Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

TEST: Nafukovacia karimatka Warg Gustav Warmthal

Nafukovacia karimatka Warg Gustav Warmthal má nízku váhu a kompaktné rozmery. Vďaka izolácii z mikrovlákna vás Warmthal ochráni pred chladom pri nízkych teplotách. Ako náročné bolo testovanie a ako dopadla táto karimatka v redakčnom teste Sveta outdooru?  

 

Obsah

Nafukovacia karimatka Warg Gustav Warmthal patrí so svojimi 540 g medzi najľahšie nafukovacie karimatky na trhu. Dutinová konštrukcia poskytuje vysokú stabilitu a pocit rovného povrchu pre lepší komfort. Spacák vyplnia jednotlivé dutiny karimatky, čím dôjde k zvýšeniu tepelného komfortu. Zároveň karimatku veľmi rýchlo nafúknete aj zbalíte.

 

Recenziu spracoval testerský tím časopisu Svet outdooru, ktorý od roku 1997 strávil 14 000 hodín preverovaním vyše 1000 výrobkov na stovkách výprav do celého sveta. Každej recenzii sa venuje niekoľko ľudí, vrátane horských vodcov a špičkových športovcov, a ich výsledok sa nedá kúpiť. Ďalšie recenzie nájdete na www.SvetOutdooru.cz/vybaveni.

 

Profil testera

Vojtech Dvořák

Vojta je nadšeným horolezcom a lyžiarom. Presťahoval sa z kraja viníc a marhúľ do Krkonôš, kde to má kúsok na hrebene, na obľúbený Prachov alebo do Adršpachu. Spoluautor metodických materiálov Singing Rock a Hudy, autor nekonečného komiksu Wattovo okienko a lezecké metodiky v časopise Montana. Rád premýšľa o vybavení a stále by niečo vylepšoval.

 

 

Charakteristika


Názov:


Gustav Warmthal

Výrobca:

Warg

Produktový rad:

Gustav

Typ karimatky:

turistická / ultraľahká

Určenie:

Pánske / Dámske

Hmotnosť: 540 g
Materiál karimatky: Nylon Ripstop / 20D Nylon / TPU laminácia
Tepelný odpor: 2,6
Zbalený rozmer: 9 x 32 cm
Dĺžka: 188 cm
Šírka: 55 cm
Hrúbka: 5 cm
Politeľná: Áno

 

  • jedna z najľahších nafukovacích karimatiek
  • dutinová konštrukcia pre vysokú stabilitu a pocit rovného povrchu
  • hmotnosť iba 540 g
  • spacák vyplnia dutiny karimatky, dôjde tak k zvýšeniu tepelného komfortu
  • komfortná hrúbka karimatky 5 cm
  • výborný pomer ceny/výkonu
  • transportný obal súčasťou balenia
  • z vnútornej strany komôr izolácia z mikrovlákna Warmthal (60 g/m2)
  • ripstop úprava z oboch strán
  • orientačný tepelný odpor R-value: 2,6

Izolácia

Vankúšiková konštrukcia poskytuje pohodlie a pocit rovného povrchu aj pri spaní na boku. Ešte lepšia izolácia? Spacák vyplnia jednotlivé dutiny karimatky, čím dochádza k zvýšeniu tepelného komfortu. A navyše vo vnútri komôr je po celej dĺžke karimatky (vrátane spojov medzi komorami) extra nalepená izolácia z mikrovlákna Warmthal, ktoré výrazne zvyšuje tepelný komfort karimatky Warg Gustav Warmthal. Takže určite lepšie ako podobné typy nafukovacích karimatiek bez pridanej izolácie. Tá pridáva extra možnosti na spanie na jar alebo na jeseň pri teplotách okolo nuly. Táto izolácia totiž zabraňuje prenosu studeného vzduchu vo vnútri karimatky, a navyše aj v prípade vyfúknutia karimatky ležíte aspoň na nejakom izolačnom materiáli. Niektoré firmy dokonca uvádzajú aj tepelný odpor vyfúknutej (poškodenej) karimatky.

 

Materiál

Materiál karimatky karimatka Warg Gustav Warmthal je veľmi kvalitný. Vonkajší Ripstop materiál z oboch strán karimatky zaisťuje väčšiu odolnosť. Výhodou materiálu je aj jeho rýchle schnutie. 

 

 


Ako si vybrať karimatku? Základný prehľad.

Fandíte prírode a radi v nej spíte? A máte na čom? Veľký radca pre výber vhodnej karimatky je tu!

>>> ČÍTAŤ ĎALEJ <<<

 

Ventil

Karimatka Warg Gustav Warmthal je opatrená plochým ventilom, ktorý sa jednoducho nafukuje aj vyfukuje. Aby pri nafukovaní neunikal vzduch, ventil je vo vnútri vybavený spätným ventilom/klapkou. Ten pri vyfukovaní stačí zatlačiť prstom dovnútra. Po nafúknutí sa ventil zaisťuje viečkom, ktoré je súčasťou ventilu. Pre dostatočné nafúknutie je treba cca iba 10–15 vdychov. Čo je v pohode bez toho, aby ste stratili aj vo vyššej nadmorskej výške vedomie. Vyfúknutie a zbalenie je jednoduché. Vnútri ventilu je aj spätná klapka, ktorá zabraňuje úniku vzduchu. 

 

Priebeh testovania

Počas testovania pri spaní v aute, pod stanom, pod plachtou nedošlo k žiadnej ujme na karimatke ani na zdraví. Odporúčam si nájsť vždy rovné miesto tak, aby ste sa z karimatky nešmýkali. A tiež sa hodí odstrániť všetky ostré predmety. Karimatka Warg Gustav Warmthal je nenasiakavá a prípadne rýchlo uschne. Vďaka svojej výške 50 mm je aj ležanie na boku pohodlné. Súčasťou karimatky je aj obal a široká gumička na zaistenie zmotanej karimatky. Obal je veľký, ale karimatku Warg Gustav je možné pri preložení na tretiny pozdĺž zmotať do skutočne úzkeho valčeka! Asi do polovičnej veľkosti ako je vlastný obal.

Obr.: karimatka Warg Gustav Warmthal v obale a úložnom priestore seakayaku

 

Hodnotenie: 100 %

+

  • ľahké nafukovanie
  • minimálny rozmer po zbalení
  • nízka hmotnosť
  • pohodlie a izolácia
  • rýchloshnúci materiál

-

  • nemám žiadne negatíva

Obr.: zbalená karimatka Warg Gustav Warmthal s obalom

 

Záverečné zhrnutie 

Dobrá voľba na turistiku, kempovanie alebo putovanie po vode od jari do jesene, keď radi chodíte naľahko, a napriek tomu nechcete zľaviť zo svojho pohodlia. Pre ešte rýchlejšie nafúknutie karimatky by som odporučil zaobstarať si nafukovací vak Warg Pump Sack M. Opravná sada je súčasťou balenia a odporúčam ju vždy nosiť so sebou a mať stále v obale od karimatky.

 

Užitočné odkazy

 

Autor: Vojtěch Dvořák

Zdroje: svetoutdooru.cz

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

Testovňa

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.

Vyberáme pre vás

102,00  (42.25 %) 58,90 

Porovnať

Nafukovacia karimatka Zulu Carlos

53,00  (36.04 %) 33,90 

Porovnať

Nafukovacia karimatka Zulu Alex Long

57,00  (37.02 %) 35,90 

Porovnať

Nafukovacia karimatka Zulu Alex

53,00  (36.04 %) 33,90 

Porovnať

169,00  (42.07 %) 97,90 

Porovnať

Nafukovacia karimatka Husky Funny 10 2023

57,00  (33.51 %) od 37,90 

Porovnať

Nafukovacia karimatka Vango Aotrom Short

75,00  (25.47 %) 55,90 

Porovnať

Nafukovacia karimatka Easy Camp Hexa Mat

39,00  (46.41 %) od 20,90 

Porovnať