Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

TEST: Sensor Coolmax Impress pánske tričko s kr. rukávom a trenírky

Pánsky funkčný set Sensor Coolmax Impress je vyrobený z certifikovaného úpletu, ktorý je veľmi príjemný na dotyk, skvelo odvádza pot od tela, je vysoko priedušný, tvarovo stály a pevný. Prečítajte si, aký na nás tento set urobil dojem počas testovania. 

 

Obsah

Pánske funkčné tričko Sensor Coolmax Impress je vyrobené z elastického certifikovaného úpletu, ktorý je veľmi príjemný na dotyk, skvele odvádza vlhkosť od tela, je vysoko priedušný, tvarovo stály a pevný.

Trvalá antibakteriálna úprava spolu s povrchovou úpravou Silver Plus s iontmi striebra zamedzuje šíreniu zápachu a množeniu baktérií.

 

Recenziu spracoval testerský tím časopisu Svet outdooru, ktorý od roku 1997 strávil 14 000 hodín preverovaním vyše 1000 výrobkov na stovkách výprav do celého sveta. Každej recenzii sa venuje niekoľko ľudí, vrátane horských vodcov a špičkových športovcov, a výsledok sa nedá kúpiť. Ďalšie recenzie nájdete na www.SvetOutdooru.cz/vybaveni.

Profil testera

Jakub Larysz

Či je to rýchly výstup na najvyšší vrchol Moravskosliezskych Beskýd, výpad do Vysokých Tatier, alebo na skaly, bikepackingový výlet, či prechádzka na bicykli v podhorí Beskýd - vždy splynie s prírodou. Svoje srdce a načerpanú inšpiráciu potom vkladá do stránok tohto časopisu a na web SvetOutdooru.cz.

 

 

 

Charakteristika

 

Názov:

 

Coolmax Impress

Výrobca: Sensor
Typ výrobku: Funkčné oblečenie
Určenie: Pánske
Gramáž materiálu: 140 g/m2
Materiál: Coolmax / Lycra / Polyester
Funkčný materiál: Syntetika
Podľa aktivít: mestské / turistické / bežecké

 

  • jemný, ľahký a vysoko priedušný materiál
  • prepracovaný strih neobmedzuje v pohybe
  • ploché švy
  • trvalá antibakteriálna ochrana s iontmi striebra
  • ochrana proti UVA a UVB žiareniu UPF 50
  • vysoký podiel recyklovaného materiálu
  • 42% polyester LIGHT weight, 51% polyester COOLMAX Tech, 7% lycra

 

Predstavenie setu

Sensor Coolmax Impress sú štýlové kúsky oblečenia, ktoré sú vyrobené z recyklovateľného polyesteru získaného z PET fliaš. Ide o set funkčných trenírok a trička s krátkym rukávom.

 

Výroba a výhody setu

Využívať materiály viac ako raz je v dnešnej dobe trend, ktorý sa prejavil aj v rámci odevného priemyslu. Tomuto trendu sa začal venovať aj český výrobca Sensor. Na výrobu jedného trička Sensor Coolmax stačia iba štyri PET fľaše. Coolmax EcoMade je vyrobený z 97% z recyklovaného materiálu, čo šetrí zdroje, ale zároveň si zachováva svoje pôvodné vlastnosti. Úplet Coolmax Fresh s povrchovou úpravou vlákien Silver Plus zaručuje priedušnosť a je ideálny do teplých dní. Úprava so striebrom zvyšuje antibakteriálne účinky a zabraňuje vzniku zápachu. Oblečenie odoláva UVA a UVB žiareniu na úrovni ochrany proti slnku s indexom 50. Celý vzhľad setu je doplnený o niekoľko variantov potlače v pánskom aj dámskom variante.

 

Strih trička

Na testovanie som využíval set veľkosti M. Materiál je na tele veľmi príjemný. Tričko má raglánový strih a nie je úplne vypasované. Pri pohybe je tričko Coolmax Impress komfortné, nikde neškrtí a neprekáža. Kvôli potlačenému dielu v hornej časti hrudníka a chrbta je naprieč vedený jeden plochý šev. Spočiatku som šev vnímal, ale neskôr som si naňho zvykol a nevenoval mu pozornosť ani pri behu s bežeckou vestou. Ako negatívum som osobne vnímal vyhrňovanie trička pri bouldrovaní a lezení s rukami nahor. To je ale individuálny problém, niekomu by to vôbec nemuselo vadiť. Ja mám radšej tričká s dlhším trupom.

 

Strih boxeriek

Oproti tričku sú boxerky Coolmax Impress upnutejšie. V páse je pohodlná široká guma. Tvarovanú prednú časť by som nazval ako "tool box", pretože pánske náradie je v ňom bezpečne uložené. Predná časť je tvorená z dvoch vrstiev látok a vďaka tomu je táto časť pevná. Samozrejmosťou sú ploché švy, ktoré nikde netlačia.

 

Funkčnosť materiálu

Ak si predstavíte, že sa obliekate do PET fliaš, nemusí to byť vaša predstava o pohodlí a možno ju môžeme nazvať ako bizarnú. Pravdou ale je, že technológie postúpili a z PET fliaš je možné vyrobiť veľmi jemné vlákno. V prípade Coolmaxu EcoMade je ešte ošetrené iontmi striebra. Pred testovaním som bol málinko skeptický k proti-zápachovým vlastnostiam a počítam skôr minúty ako dni, kedy tričko zasmradne. Sensor Coolmax Impress ma ale veľmi príjemne prekvapil. Tričko som v tomto smere otestoval veľmi intenzívne a set som nosil čo najdlhšie to šlo. Mal som podozrenie, že tričko a trenírky Coolmax Impress nevydržia dlhšie ako jeden deň, ale mýlil som sa. Set obstál v teste dvojdňového nosenia, potom som ho hodil do koša so špinavou bielizňou.

Ďalšou testovacou funkciou trička je odvod potu od tela a musím ju hodnotiť pozitívne. Pri behu v teplote 15 °C som sa takmer nepotil a tričko po celý čas zostalo suché. Po zimnej sezóne a s príchodom prvých teplôt okolo 20 °C som už naozaj ocenil priedušnosť trička. Aj keď som po dobehnutí 11km okruhu tričko prepotil, za mierne teplejšieho počasia by na mne rýchlo uschlo.

Boxerky Coolmax Impress som testoval pri behu a ich vlastnosti hodnotím taktiež kladne. V trenírkach nehrozilo žiadne zaparenie ani prehriatie intímnych partií.

 

Starostlivosť o materiál

Starostlivosť o materiál nájdete popísanú na stránkach výrobcu. Aj keď po výkone a prepotení nemusí tričko nutne zapáchať, výrobca odporúča odev vyprať, rovnako tak by som postupoval tiež. Touto starostlivosť predĺžite dĺžku životnosti svojmu oblečeniu.

 

Pri akých príležitostiach Sensor Coolmax Impress využiť?

Pokiaľ nie ste zaprisahaní vyznávači merino vlny a zháňate ľahké tričko a boxerky do teplého počasia, Coolmax Impress pre vás budú správnou voľbou. Využitie je v podstate univerzálne - na beh, bicykel, lezenie aj Stand Up Paddleboard. Vďaka vkusnej potlači budete vyzerať dobre cez deň aj večer pri bare alebo na festivale. Skratka dnes nie je nosenie funkčného oblečenia na prvý pohľad spoznať a môžete ho využiť aj počas bežného dňa.

Obr.: detail priedušné časti trička

 

Hodnotenie: 98 %

+

  • odolnosť proti zápachu
  • priedušnosť
  • pohodlný strih
  • dizajn

-

  • vyhrňovanie trička napríklad pri lezení

 

Záverečné zhrnutie

Funkčný set Coolmax Impress hodnotím veľmi pozitívne. Chválim predovšetkým odolnosť voči zápachu a výbornú priedušnosť. Za zmienku určite stojí aj pohodlný strih a nadčasový dizajn. Bonusom je univerzálne využitie a samotný dizajn. Ako negatívum som osobne vnímal vyhrňovanie trička pri bouldrovaní a lezení s rukami nahor. To je ale individuálny problém, niekomu by to vôbec nemuselo vadiť. Ja mám radšej tričká s dlhším trupom.

 

Užitočné odkazy

 

Autor: Jakub Larysz

Zdroje: svetoutdooru.cz

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

Testovňa

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.

Vyberáme pre vás

Pánske funkčné tričko Sensor Merino Impress kr.r.

67,00  (46.42 %) 35,90 

Porovnať

Športová podprsenka Ocún Misty Bra

37,00  (27.3 %) od 26,90 

Porovnať

Dámske tangá MOOA Ati

12,00  (50.83 %) 5,90 

Porovnať

Dámske funkčné nohavičky Progress E KLHZ 28TB

(7.86 %) 12,90 

Porovnať

69,00  (42.17 %) 39,90 

Porovnať

Dámske funkčné tričko Zulu Merino 160 Long

65,00  (50.92 %) 31,90 

Porovnať

33,00  (27.58 %) od 23,90 

Porovnať

49,00  (14.49 %) 41,90 

Porovnať