Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

TEST: Pánske funkčné nohavice Macin M

Ako hovorieva náš tester Lukáš - neexistuje zlé počasie, ale len zlé oblečenie. V dnešnom teste otestuje nohavice značky Zulu.

 

Obsah

 

Úvod

Turistické nohavice Zulu Macin M sú ideálne pre outdoorové aktivity, pri ktorých človek potrebuje odolnú vrchnú vrstvu do akéhokoľvek počasia. Tu platí porekadlo, že neexistuje zlé počasie, ale len zlé oblečení.

 

Charakteristika


Názov:

Macin M
Výrobca: Zulu
Určenie: Pánske
Veľkosti: S/M/L/XL/XXL
Hmotnosť: 270 g
Materiál oblečenia: DWR / Elastan / /Nylon / Polyester
Počet vreciek: 2
Farba: modrá / čierná

 

  • pánske turistické nohavice
  • vyrobené z nylonového materiálu 4Strech
  • vodeodpudivá úprava DWR
  • páska s magnetickým zapínaním 
  • nízká hmotnosť
  • tvarované kolenné švy
  • reflexné logo na zadnej strane

 

Postrehy z testovania

Nohavice Zulu Macin M sú veľmi ľahké (270 g) a skladné, takže v batohu takmer nezaberajú miesto. Materiál je rýchloschnúce, vetruvzdorný a vzhľadom k úprave DWR vodeodpudivý. Prvé kvapky stekali, po dlhšom čase síce materiál začal vodu nasávať a prepúšťať, ale po daždi celé nohavice veľmi rýchlo uschnuli. Materiál nohavíc je veľmi príjemný, ide o nylonový materiál 4Stretch (95 % nylon, 5 % elastan), čo je materiál s nízkou gramážou a vysokou elasticitou, ktorá zaručuje komfortné nosenie.

 

V páse majú nohavice gumu a zapínanie na zips a gombík. S nohavicami je dodávaný tiež ľahký čierny opasok s magnetickou sponou. Ten drží veľmi dobre, ani raz sa mi nestalo, že by sa opasok rozopol. Nastavená veľkosť sa nepovoľuje.

 

Vrecká nohavíc sú na zips, čo určite uvíta veľa užívateľov, pretože zips dodáva istotu, že z nich nič nevypadne. Hĺbka vreciek však nie je nijako veľká, až by som povedal, že pre nosenie telefónu vo vrecku pri určitých aktivitách nedostatočná. Mal som v nich typický dotykový telefón a pri väčšom zdvíhaní nohy (pri lezení ferrat) som narazil na nedostatočnú hĺbku vreciek – telefón ma tlačil do bedrovej kosti.

 

Strih

Nohavice sú skôr moderného užšieho strihu, takže vyzerajú na športovej postave dobre. Zároveň sú veľmi elastické, takže človeka nijako neobmedzujú v pohybe ani pri náročnejších outdoorových aktivitách (napr. lezenie či ferraty, kde je potreba zdvíhať nohy dosť vysoko). Na koncoch by však nohavice mohli byť trochu širšie, aby sa dali pretiahnuť cez členkové pohorky. Pretiahnúť sa mi ich podarilo, avšak už došlo k pomerne veľkému napnutiu materiálu.

 

Priebeh testovania 

Nohavice boli testované v horských podmienkach rakúskych Álp. Materiál nohavíc (4Stretch) by mal byť vhodný skôr na letné obdobie, avšak nohavice som nosil bez spodnej funkčnej vrstve v horskom veternom a daždivom počasie s teplotami okolo 0–5 °C a pocit chladu som nemal, ale to je samozrejme individuálne. Nohavice som používal i v slnečnom počasí s teplotami okolo 15 °C a vďaka svojej priedušnosti veľmi dobre vetrali, takže sa v nich človek nezaparil a nebolo v nich horúco.

 

Hodnotenie: 90 %

+

  • Vodeodpudivosť
  • Príjemný materiál
  • Elasticita
  • Dobrý strih

-

  • Užšie konce nohavíc
  • Na niektoré aktivity plytké vrecká

 

Záverečné zhrnutie

Turistické nohavice Zulu Macin M sú výbornou voľbou pre každého, kto potrebuje odolnú, avšak príjemnú, elastickú a rýchloschnúcu vrchnú vrstvu. Vzhľadom k svojej priedušnosti a vodeodpudivej úprave DWR sú nohavice vhodné do každého počasia.

 

 

 

Užitočné odkazy

 

Autor: Lukáš Zych

Zdroje: archív autora

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

Testovňa

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.

Vyberáme pre vás

Pánske nohavice Zulu Macin M

57,00  (44.04 %) 31,90 

Porovnať

181,03  (35.43 %) 116,90 

Porovnať

141,00  (44.75 %) od 77,90 

Porovnať

Dámske sandále Teva Terra Fi Lite

96,00  (45.94 %) od 51,90 

Porovnať

54,00  (51.17 %) od 26,37 

Porovnať

77,00  (14.42 %) od 65,90 

Porovnať

65,94  (48.59 %) od 33,90 

Porovnať

Dámske sandále Teva Verra

80,00  (40.13 %) od 47,90 

Porovnať