Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

TEST: Sandále Keen Rapids H2

Pánske sandále Keen Rapids využijete na všetky aktivity v letných dňoch. Či už idete k vode, alebo na túru s priateľmi, sandále Keen nesmú nikde chýbať. Prečítajte si, ako ich hodnotíme po testovaní. 

 

Obsah

Štýlové pánske sandále Keen Rapids H2 majú špeciálnu hydrofóbnu podšívku, ktorá rýchlo schne.  Vďaka odopínaciemu zadnému pásiku z nich ľahko vytvoríte šľapky.

 

Charakteristika

 

Názov:

 

Rapids H2

Výrobca:

Keen

Určenie:

Pánske / Dámske

Medzipodrážka: EVA pena
Podošva: Guma
Povrch: Polyester

 

  • povrch z polyesterovej tkaniny je trvanlivý, umývateľný a rýchlo schne
  • podšívka z mriežky odpudzuje vodu a rýchlo schne
  • antimikrobiálna stielka znižuje zápach nôh
  • odopínací zadný pásik
  • umývateľný povrch
  • gumová podošva zabezpečuje vynikajúcu trakciu, ktorá nezanecháva stopy na podlahách
  • šnurovanie šnúrkami umožňuje rýchle utiahnutie
  • umývateľné polyesterové popruhy
  • podšívka: hydrofóbna sieťovina

 

Priebeh testovania

Po dlhšej prestávke som sa rozhodol opäť vyraziť na výlet v turistických sandáloch. V minulosti som ich na túry a vychádzky využíval pomerne často, ale od istej doby takmer vôbec. Tentokrát moja voľba padla na značku Keen. Siahol som po modeli Keen Rapids H2 a vzal sandále na výlet do rakúskych Álp.

 

O značke

Americká značka Keen je na našom trhu pomerne známa a predávaná. Snažia sa predovšetkým o výrobu veľmi kvalitných modelov spôsobom, ktorý je šetrný k životnému prostrediu, čo určite mnohí ocenia.

 

Podrážka, medzipodrážka a antibakteriálna úprava

Základom každých topánok a sandálov je kvalitná podošva. Keen Rapids H2 to spĺňajú a idú ešte ďalej. Okrem pevnej podošvy s protišmykovým vzorom obsahujú aj EVA medzipodrážku a anatomickú EVA stielku pre pohodlný došľap. Pri stielke bola použitá antibakteriálna technológia Cleansport NXT, ktorá znižuje zápach nôh pri používaní.

 

Pevnosť

Medzi ďalšie dôležité vlastnosti treba určite zaradiť obutie a upevnenie sandálov. Pri tomto modeli je spolu s nastaviteľným popruhom okolo päty použité aj nastaviteľné obopnutie priehlavku, ktoré sa vďaka uťahovacej gumičke dá rýchlo prispôsobiť. Zadný popruh je pritom odopínací, čo umožňuje využívať tieto sandále aj ako nasúvacie šľapky.

 

Plná špička, ktorá chráni palec

Oproti minulým modelom sandálov, v ktorých som podnikal výlety do prírody, má Keen Rapids H2 výhodu tiež v plnej špičke. Firma ju má patentovanú pod názvom Keen Protect. Perfektne chráni palec a prsty najmä v kamenistom prostredí pred úrazom.

 

O autorovi

 

Andrej Urbanec

Andrej Urbanec miloval výlety do prírody už ako malý chlapec. Cestovanie sa postupne stalo jeho životnou vášňou. Žil na Novom Zélande aj v Kanade, kde navštívil Rocky Mountains a národné parky. V Južnej Amerike prešiel Salkantay trek na Machu Picchu, vystúpil na Huayna Potosi v Bolívii a podnikol niekoľkodenný pochod pralesom k "stratenému mestu" na severe Kolumbie.

 

Ďalšie výhody

V neposlednom rade majiteľa poteší trvanlivý umývateľný povrch, rýchloschnúca hydrofóbna podšívka a veľké ventilačné otvory. Kombinácia týchto vlastností robí sandále Keen Rapids H2 univerzálnym parťákom na výlety do prírody, na hory, alebo k vode počas celého leta. Prevedenie sandálov je veľmi pohodlné, popruhy nerežú do pokožky, sú ľahké a vzdušné.

 

Vzor podošvy

Menší vzor na podošve môže komplikovať pohyb na mokrých a hladkých povrchoch, čo sa mi zatiaľ overiť nepodarilo. Celkovo však hodnotím sandále Keen Rapids H2 ako veľmi podarený model a budem ich aj naďalej využívať na výlety do prírody. Vhodné sú aj na vysokohorskú turistiku ako doplnok k turistickým topánkam. Obzvlášť po náročnej túre doprajú tieto sandále vašim chodidlám relax a pohodu.

 

Hodnotenie: 96 %

+

  • pevná podošva s protišmykovým vzorom
  • antibakteriálna EVA stielka Cleansport NXT
  • uťahovacia priehlavková gumička a odopínacím zadným popruhom
  • ochrana palca s plnou špičkou Keen Protect
  • rýchloschnúca hydrofóbna podšívka

-

  • menší vzor na podošve, nižšia stabilita na mokrých povrchoch
  • širší tvar nemusí sedieť na úzke chodidlo

 

Záverečné zhrnutie

Sandále Keen Rapids H2 vynikajú predovšetkým svoju pevnosťou, rýchloschnúcim materiálom, antibakteriálnou ochranou a v prepracovanosti. Za veľké pozitívum môžem označiť ochranu palca plnou špičkou Keen Protect, toto oceníte najmä v technickom a kamenistom povrchu. Palec je vždy chránený a nemusíte sa tak báť zranenia. Ako nevýhodu je možné označiť menší vzor podošvy a tým spôsobenú nižšiu priľnavosť na mokrom povrchu. Pretože majú sandále širší tvar, nemusia sedieť každému a je určite lepšie si ich vyskúšať, najmä ak máte užšie chodidlá. 

 

Užitočné odkazy

 

Autor: Andrej Urbanec

Zdroje: archív autora

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

Testovňa

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.

Vyberáme pre vás

Dámske sandále Teva Terra Fi Lite

96,00  (45.94 %) od 51,90 

Porovnať

108,00  (38.06 %) od 66,90 

Porovnať

Detské sandále Hi-Tec Maleni Jr

44,00  (45.68 %) 23,90 

Porovnať

65,94  (48.59 %) od 33,90 

Porovnať

Dámske sandále Teva Verra

80,00  (40.13 %) od 47,90 

Porovnať

74,19  (47.57 %) od 38,90 

Porovnať

36,00  (52.28 %) od 17,18 

Porovnať

(8.43 %) 98,90 

Porovnať