Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

TEST: Dámske nohavičky Kari Traa Hipster 2PK

Nohavičky Kari Traa Attraktiv Hipster 2PK sú mäkké, pohodlné, pružné a vďaka priliehavému strihu zabezpečujú dostatočnú voľnosť pohybu. Ako ich po vyskúšaní hodnotí testerka? Prečítajte si celý test nižšie. 

 

 

Obsah

Dámske bavlnené nohavičky s nohavičkou Atraktiv Hipster 2PK od nórskeho výrobcu Kari Traa sú určené na bežné nosenie aj na športové aktivity.

 

Profil testera

Kateřina Balcarová

Katka je maminka dvoch malých detí. Po nástupe na materskú dovolenku vymenila skalnú a vysokohorskú vášeň za vášeň bežeckú a úplne prepadla ultramaratónskym vzdialenostiam. Okrem toho je inštruktorkou lezenia a rada sa s každým podelí o svoje lezecké, turistické, bežecké aj outdoorovo-rodičovské skúsenosti.

 

 

Charakteristika

 

Názov:

 

Attraktiv Hipster 2PK

Výrobca:

Kari Traa

Určenie:

Dámske

Materiál oblečenia: Bavlna / Elastan
Funkčný materiál: Syntetika

 

  • mäkký, pružný materiál
  • priliehavý strih
  • štýlová potlač
  • univerzálne využitie
  • 2 kusy v balení

 

Predstavenie nohavičiek

Potrebujete kvalitné nohavičky z prírodného materiálu na bežné nosenie a športovanie? Potom vám možno s výberom pomôže naša recenzia na dámske boxerky Kari Traa. Táto nórska značka športového oblečenia vyniká okrem kvalitného spracovania aj veľmi prepracovaným dizajnom. Som si istá, že nohavičky si rýchlo obľúbite a budete ich obliekať rady a často, predovšetkým v chladnejších dňoch.

 

Priebeh testovania

Nohavičky Hipster 2PK som testovala v priebehu septembra pri bežnom nosení, lezení, behu, cyklistike aj pri korčuľovaní na zimnom štadióne. Počas testovania prešli oboje asi desiatimi pracími cyklami. Nosené boli pri teplotách od 5 (zimný štadión) do 25 stupňov. Nohavičky som obliekala pod džínsy, športové legíny, kraťasy aj sukne.

 

Funkčnosť

Nohavičky Hipster 2PK sú určené predovšetkým na bežné nosenie. Skvele sa hodí aj na bežné športovanie, najmä preto, že sú príjemné, nikde neškrtia, nelimitujú vás v rozsahu pohybov a vďaka prírodnému materiálu sa nemusíte báť nežiaducich reakcií s kožou. V chladnejších dňoch vás príjemne zahrejú. Ich funkcia je však limitovaná vlastnosťami bavlny a tak by som ich neodporučila napr. na dlhé vytrvalostné aktivity v chladnom počasí, kedy je určite vhodnejšie použiť spodnú bielizeň z funkčných materiálov, aby sa predišlo riziku prechladnutia.

 

Údržba a pranie

Funkčné nohavičky Kari Traa Hipster 2PK periem v bežnom pracom prostriedku na 40 stupňov a následne suším v sušičke, nohavičky nijako nezmenili rozmer, tvar ani farbu. Dĺžka schnutia nohavičiek po ručnom praní a žmýkaní je vďaka jemnejšej tkanine pomerne krátka (oproti bežným bavlneným nohavičkám), ale určite nepatrí medzi tie rýchloschnúce. V izbovej teplote ich máte do rána suché, vonku v 10 stupňoch nohavičky schli asi 14 hodín. Poslúži vám teda na treku, kde plánujete bielizeň každý deň prepierať, ale iba v teplejšom počasí či pri spaní s ubytovaním.

 

Pohodlie a komfort

Mala som obavy z vyhrňovania nohavičiek, ešte som totiž nenarazila na nohavičky, pri ktorých by nohavičky držali na mieste. Následkom potom vždy bolo, že sa nariasili v oblasti slabín a tam škrtili. Nohavičky Kari Traa Hipster 2PK síce tiež nedržia na mieste (viď foto), ale ako sú jemné, tak ich v slabinách vôbec necítite. Opäť by som si ich ale nevzala napr. na ultramaratón, kde sú nároky na kontakt oblečenia s kožou naozaj prísne a z každej nedokonalosti, o ktorej na prvých 30 km ani neviete, môže v priebehu vzniknúť dosť nepríjemná odrenina. Pri všetkých aktivitách, pri ktorých som ich testovala, boli ale super a mierne vytiahnutie nohavičiek ničomu nevadilo.

Pokiaľ budete na nohavičky obliekať upnuté legíny, počítajte s tým, že švy budú trochu vidieť. Na pohodlí to ale nijako neuberá.

 

Hodnotenie: 90 %

+

  • príjemný materiál

  • pekný dizajn

  • výber farieb a vzorov

  • pohodlie

  • nikde neškrtia

-

  • vyhrňovanie nohavičiek
  • nevhodné na dlhé vytrvalostné aktivity v chladnom počasí

 

Záverečné zhrnutie

Kalhotky Kari Traa Hipster 2PK sú na tele veľmi príjemné, a to vďaka strihu a predovšetkým materiálu. Strih je výborný v tom, že nikde neškrtí. Negatívne hodnotím vyhrňovanie nohavičiek. Bonusom je aj vzhľad a dizajn. Navyše si môžete vybrať z niekoľkých farieb a vzorov. Po testovaní a vyskúšaní môžem povedať, že nohavičky nie sú príliš vhodné na dlhé vytrvalostné aktivity v chladnom počasí.

 

Užitočné odkazy

Autor: Kateřina Balcarová

Zdroje: archív autora

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

TEST: Topánky Merrell Moab 3 GTX

Testovňa

Dnes v našej testovni preveríme turistické topánky značky Merrell.

TEST: Batoh Salewa Alp Trainer 30+3

Testovňa

4camping je tým plný outdoorových nadšenců. Dnes pro vás naše kolegyně Míša otestovala batoh od značky Salewa.

Vyberáme pre vás

20,00  (15.5 %) 16,90 

Porovnať

Dámske tangá MOOA Ati

12,00  (50.83 %) 5,90 

Porovnať

Dámske funkčné nohavičky Progress E KLHZ 28TB

(7.86 %) 12,90 

Porovnať

Dámske nohavičky Zulu Merino 160 BF

29,00  (58.97 %) od 11,90 

Porovnať

Dámske nohavičky MOOA Dija

12,00  (50.83 %) 5,90 

Porovnať

26,00  (54.23 %) 11,90 

Porovnať

Spodný diel plaviek Dare 2b DontSweatItBottom

24,00  (62.92 %) 8,90 

Porovnať

Dámske brazilky Zulu Bambus 210

16,00  (38.13 %) 9,90 

Porovnať