Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

TEST: Sense Ride 5 Salomon

Salomon Sense Ride 5 vám ponúka vynikajúcu rovnováhu medzi pohodlím, ochranou nohy a výkonom. V tejto recenzii sa podrobne pozrieme na jednotlivé funkcie a vychytávky novej topánky značky Salomon.

 

Obsah

 

Úvod

Rekreačnému behu sa venujem niekoľko rokov a stal sa mojou veľkou vášňou. Okrem klasických ciest u mňa tvoria neoddeliteľnú súčasť tréningov aj trailové trasy. Teraz žijem v južných Čechách, ktoré sú ideálnou oblasťou pre trailový beh. Keď som teda dostal možnosť testovať nové trailové topánky Salomon Sense Ride 5, tak som ani chvíľku nezaváhal. Túto topánku nájdete ako v pánskom, tak aj v dámskom prevedení a vo variante s Gore-tex membránou.

 

Charakteristika


Názov:

Sense Ride 5
Výrobca: Salomon
Medzipodrážka: EVA pena
Podošva:  Contagrip®
Povrch: Syntetika / Textil
Drop: 8 mm
Farba: červená / svetlo zelená

 

  • znižujú svalovú únavu
  • skvele priľnavá podošva Contagrip
  • SensiFit upevňuje chodidlo
  • gumový okop po celom obvode
  • absorbcia vibrácií
  • pena Optivide

 

Niečo málo o značke Salomon 

Salomon je svetoznáma značka pre športové a outdoorové vybavenie vysokej kvality. Žiadne topánky značky Salomon som zatiaľ neskúšal, a tak som sa na ich topánky veľmi tešil. Objednal som si veľkosť 45 1/3 v svetlozelenom prevedení a veľkosť mi sedela perfektne. Bola to jednoducho láska na prvý pohľad. 

 

Testovanie 

Na prvý trailový beh som vzal topánky do Blanského lesa, konkrétne na Kleť, ktorá je najvyšším vrcholom v okolí Českých Budějovíc. Miestne chodníky a lesné cesty sú ideálnym miestom na testovanie bežeckých trailoviek. Tohtoročné jarné počasie s blativým podkladom naznačovalo, že výbeh nebude úplne jednoduchý a topánky dostanú riadne zabrať.

Vďaka skvele priľnavé gumové podošvy Contragrip držala noha aj v náročnejšom teréne tam, kde mala a zároveň som mal chránené chodidlá pred nerovnosťami a drobnými kamienkami. Ďalšou výbornou vlastnosťou topánok Salomon Sense Ride je polstrovanie penou Optivibe, ktorá absorbuje vibrácie a tým znižuje svalovú únavu nôh. Upevnenie topánok na chodidlo zabezpečuje systém SensiFit a vďaka sťahovaciemu šnurovaciemu systému je nosenie bezpečné a pohodlné. Šnúrky sa dajú utiahnuť jedným pohybom a skryť do malého vrecka priamo na jazyku topánky. Samotný tvar topánok mi výborne sadol a nemal som z ich nosenia žiadne pľuzgiere a otlačeniny. 

Povrch topánok je kombináciou textilu a syntetiky, takže materiál je pevný a zároveň dýcha. Mal som topánky bez nepremokavej membrány, ale v mojom prípade rozhodne vyhráva priedušnosť materiálu pred vodeodolnosťou. Pokiaľ však preferujete menšiu priedušnosť topánky a lepšiu vodeodolnosť, voľte potom Salomon Sense Ride 5 Gore-tex. Po celom obvode je gumový okop. Drop 11 mm je vhodný hlavne pre bežcov s došľapom na stred chodidla a cez pätu, čo mi vyhovuje hlavne pri behu dole z kopca. 

 

Hodnotenie: 95%

+

  • podošva Contragrip je dobre priľnavý
  • polstrovanie s penou Optivibe
  • Absorpčné vibrácie a znížená svalová únava
  • upevnenie chodila SensiFit
  • gumový okop 
  • nízka váha a príjemný strih

-

  • tvrdší došľap na špičku topánky

 

Záverečné zhrnutie

Celkovo hodnotím trailové topánky Salomon Sense Ride 5 veľmi pozitívne a už teraz sa teším na to, ako s nimi pobežím trailové úseky na známych pretekoch Vltavarun. Vďaka výbornej opore nohy však bude ich využitie určite všestrannejšie a podniknem v nich aj menej náročnú turistiku. Snáď jedinou nevýhodou, ktorú som na topánke zistil, je tvrdší došľap v prednej časti nohy, čo môže byť menej vhodné u bežcov s došľapom na špičku. 

 

Užitočné odkazy

 

Autor: Andrej Urbanec

Zdroje: archív autora

TEST: Trailové topánky Merrell Agility Peak 5

Testovňa

Hledáte pohodlné trailové boty nejen na běžecké závody? Potom si určitě přečtěte recenzi na trailové boty Agility Peak 5 od značky Merrell.

TEST: Rodinný stan Husky Mitar 4

Testovňa

Stan do kempu pre celú rodinu alebo partiu priateľov na fesťák? Veľkosťou je Mitar 4 ideálny, ale ako je na tom s odolnosťou a praktickosťou?

TEST: Bunda Columbia Ampli-Dry™ II Shell

Testovňa

V horách otestovala testerka Gabča bundu vhodnú na hory aj do mesta. Ako obstála v testovaní?

Vyberáme pre vás

Dámske bežecké topánky Salomon Sense Ride 5

138,00  (37.03 %) 86,90 

Porovnať

Pánske bežecké topánky Salomon Sense Ride 5

138,00  (37.03 %) od 86,90 

Porovnať

159,00  (44.72 %) od 87,90 

Porovnať

159,00  (36.54 %) 100,90 

Porovnať

15,63  (11.07 %) 13,90 

Porovnať

26,00  (0.38 %) 25,90 

Porovnať

8,00  (1.25 %) 7,90 

Porovnať

8,00  (1.25 %) 7,90 

Porovnať