Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

TEST: Snežnice Warg Snowind

Snežnice Warg Snowind sú ideálnou pomôckou pri zimnej turistike v hlbokom snehu. Ich funkčnosť a praktické vychytávky otestoval Marcel Fronko.

Snežnice Warg Snowind

 

Obsah

 

Úvod 

Snežnice som si vybral na prechádzky v hlbokom snehu ako doplnok ku skialpom. Dobre si pamätám, keď som sa pred dvoma rokmi vydal na zimnú túru v Tatrách a v polovici som sa otočil, pretože som sa brodil v snehu, ktorý mi siahal až po pás. Čo by som v tom čase dal za snežnice. Domov som sa vrátil neskutočne vysilený.

 

 

Charakteristika


Názov:

Snowind
Výrobca: Warg
Určenie: Pánske / Dámske
Nosnosť: 100 kg
Hmotnosť (pár): 2,4 kg

 

  • snežnice s plastovým rámom 
  • univerzálna veľkosť 35 až 49
  • upevnenie pomocou pásky a rační
  • integrovaný podpätok pre ľahké stúpanie do svahu
  • hliníkové hroty
  • nosnosť 100 kg
  • vhodné pre zimnú turistiku do ľahšieho terénu 
  • súčasťou balenia je transportný obal

 

Predstavenie produktu

Model SNOWIND je vyrobený z odolného plastu s integrovaným podpätkom pre pohyb v strmom teréne. Snežnice sú vhodné pre všetky typy obuvi vo veľkosti 35 až po veľkosť 49. Takú veľkú nohu snáď ani nikto nemá.

Súčasťou sú hliníkové hroty na spodnej strane pre ľahší a bezpečnejší pohyb po zľadovatenom teréne. Obúvanie zvládnete jednoducho a rýchlo vďaka plastovej páske so zúbkami, ktorú utiahnete pomocou západky rovnako tak, ako je to napríklad pri snowboardovom viazaní.

 

Pred prvým vyskúšaním som si nič neštudoval a do snežníc sa bez problémov obul - je to veľmi jednoduché a intuitívne. Nosnosť snežníc je 100 kg, samotná váha páru snežníc je 2,4 kg. Produkt vám navyše príde v praktickom textilnom obale. Na prvé poťažkanie sú možno pocitovo ťažšie, ale na nohách som ich takmer vôbec necítil. 

 

Priebeh testovania 

Snežnice som chcel otestovať v hlbokom snehu, čomu tohtoročná zima spočiatku príliš nenahrávala. Ideálne podmienky som našiel na Kubínskej Holi v Malej Fatre. Výška snehu dosahovala takmer meter, a tak som mohol otestovať komfort pohybu v takých podmienkach, v ktorých by som sa bez snežníc asi veľmi potrápil.

Snežnice som obul za pár minút, poriadne ich utiahol a vydal sa zasneženou prírodou. Hneď na začiatku som mal pocit širokej stopy. Nohy sú totiž ďalej od seba kvôli širšej základni snežníc. Je potrebné si na to zvyknúť, takže pokiaľ ste na snežniciach prvýkrát, určite si nevyberajte príliš dlhú trasu. Vaše kolená a bedrá by vám nepoďakovali. Je potrebné začať pomaly, osvojiť si pohyb na snežniciach a postupne pridávať. 

Pri chôdzi samozrejme používajte turistické palice. Prirodzene je najkomfortnejšia chôdza po rovine a chôdza do kopca a z kopca pre vás bude náročnejšia. Pred prvou túrou je určite dobré si naštudovať techniku pohybu, pretože si rýchlejšie zvyknete a osvojíte správny spôsob chôdze. Ďalším veľmi dôležitým faktorom, na ktorý som si dával pozor, bolo držanie snežníc na snehu. Snežnice sa do snehu zabárajú len pár centimetrov a ja som si tak mohol užívať pohodlnú chôdzu.

 

Video z testovania 

 

Hodnotenie: 95%

+

  • cena
  • kvalitné spracovanie 
  • jednoduché a funkčné 
  • vzhľad snežníc
  • hliníkové hroty po celej dĺžke
  • rýchle obutie
  • univerzálna veľkosť
  • vysoká nosnosť

-

  • žiadne som nenašiel

 

Záverečné zhrnutie

Môj celkový pocit zo snežníc Snowind je kladný. Pokiaľ neradi lyžujete, nechcete investovať stovky eur do skialpovej výbavy, ale máte radi túry zasneženou krajinou, potom sú tieto snežnice ideálnou voľbou práve pre vás. Snežnice sú cenovo dostupné, praktické a hlavne funkčné. Kladne hodnotím aj vysokú nosnosť (niektoré značky majú aj nižšie) a peknú oranžovú farbu, vďaka ktorej ich v snehu určite nestratíte. Tento model má jednoducho všetko, čo budete na zimnej túre potrebovať a navyše nič, čo by vám v pohybe prekážalo. 

Pred výletom vám odporúčam porozmýšľať, ako si snežnice upevníte na batoh. Ja som si s tým lámal hlavu 20 minút a nakoniec som použil dva sťahovacie pásy, ktoré som našiel v kufri auta. Model Snowind môžem odporučiť všetkým, ktorí sa chcú v hlbokom snehu prejsť aj mimo vyšliapané cesty a dopriať si pokoj a ticho v nádhernej zimnej prírode. 

 

Užitočné odkazy

Autor: Marcel Fronko

Zdroje: archív autora

Mini TEST: Spacák Husky Mopy

Testovňa

Hľadáte kvalitný syntetický spacák na prespávanie vonku? Potom ste tu správne. Otestovala ho za vás naša testerka Zdenka.

TEST: Stan Warg Protrek 2

Testovňa

Naša testerka dostala na otestovanie úplnú novinku, a to ultraľahký stan značky Warg. Obstojí proti svojim konkurentom vo svojej kategórii?

TEST: Batoh Hannah Commuter 30

Testovňa

Hľadáte batoh nielen do prírody, ale aj do mesta? Potom je možno batoh Commuter 30 práve pro vás!

Vyberáme pre vás

139,00  (7.27 %) 128,90 

Porovnať

92,74  (13.85 %) 79,90 

Porovnať

123,30  (18.98 %) 99,90 

Porovnať

193,77  (13.35 %) 167,90 

Porovnať

156,66  (24.1 %) 118,90 

Porovnať

92,74  (13.85 %) 79,90 

Porovnať

189,65  (13.58 %) 163,90 

Porovnať

70,06  (14.5 %) 59,90 

Porovnať