Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

TEST: Funkčné oblečenie MOOA

Hľadáte funkčný set oblečenia na outdoorové aktivity? Komplet značky MOOA pre vás otestovala naša testerka Katka Balcarová.

 

Obsah

 

Úvod

Nie je funkčná bielizeň ako funkčná bielizeň. V čom vyniká značka funkčného oblečenia MOOA, som testovala po dobu 30 dní. K dispozícii som mala tielko MOOA Beth, podprsenku MOOA Bina, legíny MOOA Lesa a ¾ legíny MOOA Jasmit.

 

Charakteristika


Názov:

Beth, Bina, Jasmit, Lesa
Výrobca:  MOOA
Materiál oblečenia: Elastan / Polyamid
Podľa aktivít:  športové / bežecké / fitness
Farba: čierna / petrol / vínová

 

  • priedušné a rýchloschnúce
  • ploché švy predchádzajúce podráždeniu kože
  • materiál: 80% polyamid, 20% elastan 

 

Testovanie 

Oblečenie som testovala najmä pri vnútorných aktivitách - joga, bouldering, lezenie na umelej stene, čiastočne aj pri outdoorových aktivitách – bicykel, turistika, beh. Teploty sa v období testovania pohybovali od 0 do 7 °C.

 

Celkový dojem

Pri oblečení MOOA musím vyzdvihnúť príjemný materiál, ktorý nikde nehryzie, netlačí ani nederie. Každý kúsok z testovaného setu je veľmi vhodný na pokojnejšie aktivity, pri ktorých sa príliš nezapotíte a kde oceníte najmä pohodlie – lezenie, joga, turistika, športovanie s malými deťmi,… Naopak by som nič z testovaného neodporučila na treky, kedy vám ide predovšetkým o skladnosť a nízku váhu.

 

Tielko MOOA Beth

Tielkodokonalý strih, najmä zadný diel. Ak už nejaký čas cvičíte jogu alebo leziete, určite sa rady pochválite vypracovaným chrbtom. V kombinácii s príjemným materiálom, voľnejším strihom a všitou podprsenkou sa tielko stalo okamžite mojím najobľúbenejším lezeckým. A že tých tielok mám naozaj veľa a som v ich výbere pomerne náročná. Tielko neodporúčam na beh a to kvôli podprsenke, ktorá by práve na beh mala byť tesnejšia a viac spevňovať. Kvôli materiálu neodporúčam aj na ďalšie vysoko intenzívne aktivity, pri ktorých materiál nestíha odvádzať pot.

 

Podprsenka MOOA Bina

Podprsenka krásne obopína a zároveň nikde netlačí. Možno ju použiť buď pod tričko/tielko alebo samostatne ako top. Pokiaľ sa veľa potíte, spodná guma, kde sa (možno len pocitovo) kumuluje pot, môže byť na tele nepríjemná, preto podprsenku opäť odporúčam skôr na pokojnejšie aktivity. Skvelá je na jogu, lezenie, posilňovanie, nenáročnú cyklistiku alebo turistiku, prechádzky aj bežné nosenie. Podprsenka je pomerne objemná, preto by som ju neodporučila na treky, kde máte ako jednu z priorít skladnosť a hmotnosť.

 

3/4 legíny MOOA Jasmit a dlhé legíny MOOA Lesa

Legíny využijete na široké spektrum aktivít, v chladnejšom počasí dokonca aj na beh. Sú extrémne pohodlné, dobre vyzerajú, umožňujú široký rozsah pohybu. Nič nikde netlačí, a tak ich oceníte najmä pri joge. Legíny MOOA LESA navyše majú elastické vrecko, kam si pri prechádzke alebo behu môžete strčiť nejakú drobnosť (kľúč, vreckovku, bankovku,..)

 

Pranie 

Mooa oblečenie som niekoľkokrát prala podľa odporúčania výrobcu (30 ° C) a na šetrný program som aj sušila v sušičke, hoci sušenie v sušičke výrobca neodporúča. Nedošlo k žiadnemu poškodeniu materiálu.

 

Hodnotenie: 85 %

+

  • príjemný materiál 
  • neobmedzuje pohyb 
  • skvelý strih 
  • perfektné na jogu, lezenie a ďalšie menej intenzívne aktivity 

-

  • nevhodné na trek - vyššia hmotnosť a objem
  • nevhodné na vysoko intenzívne aktivity

 

Záver

Oblečenie MOOA je pre mňa jasnou voľbou pri menej intenzívnych aktivitách ako je lezenie, joga, prechádzky alebo jednodňová turistika. Prednosti vidím jednak v extrémne pohodlnom a peknom strihu a veľmi príjemnom materiáli. Na treky a intenzívne aktivity ako je beh mám ale svojich favoritov inde.

 

Užitočné odkazy

 

Autor: Katka Balcarová 

Zdroje: archív autora

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

Testovňa

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.

Vyberáme pre vás

Dámske tielko MOOA Beth

33,00  (42.73 %) 18,90 

Porovnať

Dámske legíny MOOA Lesa

35,00  (51.71 %) 16,90 

Porovnať

Dámske 3/4 legíny MOOA Jasmit

27,00  (52.22 %) 12,90 

Porovnať

Podprsenka MOOA Bina

27,00  (48.52 %) 13,90 

Porovnať

23,00  (39.57 %) 13,90 

Porovnať

Pomôcka na cvičenie Dare 2b Yoga Brick

18,00  (67.22 %) 5,90 

Porovnať

5,00  (42 %) 2,90 

Porovnať

72,00  (68.19 %) 22,90 

Porovnať