestovnej tašky. Tú môžete nechať na hoteli as malým batohom objavovať novú, neznámu krajinu. Geniálny nápad.

 

Hneď na prvý pohľad ma zaujali materiály, ktoré sú kvalitné, odolné a krásne farebne zladené. Chrbtový systém je vyrobený z mikrovlákna az novozélandského merina, ktorý zabraňuje zápachu a skvele odvádza vlhkosť. Zvyšok je tvorený z recyklovaných plastov doplnených o umelú textíliu známu ako alcantara, ktorá sa používa aj v luxusných autách. Oproti koži je ľahšia, odolnejšia, vzdušnejšia, v zime hreje, v lete chladí a pri jej výrobe netrpia zvieratá. Veľmi odolná je aj pláštenka, ktorá je súčasťou oboch batohov. Výrobcovia ju považujú za nezničiteľnú.

 

Vychytávky

Súčasťou Baq.Paqu sú vychytávky, ktoré som pri výbere vôbec neregistroval. Bezpečnostné vrecko v hornej časti, Kam môžete schovať všetky svoje cennosti, priestor na lekárničku, ale aj otvárač na pivo, ktorý je súčasťou háčikov. Samozrejmosťou je aj priestor na notebook. Bedrový pás je vyrobený z neoprénu, je elastický a na tele vás nijako netlačí.

 

Testovanie 

Rozmery menšieho batohu plnia kritériá príručnej batožiny pre všetky letecké spoločnosti. Nemusíte sa teda báť, že bude príliš veľký napríklad pre Raynair.

Baq som otestoval na horách, kde som s ním ušiel desiatky kilometrov. Na chrbte sedí perfektne, chrbtový systém je príjemný, nikde netlačí a všetko sa dá podľa potreby utiahnuť. Veľmi ma potešil spomínaný neoprénový bedrový pás, Ktorý prekrýva popruhy a tie tiež netlačia na telo.

Výrobca si skutočne vyhral s designom. Vnútri batohu sú farebné symboly ostrovného štátu – papraď a vták kivi. Na menšie veci ako napríklad mince alebo okuliare poslúžia dve vrecká na bedrovom páse. Sieťované vrecko sa nachádza na prednej strane oboch častí batohu (menšieho aj krosne) a po bokoch sú aj dve otvorené vrecká napríklad na fľašu s vodou.

Musím tiež spomenúť, že batoh nie je primárne určený na dlhú turistiku, ale jedná sa skôr o produkt určený na cestovanie ako také.

 

Hodnotenie: 98 %

+

  • unikátny koncept spojenia dvoch batohov 
  • prémiové materiály
  • bezpečnostné vrecko a priestor na lekárničku 
  • dve odolné pláštenky
  • široké využitie
  • dizajn
  • cena

-

  • váha

 

Záver

Jedinečný batoh, ktorý budem využívať na všetky zahraničné cesty, ale aj na šport a bežné nosenie do mesta. Jedinou nevýhodou je vyššia váha kvôli použitým materiálom – tie sú odolné, ale bohužiaľ ťažšie.

Využitie batohu je nielen na cestovanie, ale väčšiu tašku môžete používať napríklad do fitka, na víkendový pobyt v meste alebo na pracovné cesty. Menší batoh vynosíte napríklad do práce, na bicykel, turistiku alebo len tak do mesta. Široké využitie je jeho veľkou výhodou. Niekomu sa cena môže zdať vysoká, ale nezabudnite, že za túto cenu nedostanete len jeden produkt, ale rovno tri. Odporúčam všetkým, ktorí berú cestovanie vážne a cestujú často, a navyše ocenia design, s ktorým budú vynikať.

 

Užitočné odkazy

 

Autor: Marcel Fronko

Zdroje: archív autora

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

Testovňa

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.

Vyberáme pre vás

29,00  (10.69 %) 25,90 

Porovnať

(4.67 %) 42,90 

Porovnať

29,00  (17.59 %) 23,90 

Porovnať

26,00  (27.31 %) 18,90 

Porovnať

25,64  (14.59 %) 21,90 

Porovnať

24,00  (42.08 %) 13,90 

Porovnať

30,00  (13.67 %) 25,90 

Porovnať

125,00  (13.68 %) 107,90 

Porovnať