Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

TEST: Trekové topánky Salewa Mtn Trainer 2 GTX

Hľadáte prepracované, odolné a overenými technológiami nabité topánky? Prečítajte si novú recenziu na model MS MTN trainer 2 GTX značky Salewa.

 

Obsah

Nízke pánske turistické topánky Salewa MS MTN Trainer 2 GTX vám, vďaka prevereným technológiám a detailom, zaistia komfort a istotu pri náročných horských aktivitách. Vylepšená konštrukcia je o 15% ľahšia a pružnejšia než pôvodná a zaisťuje pohodlné nosenie, zatiaľ čo rozšírená medzipodošva z PU poskytuje dlhodobú absorpciu nárazov, to znamená väčšie pohodlie a nohy bez pľuzgierov. Robustný zvršok topánky je potiahnutý gumovou ochranou pre väčšiu oderuvzdornosť. Topánky zakúpite v pánskom i dámskom variante.

 

Recenziu spracoval testerský tím časopisu Svet outdooru, ktorý od roku 1997 strávil 14 000 hodín preverovaním vyše 1000 výrobkov na stovkách výprav do celého sveta. Každej recenzii sa venuje niekoľko ľudí, vrátane horských vodcov a špičkových športovcov, a výsledok sa nedá kúpiť. Ďalšie recenzie nájdete na www.SvetOutdooru.cz/vybaveni.

 

Testoval Josef Doležal

 

 

Charakteristika

 

Názov:

 

MS MTN Trainer 2 GTX

Výrobca: Salewa
Produktový rad: Mtn Trainer
Typ výrobku: Turistické topánky
Určenie: Pánske / Dámske
Hmotnosť: 950 g
Medzipodrážka: TPU pena
Podošva: Vibram

Povrch:

Useň
Membrána: Gore-Tex

 

  • 3D šnurovanie pre lepšiu fixáciu chodidla
  • vodeodolné a priedušné
  • vynikajúce tlmenie nárazov
  • oderu odolný vrchný materiál z velúrovej kože
  • Gore-tex ® Performance Comfort - nepremokavé, vetru odolné
  • antibakteriálna vložka Ortholite ®
  • nová podošva s výbornou trakciou
  • Ferrata zone - špeciálne výstupky na pohyb na rebríkoch
  • komfortná ergonomická medzipodošva
  • 3F fixácia členka bez otlakov
  • 360° gumová obsádka - ochrana proti okopu
  • drop 11 mm (30/19)

 

Predstavenie topánok

Topánky Salewa MS MTN Trainer 2 GTX sú veľmi precízne spracované a ponúkajú nielen pevnosť ale aj odolnosť. Výrobca na tento model použil niekoľko skvelých vychytávok a posunul jeho úroveň zase o kúsok vyššie.

 

Vnútorná časť a stielka

O Talianoch sa tvrdí, že vyrábajú topánky úzke, ale v tomto prípade to tak určite nie je. Na testovanie som použil svoju obvyklú veľkosť a topánky perfektne sedia aj cez priehlavok. Vložky vo vnútri skvele odvádzajú vlhkosť, takže vaše nohy budú vždy suché. Jazyk je oproti staršej verzii menší a kratší. Jedinou nevýhodou tejto úpravy je o niečo ťažšie obúvanie, na to si ale človek ľahko a rýchlo zvykne. Pri obúvaní pomáha použitie pomocného očka pri päte. Akonáhle si topánky MS MTN Trainer 2 GTX obujete, ihneď cítite, ako pevne držia a pravdepodobne sa budete tešiť na ich vyskúšanie v horskom teréne.

 

Podošva

Topánky MS MTN Trainer 2 GTX značky Salewa sú vybavené veľmi odolnou podrážkou Vibram MTN Trainer Evo, ktorá má hlboký a samočistiaci vzor. Ten navyše zaisťuje dobrú priľnavosť a grip na rôznom povrchu. V strede podrážky sú špeciálne kolmé drážky a ide o tzv. ferratovú zónu. Táto zóna zabezpečuje stabilitu na priečkach rebríka, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou všetkých ferrát.

 

Vrchná časť

Topánky Salewa MS MTN Trainer 2 GTX sú skutočne odolné. Na špičke a päte sa nachádza pevná guma, ktorá chráni chodidlo. Vrchná časť je šitá z 1,6 mm hrubej semišovej kože. Membrána Gore-Tex zaručuje vodeodolnosť. Aj napriek použitiu odolných materiálov sú topánky ale dostatočne priedušné a odvádzajú prebytočnú vlhkosť.

 

Veľkosť chodidla a topánok

Dĺžka môjho chodidla je 27 cm. Šírka cez priehlavok je 11,5 cm. Pri testovaní som využíval topánky veľkosti UK 9, EUR 43. Topánky boli komfortné aj pri celodennej turistike.

 

Prvý dojem

Na topánky MS MTN Trainer 2 GTX značky Salewa som sa naozaj tešil, pretože už niekoľko rokov nosím ich členkovú verziu a doma sme veľmi spokojní aj s ďalšími modelmi tejto značky. Na prvý pohľad som si ihneď obľúbil čiernu verziu, ktorá na nohe vyzerá ešte lepšie ako na fotkách. Predovšetkým som bol zvedavý, či mi bude sedieť rovnaká veľkosť ako pri verzii členkovej.

 

Priebeh testovania

Topánka Salewa MS MTN Trainer 2 GTX je pri obutí naozaj pevná a je potrebné ju trošku prešliapnuť. Obuv sa ale rýchlo prispôsobí a nikde nedrie, takže sa netvorili žiadne otlaky ani pľuzgiere. Pozitívne ma prekvapilo, že sú topánky vzdušné a v teplejších dňoch vôbec nedošlo k prehriatiu chodidiel. Topánky sa podľa môjho názoru ideálne hodia na letnú turistiku aj trek po rozpálených skalách, kedy podrážka perfektne izoluje. Vďaka vložke Ortholite je tiež veľmi dobre odvádzaná vlhkosť a pot.

Topánky som otestoval aj v snehu a membrána Gore-Tex tu potvrdila svoju funkčnosť. Odporučil by som iba použitie teplejších ponoriek a v hlbšom snehu aj návleky. Na topánku sa môžete spoľahnúť na suchu, mokre aj v snehu.

 

Hodnotenie: 99 %

+

  • vysoká odolnosť
  • veľmi dobrá priedušnosť
  • odvod vlhkosti a potu
  • tlmenie nárazov
  • bezpečie chodidla
  • samočistiaci vzor podrážky
  • podpora stability
  • Gore-Tex
  • celoročné využitie

-

  • ťažšie obúvanie

 

Záverečné zhrnutie

Pokiaľ by som mal topánky MS MTN Trainer 2 GTX oznámkovať ako v škole, určite by som im dal výbornú. Pozitívne hodnotím nielen dizajn, stabilitu a podporu, ale aj spracovanie detailov. Dlho som sa domnieval, že na letnú turistiku sú dostačujúce pevné topánky s fixáciou členku a ľahké, priedušné topánky pre ľahšie treky. Tento model topánok som si ale obľúbil natoľko, že pravdepodobne iné topánky už nevyužijem. Ako jediné negatívum uvádzam ťažšie obúvanie, ktoré ale nie je nijako dramatické. Pomôcť si môžete pútkom pri päte.

Užitočné odkazy

 

Autor: Josef Doležal

Zdroje: svetoutdooru.cz

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

Testovňa

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.

Vyberáme pre vás

224,00  (46.03 %) od 120,90 

Porovnať

181,03  (38.74 %) 110,90 

Porovnať

138,00  (38.48 %) od 84,90 

Porovnať

61,00  (37.87 %) od 37,90 

Porovnať

Pánske turistické topánky Merrell Moab 3 Gtx

175,00  (30.86 %) od 120,99 

Porovnať

141,00  (49.72 %) od 70,90 

Porovnať

Dámske turistické topánky Merrell Moab 3

125,00  (16.88 %) 103,90 

Porovnať

150,00  (45.4 %) od 81,90 

Porovnať