Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

TEST: Detské odrážadlo Yedoo TooToo

Preverili sme v akcii jedno z najpopulárnejších detských odrážadiel - Yedoo TooToo. Aké sú jeho kľúčové vlastnosti? Ako je na tom s bezpečnosťou a pre ako staré deti sa dá využiť? Dozviete sa v našom teste. 

 

Obsah

Odrážadlo Yedoo TooToo má veľa premyslených detailov ako je doraz proti pretočeniu riadidiel, anatomické sedlo, madlá s vystuženými koncami pre maximálnu bezpečnosť či funkčnú brzdu so skvele prevodovanou juniorskou brzdovou páčkou.

Charakteristika

 

Názov:

 

TooToo

Výrobca: Yedoo
Hmotnosť: 3700 g
Farba: biela / oranžová / ružová/zelená / svetlozelená / zelená

 

  • bezpečné a ľahké pre deti už od 1,5 roka (85 cm výšky) až do 5 rokov
  • ľahko sa ovláda, prenáša aj skladuje
  • celková váha 3,7 kg
  • kolesá 12“/12“ s nafukovacími pneumatikami bezpečne zvládnu každý terén
  • špeciálne tvarované sedlo nebráni deťom v pohybe nôh, zároveň je pohodlné a mäkké
  • sedlovka zasadená do rámu
  • brzdy s celohliníkovou páčkou
  • ergonomicky tvarované madlá s príjemným povrchom dobre padnú do ruky
  • rozšírené a vystužené konce chránia detské ruky v prípade pádu
  • ľahké, pevné a výškovo nastaviteľné riadidlá
  • reflexné bodky na pneumatikách oboch kolies a reflexná „očička“ 
  • dodávame v nezmontovanom stave v krabici

Charakteristika

 

Zostavenie

Odrážadlo Yedoo TooToo sa dodáva v nezmontovanom stave v krabici. Nie je ale treba sa niečoho báť. Stačí zasunúť riadidlá do vidlice, sedlovku do rámu, umiestniť kolesá na svoje miesta a všetky skrutky starostlivo dotiahnuť. Montáž zvládnete do 10 minút a vystačíte si jedným kľúčom a imbusom.

 

Testovanie

Prekvapila ma rýchlosť, s akou sa tester (náš syn Hugo) naučil na odrážadle Yedoo TooToo jazdiť. Doslova - sadol si a išiel. :-) V momente prišiel na to, ako zatáčať a že keď zdvihne nohy, ide to rýchlejšie. Spočiatku brzdil len nohami a slušne zodrel topánky. Odporúčam, minimálne, než sa naučí dieťa brzdiť, brať nejaké horšie, ktorých vám nebude toľko škoda. Asi pri treťom výjazde pochopil ovládanie brzdy. Rýchlej adaptácii určite prispela skúsenosť s jazdou na detskej „motorke“.  Hugo si pri jazde vyberá často ten najťažší terén. Jazdí cez vysokú trávu, po kameňoch a samozrejme vymetie každú mláku. Chcel by som oceniť vzorku, ktorá dobre drží stopu na všetkých povrchoch a zároveň sa príliš nezanáša (to oceníte hlavne pri návrate domov).  Bicykel má užší tvar sedla, ktorý neobmedzuje pohyb nôh pri odrážaní. Sedlo sa zdá byť príjemne mäkké na tlmenie vibrácií. Vďaka nízkej váhe (3,7 kg) syn dokáže bicykel sám zniesť zo schodov. Zároveň nie je problém odrážadlo zavesiť na kočík a odviezť.

 

Bezpečnosť

Už sme mali aj zopár kotrmelcov, ale našťastie skončili maximálne odreninou. Pre Yedoo TooToo je bezpečnosť prioritou. Základom je kvalitná v-brake brzda s celohliníkovou páčkou. Madlá riadidiel, majú na koncoch rozšírenie, ktoré chránia ruky pri prejazde blízko prekážky. Riadidlá tiež disponujú dorazy proti pretočeniu. Tie vymedzujú bezpečný uhol zatáčania riadidiel. Čo sa úplne nepodarilo, je neoprénový kryt predstavcu, ktorý má chrániť dieťa pri páde. Bohužiaľ často schádza a nekryje tak riadidlá ideálne. Uchytenie kolies má háčiky, ktoré bránia vypadnutiu kolesa v prípade, že by sa počas jazdy uvoľnila skrutka. Odrážadlo má tiež početné reflexné prvky.

 

Variabilita

Veľkou výhodou bicykla Yedoo TooToo je, že na ňom môžu jazdiť deti od 1,5 roka (85 cm výšky) až do 5 rokov. Taký rozsah je možný vďaka dvojpolohové zadné vidlicu. Tá umožňuje minimálnu výšku sedla 29 cm nad zemou. Výškovo nastaviteľné sú aj riadidlá, čo nie je pri odrážadlách vždy bežné. Sedlovka je do rámu zasadená pod takým uhlom, aby spolu s výškou sedla rástol aj priestor medzi sedlom a riadidlami. Dieťa má tak bez ohľadu na vek dosť priestoru. Sedlovka bohužiaľ nemá rýchloupinák, takže zdieľanie bicykla medzi viacerými deťmi vyžaduje použiť kľúč. Nosnosť 50 kg sa môže zdať pre tento typ bicykla naddimenzovaná, aspoň však nemusíte mať obavy, keď si jazdu na ňom chce zo srandy vyskúšať starší kamarát.

 

Hodnotenie: 90 %

+

  • nastavenie podľa výšky dieťaťa
  • bezpečnostné prvky
  • nízka hmotnosť
  • kvalita spracovania
  • krásny dizajn

-

  • vyššia cena
  • kryt predstavca sa zošmykuje
  • chýbajúci rýchloupinák sedla

 

Záverečné zhrnutie 

Yedoo TooToo bola láska na prvý pohľad - nášho syna i manželky. Nesklamalo ani po prvých mesiacoch používania. Na trhu sa dajú zohnať lacnejšie alternatívy, tie využívajú viac plastových častí, často nemajú plnohodnotnú brzdu a ďalšie bezpečnostné prvky. Aj vzhľadom na dĺžku možného využitia, dáva zmysel si za kvalitu prevedenia priplatiť.

 

 

Užitočné odkazy

Autor: Hugo Pelikán

Zdroje: archív autora

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

Testovňa

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.

Vyberáme pre vás

240,00  (2.13 %) 234,90 

Porovnať

374,99  (5.89 %) 352,90 

Porovnať

315,99  (5.72 %) 297,90 

Porovnať

100,00  (28.1 %) 71,90 

Porovnať

52,00  (27.12 %) 37,90 

Porovnať

Kolobežka Yedoo Mau

184,00  (2.23 %) 179,90 

Porovnať

200,00  (6.05 %) 187,90 

Porovnať

200,00  (2.05 %) 195,90 

Porovnať