Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Test: Dámske topánky Kari Traa Driv Sneakers

S dámskymi teniskami Kari Traa Driv Sneakers nešliapnete vedľa. Nadčasový a originálny dizajn nie je ale jediná prednosť týchto topánok. Viac v nasledujúcej recenzii. 

 

Obsah

Topánky Kari Traa Driv Sneakers sú voľnočasové a mestské topánky, ktoré sú vhodné ako na módne, tak aj na športovejšie využitie.

 

Charakteristika

 

Názov:

 

Driv Sneakers

Výrobca: Kari Traa
Typ výrobku: Mestské/ voľnočasové topánky
Určenie: Dámske
Medzipodrážka: EVA pena

Povrch:

Sieťovina

 

  • pohodlná obuv na denné nosenie
  • kompresná medzipodošva z EVA peny
  • gumová protišmyková podrážka
  • zvršok zo štvorcestnej strečovej lycry
  • asymetrické elastické pásky pre ľahké zapnutie

 

Strih

Topánky Kari Traa Driv Sneakers majú členkový strih s miernym znížením postranných okrajov, čo zvyšuje ich priedušnosť a uľahčuje obúvanie. Jednoduchšie obúvanie je umožnené aj neprítomnosťou jazyka a šnúrok.

Topánky sú tvorené niekoľkými materiálmi, a to špičkou a predným okopom z gumového materiálu, medzipodošvou z EVA peny a zvršok je z pružnej 4cestnej lycry. Táto kombinácia zaisťuje, že pri chôdzi sa v týchto topánkach cítite určite a zároveň pohodlne, čo je pre túto značku charakteristické.

Pohodlie zaisťuje medzipodošva, ktorá nezaťažuje nohu pri dlhšej chôdzi a naopak nohám odľahčuje. Stabilitu topánok zase zaručí vysoko kvalitná trakčná podrážka a pevná zadná časť za Achillovou šľachou.

V neposlednom rade, ako všetky produkty Kari Traa, sú tenisky Driv Sneakers premyslené do detailu - nechýba oko na jazyku (vpredu aj vzadu) pre ľahšie obúvanie/vyzúvanie a musím spomenúť aj podarené farebné kombinácie vrátane decentného loga značky.

 

 

Adéla Juříková

Volám sa Adéla Juříková a som študentkou na FLD ČZU v Prahe a som tiež veľmi akčnou a vášnivou športovkyňou všetkých rekreačných športov. Rada leziem po skalách, leziem po horách, behám a som srdciar do českej krajiny. Nebojím sa výziev a razím v praxi vetu: "Nie je zlé počasie, ale zlé vybavenie". :)

 

Prvé dojmy

Spomenula by som predovšetkým, že pri prvom obúvaní ma prekvapila ich ľahkosť – každá z topánok váži necelých 200 gramov! Tým u mňa Kari Traa Driv Sneakers hneď stúpli na cene.

Ďalej musím vyzdvihnúť oko na jazyku, ktoré vám veľmi uľahčí obúvanie, je tak veľmi rýchle, a to aj vďaka absencii šnurovania. Klasické šnúrky nahrádzajú elastické pásky, vďaka ktorým sa topánka lepšie prispôsobí nohe. Tieto topánky majú ale aj mierne zvýšenú pätu, čo je v kombinácii s medzipodošvou veľmi pohodlné a aj pri celodennom nosení som nemala unavené nohy. To som, samozrejme, veľmi ocenila.

A nesmiem zabudnúť ani na podarený dizajn topánok, ktorý skvele doplní akúkoľvek módnu kreáciu.

 


Kari Traa nie je len šampiónkou v lyžiarskych freestyle disciplínach s troma medailami z olympiád, ale aj tvorkyňou úspešnej športovej značky. Príbeh Kari začína v meste Voss, malom meste rozkladajúcom sa medzi nórskymi fjordmi a horami, kde sa narodila a vyrastala. Jej nórske dedičstvo dalo Kari nielen talent na šport, ale aj cit pre dizajn a vášeň pre tvorivosť. Dokonca aj počas vrcholov svojej kariéry v lyžovaní si Kari našla čas na rozvíjanie svojej kreativity. Medzi tréningom a pretekmi Kari začala pliesť čiapky pre priateľov a prispôsobovala si vlastnú lyžiarsku výbavu svojmu vkusu. Návrhy sa stali tak populárnymi medzi priateľmi a kolegami lyžiarmi z celého sveta, že sa zrodila značka Kari Traa.

Spoločnosť na predaj športového tovaru založila v roku 2002. Odvtedy získala mnoho ocenení za unikátny dizajn svojej kolekcie.

 

Priebeh testovania

Topánky som testovala počas celej jesene v Prahe (pri prechádzkach v mestských uličkách a predovšetkým pri behu a v posilňovni), a tak som ich teda preverila dôkladne. Všetky moje aktivity zvládli bez problémov a sú vhodné aj pre mierne náročný terén. Gumová podrážka v ľahkom teréne zabraňuje pošmyknutiu a zároveň medzipodošva s penou EVA umožňuje plne pohodlné používanie, aj celý deň. To robí z Kari Traa Driv Sneakers ideálneho spoločníka na každodenné nosenie.

 

Hodnotenie: 95 %

+

  • pevné, ale pohodlné aj pri celodennom nosení
  • priedušné aj pri náročnejšej aktivite
  • oká na jazyku – lepší úchyt a vyzúvanie / obúvanie topánok
  • špička s okopom, ktorá sa len tak nezničí
  • prepracované detaily – logo, farba

-

  • ľahko sa zašpinia (ale vhodnými prípravkami to ide zase jednoducho odstrániť)

 

Záverečné zhrnutie

Dámske topánky Kari Traa Driv Sneakers sú typickou mestskou obuvou avšak s nevšedným štýlom. Ten podčiarkuje podarená farebná kombinácia (modrá/sivá/biela), stabilná podrážka, alebo tiež elastické pásky na miesto šnúrok, ktoré zaisťujú pevné viazanie a pohodlnejšie obúvanie. Mohla by som povedať, že tieto topánky sú takmer synonymom pohodlia. A to nielen vďaka pružnej látke, z ktorej je tvorený zvršok topánky, ale najmä vďaka stielke a medzipodošve so zvýšenou pätou, ktorá tlmí jednotlivé nárazy pri chôdzi. Preto v týchto topánkach môžete chodiť celý deň bez pocitu unavených nôh, čo je možno aj tým, že sú enormne ľahké.

 

Užitočné odkazy

 

Autor: Adéla Juříková

Zdroje: archív autora

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

Testovňa

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.

Vyberáme pre vás

120,00  (40.08 %) 71,90 

Porovnať

124,00  (40.4 %) 73,90 

Porovnať

156,00  (44.29 %) od 86,90 

Porovnať

125,00  (16.88 %) 103,90 

Porovnať

Dámske bežecké topánky On Running Cloud 5

166,00  (36.81 %) od 104,90 

Porovnať

140,00  (40.07 %) 83,90 

Porovnať

112,00  (40.27 %) 66,90 

Porovnať

Dámske topánky Alpine Pro Koleme

60,00  (51.83 %) 28,90 

Porovnať