Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

TEST: Karimatka Robens Air impact 25

Ak vyberáte karimatku na treky, tzn. že kladite hlavný dôraz na dobrú zbaliteľnosť a nízku hmotnosť, potom vás určite bude zaujímať náš test karimatky Robens Air impact 25.

 

Obsah

Samonafukovacia karimatka Air Impact 25 od značky Robens ponúka dostatočnú šírku v oblasti chrbta a zúženie pri nohách na šetrenie hmotnosti.

 

Charakteristika


Názov:


Air Impact 25

Výrobca:

Robens

Typ karimatky:

turistická / kempingová / expedičná

Určenie:

Pánske / Dámske

Hmotnosť: 575 g
Materiál karimatky: 20D Polyester
Tepelný odpor: 2,1
Zbalený rozmer: 26 x 14 cm
Dĺžka: 183 cm
Šírka: 51 cm
Hrúbka: 2,5 cm

 

  • v hornej časti rozšírená, v spodnej časti zúžená na šetrenie hmotnosti
  • odolný povrch karimatky s ripstop úpravou
  • minimálne rozmery
  • nový, účinnejší ventil Peak Valve umožňujúci maximálne prúdenie vzduchu pri nafukovaní 

 

Výber karimatky

Vyberala som karimatku s hlavným dôrazom na dobrú zbaliteľnosť a nízku hmotnosť, ktorá by sa stala neodmysliteľnou súčasťou mojich niekoľkodňových výprav na bicykli, kajaku alebo s batohom na chrbte. Zároveň od nej očakávam aspoň trochu pohodlia, pretože inak by som si vystačila s obyčajnou alumatkou. 

 

 


Ako si vybrať karimatku? Základný prehľad.

Fandíte prírode a radi v nej spíte? A máte na čom? Veľký radca pre výber vhodnej karimatky je tu!

>>> ČÍTAŤ ĎALEJ <<<

 

Testovanie

Karimatku Robens Air Impact 25 som spolu s deťmi testovala v priebehu leta pri spaní pod širákom. Nočné teploty sa pohybovali od 10 do 20 stupňov.

 

Rozmery karimatky a pohodlie

Rozmery karimatky Robens Air Impact 25 sú 183 x 51 x 2,5 cm. Meriam 170 cm, v noci prevaľujem a spím zásadne na boku. Smerom k nohám je karimatka zúžená, čo pri spaní nevadí a šetrí to potom hmotnosť. Hrúbka karimatky 2,5 cm je pre mňa kompromisom za ušetrenú hmotnosť. Ak spíte na boku ako ja, tak nejaké tie nerovnosti pocítite. Oplatí sa preto viac hľadať, kam sa uložíte, prípadne si miesto vyčistiť od kameňov. Pri spaní na chrbte sa váha rozloží lepšie a riešiť to tak nemusíte.

 

Tepelný odpor

Tepelný odpor karimatky je 2,1, nejde teda o karimatku vhodnú do zimného obdobia. Pri teplotách okolo 10 stupňov bol tepelný komfort stále dostačujúci. Pri chladnejších jarných a jesenných dňoch by som sa asi nebránila kombinácii s alumatkou. 

 

Nafukovanie aj vyfukovanie

Po otvorení ventilu je karimatka Robens Air Impact 25 do pár sekúnd nafúknutá a na úplné nafúknutie potom už stačí len jeden vdych, pričom po ukončení vdychu sa ventil sám uzavrie. Vy už len priklopíte viečko a máte hotovo.

Skladanie karimatky je podobne rýchle, otvoríte ventil, prehnete karimatku na pol a stočíte. Po uzavretí ventilu ešte stiahnete páskami. Celá procedúra trvá do minúty.

Pozastavím sa ešte pri sťahovacích pásikoch. Svoju funkciu plnia dokonale, jednoducho a bez sily nimi karimatku skvelo stiahnete do miniatúrneho balíčka a potom ľahko zafixujete vďaka superkvalitnému suchému zipsu, ktorý je po celej dĺžke opasku. Lenže tam kvalitný suchý zips mimo karimatky dokáže ničiť okolité veci. V mojom prípade so sebou stiahol textilné vlákna obalu karimatky, do ktorého pásky ukladám, keď ich nepotrebujem. Odporúčam teda si na pásky zaobstarať zvláštne vrecúško. Dajú sa, samozrejme, vymeniť ich za iný typ, ja to ale robiť nebudem, sú ľahké a karimatku zvládnu stiahnuť naozaj dokonale. 

 

Odolnosť

Karimatka Robens Air Impact 25 bez problémov a najmenšieho poškodenia zvládla pazúry nášho psa, ktorý sa celú noc snažil nás z karimatky dostať dolu, aj naše deti, ktoré sa na nej hrali. Odolnosť sme lepšie otestovať nemohli. Ak by predsa len došlo k poškodeniu,ku karimatke dostanete sadu na opravu.

 

Hmotnosť

Hmotnosť 575 g za relatívne pohodlnú karimatku, z ktorej nekĺžete, na ktorú sa zmestíte a ktorá vás odizoluje, je presne to, čo potrebujete, keď sa s karimatkou chystáte na niekoľkodňové až niekoľkotýždňové výpravy. Presne na to je ideálna karimatka Robens Air Impact 25.

 

Hodnotenie: 90 %

+

  • nízka hmotnosť
  • skvelá zbaliteľnosť
  • rýchlosť pri nafukovaní aj balení
  • odolná voči poškodeniu
  • nekĺže

-

  • sťahovacie pásky poškodzujúce textil v okolí
  • tepelný odpor je pri spodnej hranici karimatiek na jar-jeseň

 

Záverečné zhrnutie

Karimatka Robens Air Impact 25 je dokonalým kompromisom medzi cenou, pohodlím, zbaliteľnosťou a hmotnosťou. Ak potrebujete karimatku na treky, cyklovýlety a iné a zaobstaráte Robens Air Impact 25, budete spokojní. 

 

Užitočné odkazy

 

Autor: Katka Balcarová

Zdroje: archív autora

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

Testovňa

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.

Vyberáme pre vás

Samonafukovacia karimatka Robens Air Impact 25

81,40  (38.7 %) 49,90 

Porovnať

Samonafukovacia karimatka Zulu Airo 3,8

73,00  (45.34 %) 39,90 

Porovnať

121,00  (10 %) 108,90 

Porovnať

244,00  (38.57 %) 149,90 

Porovnať

40,00  (50.25 %) 19,90 

Porovnať

207,00  (10.19 %) 185,90 

Porovnať

189,00  (9.58 %) 170,90 

Porovnať

Samonafukovacia karimatka Zulu Nap 3

37,00  (46.22 %) 19,90 

Porovnať