Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Test: Mizuno Wave Mujin 7

Topánky Mizuno Wave Mujin 7 pre všetkých odvážnych bežcov, ktorým je dobre na dlhých tratiach v teréne, testoval náš kolega Marek. 

 

 

Obsah

Wawe Mujin 7 japonskej značky Mizuno sú ultraľahkou trailovou obuvou, ktorá sa hodí predovšetkým na beh v teréne. Dá sa však bez problémov využiť aj na ľahkú turistiku či iné športové radovánky. Nájdeme ju tak v pánskej, ako aj v dámskej verzii a to buď s GTX membránou, alebo bez nej. Ja som mal v dnešnom teste možnosť odskúšať pánsky variant bez GTX.

 

Charakteristika

 

Názov:

 

Wave Mujin 7

Výrobca:

Mizuno

Určenie: Pánske
Hmotnosť (pár): 380 g
Medzipodrážka: EVA pena
Podošva: Michelin®
Povrch: Syntetika / Sieťovina / Mesh
Drop: 10 mm
Druh terénu: Trail

 

  • určené na trailový beh
  • vlnová doska na maximum tlmenia a plynulosť nášľapu
  • kvalitná podošva pre výbornú priľnavosť na tvrdom i mäkkom povrchu
  • pohodlný a priedušný zvršok s možnosťou prispôsobenia chodidlu

 

Prvé dojmy

Na prvý pohľad ma topánky zaujali svojím extravagantnejším žltomodrým vzhľadom. Milovníci tmavých farieb však nemusia smútiť, pretože Mizuno tento typ obuvi vyrába aj v tmavom variante. Mujin 7 sú topánky širšie, čo som veľmi ocenil, pretože som sa v nich ihneď cítil ako v papučiach na rozdiel napríklad od značky Salomon, ktorá je pre mňa príliš úzka.

 

 

Mizuno je japonská značka zaoberajúca sa výrobou športového vybavenia s viac ako storočnou tradíciou. Firmu založili v roku 1906 bratia Rihachi a Kenjiro Mizuno, keď založili v japonskej Osake prvý Mizuno Store. Zo začiatku sa firma zaoberala hlavne výrobou a dovozom vybavenie na baseball. Postupom času sa ponuka neustále rozširovala a veľkej obľube sa tešila výroba golfových palíc. Najväčšiu slávu a uznanie si firma vydobyla svojimi bežeckými topánkami s unikátnou technológiou Mizuno Wave.

 

Priebeh testovania

Topánky som vyskúšal ako pri behu v teréne, tak pri behu na asfalte. Podrážka je tvrdšia, vďaka tomu v teréne výborne tlmí dopady a je stabilná aj na nerovných povrchoch. Veľkou výhodou je, že vďaka špecifickému rozvrhnutiu podrážky sa topánka nešmýkala ani na mokrom teréne. Na asfalte bolo poznať, že to nie je pre Mujin primárny terén. Tlmenie dopadu tu bolo znateľne horšie a bol som tak veľmi rád, keď som mohol z asfaltky opäť zbehnúť na lesnú cestu. Topánky som okrem behu vyskúšal aj pri chôdzi v teréne. Vďaka veľmi nízkej váhe v nich bola chôdza veľmi príjemná a vďaka absencii membrány sa chodidlo ani v teplom letnom počasí príliš nepotilo. Môžem ich teda odporučiť aj na ľahšiu turistiku.

 

 

O autorovi

Marek Krejča

Volám sa Marek a pre 4camping pracujem štvrtým rokom. Pokiaľ zrovna neštudujem alebo nepracujem, trávim rád svoj voľný čas cestovaním po Česku i Európe, jazdou na bicykli, túrou v horách či kvalitnom zápase v squashi. V lete rád s partiou kamarátov podnikáme treky alebo vyrážame na Slovensko splavovať miestne rieky. Okrem športu rád trávim čas na rodinnej chate v Beskydoch, učím sa variť nové jedlá alebo počúvam kvalitnú hudbu.

 

 

Podošva

Mujin 7 majú kvalitnú gumovú podrážku značky Michelin s konštrukciou Xtagrip, ktorá tak zaisťuje vysokú priľnavosť k povrchu. Pre lepšiu adaptabilnosť topánky k rôznym povrchom je navyše použitá technológia Xtaride. Podrážka je tiež opatrená medzipodrážkou z EVA peny, takže pohodlie chodila v topánke je naozaj znateľné.

 

Povrch

Zvršok obuvi je kombináciou syntetiky a materiálu Mesh, čo je čiastočne nepremokavý materiál, ktorý vás ochráni pred okolitou vlhkosťou. Kvôli absencii GTX membrány však nie je topánka vodeodolná, na druhej strane je o to priedušnejšia a hodí sa tak aj do teplejšieho počasia. Ak by absencia GTX membrány bola problém, dá sa zakúpiť aj variant s membránou.

 

Hodnotenie 95 %

+

  • pohodlnosť
  • výborné tlmenie dopadu
  • vysoká priedušnosť
  • nízka váha
  • univerzálnosť

-

  • nehodia sa na asfalt
  • rýchlejšie opotrebovanie podrážky na tvrdom povrchu

 

Záver

Ak hľadáte vhodnú obuv na trailové behy či ľahkú turistiku, budú Mizuno Wave Mujin 7 ideálnou voľbou, a to ako do suchého, tak do vlhkého prostredia. Tvrdá kvalitná podrážka vás podrží aj na menej stabilným teréne a vďaka absencii goretexu sú priedušné aj za teplejšieho počasia.

 

 

Užitočné odkazy

 

Autor: Marek Krejča

Zdroje: archív autora

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

Testovňa

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.