Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Test: Devold Hiking Woman Shirt

Ľahké, extrémne pohodlné a stále elegantné funkčné tričko Devold Hiking Woman Shirt zo 100% merino vlny otestovala Eva Fronko. 

 

Obsah

Nórska značka Devold predstavuje to najlepšie, čo na trhu so športovým a turistickým oblečením nájdete. Pri výrobe súčasných produktov je využívaná najkvalitnejšia merino vlna z Nového Zélandu. Produkty Devold sú síce drahé, ale za kvalitu vyrábanú v Európe sa oplatí priplatiť.

 

Charakteristika

 

Názov:


Devold Hiking Woman Shirt

Výrobca:

Devold

Určenie: Dámske
Materiál oblečenia: 100% Merino vlna / Merino vlna
Gramáž materiálu (g/m²): 190 g/m²
Funkčný materiál: Merino vlna

 

  • vyrobené z merino vlny
  • celoročné využitie
  • termoregulačné vlastnosti (v lete chladí, v zime hreje)
  • skvele odvádza pot od pokožky
  • odolné proti zápachu
  • priliehavé, veľmi príjemné
  • technológia plochých švov
  • sieťované panely v podpazuší pre lepšie vetranie
  • dá sa dať do práčky aj sušičky pri nízkych teplotách

 

Materiál a strih

Tričko Devold Hiking Woman Shirt je vyrobené zo 100% merino vlny s gramážou 190g/m². Oproti modelu Expedition je tak výrazne tenšie a ľahšie, určené na šport a turistiku v jarných a jesenných podmienkach. Počas horúcich letných dní na horách v ňom pravdepodobne bude príliš teplo.

Strih je príjemný a priliehavý, ale nie príliš tesný. Potešili ploché švy, ktoré na tele vôbec necítite Merino je veľmi kvalitné a pri túre ma nijako neškriabalo ani inak neobmedzovalo. V ponuke je tričko v niekoľkých atraktívnych farbách.

 

 

Eva Fronko

Pochádza z mesta Martin nachádzajúceho sa medzi Malou a Veľkou Fatrou. Časť svojho detstva strávila aj pod Vysokými Tatrami, čo ju prirodzene viedlo k prírode, turistike a horám. Osud ju na dlhší čas zavial na karibský ostrov Roatán patriaci Hondurasu. Dva roky žila v Dubaji, kde pracovala ako letuška pre Emirates, aby sa opäť vrátila do rodného mesta.

Miluje cestovanie a medzi jej najobľúbenejšie krajiny patria Nórsko, Nový Zéland, Japonsko a Juhovýchodná Ázia. Naopak do Dubaja by sa už nikdy nevrátila. Ako často hovorí: „V Dubaji nič nie je."

Okrem letnej turistiky jej učarovali zasnežené kopce slovenských hôr, ako stvorené na skialpinizmus, s ktorým tento rok začala.

Rada cestuje naľahko s batohom, miluje stanovanie a po celodennej turistike sa najradšej vykúpe v ľadovej rieke. Medzi jej cestovateľské sny patrí Patagónia a západné pobrežie Kanady.

 

Skúsenosti z používania

Štandardne nosím veľkosť M. No pri mojej výške 166 cm je toto tričko trošku dlhé, hlavne rukávy. Nijako mi to nevadí, pretože ide o športový kúsok a dôležitá je jeho funkčnosť. Pokiaľ by to však niekomu vadilo, manžety na rukávoch sú riešené tak, že sa dajú zahnúť a tričko na postave vyzerá stále pekne. Na vzhľade vám to teda neuberie.

Zadná chrbtová časť je tiež predĺžená a to je dobre. Bedrá a kríže mám rada v teple. Sieťované panely umiestnené v podpazuší príjemne prefukujú a napomáhajú odvetrávaniu. Merino materiál vyniká schopnosťou odvádzať pot a ani po celodennom náročnom treku nezapácha. To veľmi ocenil môj manžel. Ďalšou výhodou tohto v súčasnosti veľmi obľúbeného materiálu je termoregulačná vlastnosť. V lete chladí a v zime hreje.


Merino tričko Hiking Woman značky Devold je drahší športový kúsok. Veľmi som sa naňho tešila, pretože zatiaľ som nosila len lacnejšie merino produkty. Komfort nosenia a voľnosť pri pohybe je značná v porovnaní s lacnejšími tričkami. Nikdy sa mi nestalo, že by sa nejako vyhrnovalo a odkrývalo napríklad chrbát. Tiež odvádzanie potu funguje skvele, aj keď je materiál mokrý, stále príjemne hreje. Oceňujem jednoduchú údržbu, pranie na 30 stupňoch a možnosť sušenia v sušičke pri nižších teplotách. Oproti Expedition bude možno náchylnejšie na opotrebenie, zatiaľ sa však nijako nežmolkuje a aj po niekoľkých praniach vyzerá stále ako nové.

 


Devold of Norway AS je nezávislá spoločnosť s dlhou históriou a tradíciou. Už od roku 1853 vyrába vysoko kvalitné vlnené oblečenie. Značka je najstarším výrobcom pletených odevov v Nórsku. Hlavným cieľom Ole Andreasa, ktorý pred viac ako 155 rokmi založil spoločnosť, bolo vytvoriť pohodlné a vysoko kvalitné oblečenie, ktoré ochráni ľudí proti okolitým vplyvom. Na priekopníckych expedíciách v polárnych podmienkach vlnenú bielizeň Devold obliekali legendy Nansen a Amundsen.

Devold vyrába z ovčej vlny a jeho výrobky sa vyznačujú padnúcimi športovými strihmi a dokonalým spracovaním. 

 

Hodnotenie 100 %

+

• kvalitná merino vlna
• ploché švy
• predĺžený zadný diel časť
• dizajn
• sieťované panely v podpazuší
• jednoduchá údržba
• odolnosť voči opotrebovaniu
• kvalita značky Devold
• vyrobené v Európe

-

• vyššia cena

 

Záverečné zhrnutie

Devold Hiking Woman Shirt odporúčam všetkým ženám, ktoré milujú hory, šport a pohyb a ešte radšej sa v oblečení cítia pohodlne a príjemne. Tričko je tiež veľmi pekné, vzhľadovo jednouché s malým logom výrobcu na pravej strane pod oválnym výstrihom. Jeho cena je vyššia. No ale je lepšie mať jednu kvalitnú vec ako niekoľko nepodarkov.

 

Užitočné odkazy

 

Autor: Eva Fronko

Zdroje: archív autora

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

Testovňa

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.

Vyberáme pre vás

Dámske funkčné tričko Zulu Merino 160 Long

65,00  (50.92 %) 31,90 

Porovnať

69,00  (42.17 %) 39,90 

Porovnať

82,00  (51.34 %) 39,90 

Porovnať

Dámske funkčné tričko Lasting Atila

63,00  (41.43 %) 36,90 

Porovnať

Dámske funkčné tričko Sensor Merino Air

73,00  (12.47 %) 63,90 

Porovnať

73,00  (50.82 %) 35,90 

Porovnať

92,00  (1.2 %) 90,90 

Porovnať

Dámske funkčné tričko Dynafit Ride L/S W

107,22  (35.74 %) od 68,90 

Porovnať