Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

TEST: Pánska mikina Husky Airy M

Airy M je pánska mikina značky Husky, u ktorej oceníte ploché švy a ultraľahkú tkaninu s ľahkou výplňou. Mikine nechýbajú ani reflexné prvky pre vyššiu bezpečnosť. Prečítajte si, ako mikina prešla naším testovaním. 

 

Obsah

Pánska mikina Husky Airy M je vyrobená z elastického česaného úpletu. Z rubovej strany je kombinovaný s jednovrstvovou ultraľahkou tkaninou s vodeodpudivou úpravou DWR. Mikina má dve bočné vrecká na zips a reflexné logá pre maximálnu bezpečnosť pri zníženej viditeľnosti.

 

Charakteristika

 

Názov:

 

Airy M

Výrobca:

Husky

Určenie:

Pánske

Materiál:

88% polyester, 12% elastan
Počet vreciek: 2
Predĺžený zadný diel: Áno
Zapínanie: Celorozopínacia
Kapucňa: Bez kapucne

 

  • ploché švy
  • krytie častí tela, ramien a kapucňa s ultraľahkou tkaninou s ľahkou výplňou 
  • prekrytie zipsu pri brade
  • reflexné logá
  • rukávy s manžetou 
  • vonkajšie bočné vrecká so zipsom
  • materiál: 88% polyester, 12% elastan

 

Predstavenie mikiny

Pánska mikina Husky Airy M je vyrobená z elastického česaného úpletu. Materiál je pružný, z vonkajšej strany hladký a vo vnútri jemný, hrejivý. Ramená a hruď sú kryté ultraľahkou tkaninou s ľahkou výplňou, pripomínajúcou ľahkú páperku. V tejto časti je bunda viac zateplená a zároveň ľahko vodeodolná. Vďaka tejto kombinácii materiálov je mikina nesporne vo výhode, keď hovoríme o objeme – je prekvapivo skladná a bez problému sa zmestí do každého batohu pre prípad chladnejšieho počasia. Skvelou vlastnosťou sú aj vysoko kvalitné zipsy YKK, ktoré zaručia roky príjemného používania.

 

Strih

Mikina Airy M značky Husky je strihaná veľmi slušivo, má dlhé rukávy aj telo. Pokiaľ váhate medzi veľkosťami, siahnite určite po menšej. Materiál je veľmi pružný, roztiahne sa a mikina bude sedieť bez problémov aj vyšším osobám. Pokiaľ si na fotkách všimnete, že sú rukávy dlhé, je to tak. Tester Roman nie je dlháňom dediny a možno by mu menšia veľkosť len prospela.

 

Vzhľad mikiny

Vo Vysokých Tatrách sme jednoznačne ocenili farbu a reflexné prvkyHusky Airy M vyzerá v modrých vrcholkoch totiž nádherne! Že to znie ako povrchné hodnotenie? Radi si vyberáme do náročných terénov farby, v ktorých je nás dobre vidieť, napríklad aj v prípade núdze. S opatrnosťou by sa nikdy nemalo šetriť.

 

Izolačná vrstva do zimy

Mikina Husky Airy M je teplá a pomerne priedušná. Počas stúpania bol materiál príjemný a priedušnosť som ocenil tiež. Pokiaľ dôjde k zmene počasia, ochladí sa alebo začne pršať, stačí na mikinu obliecť nepremokavú bundu a máte zaistené teplo aj sucho. Buďte ale vždy pripravení. V náročných podmienkach sa môže prejaviť rozdiel medzi vrstvami. Mikina hreje, ale ľahko prefúkne a premokne. Je teda dobré mať so sebou ďalšiu vode a vetru odolnú vrstvu. Na mikine oceňujeme polstrovanie ramien, ktoré spríjemnia výstup s ťažším batohom, pretože vám nebude tlačiť na krčné svaly.

Jedinú nevýhodu vidíme v tom, že česaný úplet s plochými švami nemá práve v láske, keď ho odierate batohmi. Môže sa začať ľahko žmolkovať či porušiť švy čomu sa dá predísť napríklad výberom batohu alebo ľahkou vetrovkou pod batohom.

Česká spoločnosť Husky CZ s.r.o. bola založená v roku 1997 s cieľom vyrábať a dodávať na trh kempingové vybavenie, turistické batohy a športové oblečenie. V posledných rokoch sa firma Husky vrhla aj do výroby kempingového nábytku, ktorý je medzi zákazníkmi veľmi obľúbený a žiadaný.

 

Ideálna mikina na šport

Ak si niekde dokážeme mikinu Husky Airy M predstaviť, tak sú to práve športové aktivity! Cyklistika, behanie, prechádzky, bežky a iné. Kombinácia pružného a priedušného materiálu je ideálna na pohyb, pretože sa maximálne prispôsobí. Lemy okolo zápästia a bokov dobre kryjú a vyšší golier chráni krk pred vetrom a chladom. Skvelou vychytávkou sú tiež kryté jazdce pri zipse, vďaka ktorým zips drží skvele na mieste a nebude vám prekážať.

Mikina Husky Airy M sa stala mojou vychádzkovou obľúbenkyňou, ktorá sa dá skvelo zbaliť do batohu. Rýchlo sa zapína, dobre sedí a zároveň zaručuje voľnosť pohybu. Až tu sme tiež ocenili nielen dve zipsové vrecká na ruke, ale aj dve vnútorné vrecká bez zipsu vo vnútri mikiny. Ak máte radi prázdne ruky, ale veľa miesta vo vreckách, spracovanie vreciek určite oceníte.

 

Hodnotenie: 75 %

+

  • kvalitné schované zipsy
  • vystuženie hlavného zipsu
  • skryté jazdce hlavného zipsu
  • priedušná a elastická vrstva úpletu
  • zateplenie v oblasti ramien a hrudníka
  • ideálna na behanie, vychádzky, šport
  • nízka váha
  • skladnosť – ľahko mikinu zložíte do každého batohu
  • príjemný microfleece vnútri
  • dve veľké vnútorné vrecká
  • dve bočné vrecká so zipsom

-

  • príliš dlhé rukávy
  • náchylnosť materiálov k poškodeniu
  • materiál úpletu je veľmi náchylný na žmolkovanie
  • kvalita plochých švov



 

Záverečné zhrnutie

Mikina Husky Airy M bola testovaná v rôznych prostrediach a jej vlastnosti boli využité naplno. Mikina je veľmi pohodlná, príjemná a pozitívne hodnotím aj veľmi dobrú priedušnosť ktorú oceníte aj vy pri akejkoľvek športovej aktivite. Výhodou je tiež jej univerzálne využitie. Obliecť si ju môžete na turistiku, beh, lyže, cyklistiku, prechádzky aj bežky. Skladnosť a nízku váhu oceníte pri skladaní mikiny do batohu. Polstrovanie ramien spríjemní výstup s ťažkým batohom. Ako negatívum vnímam príliš dlhé rukávy, náchylnosť materiálov na žmolkovanie a kvalitu plochých švov, ktoré by sa mohli poškodiť pri nosení batohu. Poškodeniu švov sa dá predísť napríklad výberom batohu alebo ľahkou vetrovkou pod batohom.

 

Užitočné odkazy

Autor: Irena Bártíková

Zdroje: archív autora

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

Testovňa

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.

Vyberáme pre vás

71,00  (38.17 %) 43,90 

Porovnať

70,06  (45.9 %) 37,90 

Porovnať

84,00  (39.4 %) 50,90 

Porovnať

87,00  (64.48 %) od 30,90 

Porovnať

71,00  (35.35 %) 45,90 

Porovnať

75,00  (40.13 %) 44,90 

Porovnať

116,00  (41.47 %) 67,90 

Porovnať

Pánska mikina Regatta Yare VII

78,31  (40.11 %) 46,90 

Porovnať