Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

TEST: Bunda Hannah Skylark W

Bundu Skylark značky Hannah pre vás otestovala naša kolegyňa, outdoorárka a zapálená psíčkarka Petra Molkupová. Ako testovanie dopadlo a koľko percent nakoniec táto bunda od Petry dostala?

 

Obsah

 

Úvod 

Hannah je česká značka s dlhoročnou tradíciou. Vyrába kvalitné outdoorové oblečenie a ďalšie vybavenie, ktoré je funkčné a obstojí aj v náročných podmienkach. Ako dopadla ľahká dámska bunda Hannah Skylark pri dlhodobom testovaní sa dozviete v dnešnej recenzii.

 

Charakteristika


Názov:

Skylark W
Výrobca: Hannah
Určenie: Dámske
Hmotnosť: 295 g
Materiál: 100% Polyamid
Membrána: Climatic Pro Lite
Vodeodolnosť:  15 000 mm H2O
Kapucňa: S kapucňou

 

  • vodný stĺpec 15 000 mm
  • C6 DWR úprava na povrchu bundy
  • reflexné prvky
  • hlavný vodeodolný zips YKK
  • podlepené švy
  • transportný obal
  • anatomicky tvarované rukávy
  • spodný kraj stiahnutý do gumy

 

Testovanie

Nielen v lete často vyrážam so svojimi psíkmi na výstupy do prírody a občas nás prekvapí nečakaný dážď či vietor. Pre tieto prípady je dobré mať so sebou vhodnú bundu, ktorá bude ľahká a nezaberie veľa miesta v batohu. Skvelou voľbou je dámska bunda Hannah Skylark W.

Bunda bola testovaná v priebehu celého leta a jesene. Najnáročnejšie testovanie prebiehalo v Novohradských horách počas leta. Tie sa nachádzajú na hranici s Rakúskom, je tu minimum turistov a nádherná príroda. Jazdíme sem tradične každý rok na agility tábor, pričom ani tento rok nebol výnimkou. V čase mimo tréningu vyrážame do okolia na výlety. Keďže ide o lokalitu v horách, zmeny počasia sú tu častejšie ako v meste. Neraz sa teda stalo, že na výlete začalo pršať alebo silne fúkať.

 

Praktický obal

Vďaka praktickému obalu, ktorý je súčasťou balenia produktu, môžem mať bundu stále pri sebe a použiť ju kedy je treba. Obal je vytvorený z rovnakého materiálu ako bunda, takže zostane v suchu a bezpečí, aj keby batoh navlhol. Súčasťou obalu je aj praktická sieťovina, ktorá zaručí priedušnosť aj v prípade, že bundu zabalíte trochu mokrú. Navyše má obal ideálnu veľkosť, bunda sa do neho dá pohodlne vložiť a nie je zbytočne veľký, takže vám v batohu príliš miesta nezaberie.

 

Do daždivého i veterného počasia

Pre túto bundu existuje aj pánsky variant Hannah Skylark, ktorý má rovnaké vlastnosti. Tou kľúčovou je vodeodolnosť zaistená vďaka Climatic Pro Lite, čo je funkčná membrána s vodným stĺpcom 15 000 mm. Počas testovania sme s chlpáčmi zažili aj dážď, počas ktorého bunda obstála na výbornú. Čo by som vytkla, že potom bola v bunde pomerne zima, pretože som na sebe mala len tričko a bundu, ale neprenikla ani kvapka. Bunda je priedušná a človek v nej nemá nepríjemný pocit zaparenia. Oceňujem nepremokavý hlavný zips, ktorý je extra dlhý, aby pri daždi či silnom vetre nebol zasiahnutý krk ani brada. Zips sa nijako nezasekával, krásne fungoval po celú dobu. A to nielen hlavný zips, ale aj tie, ktorými sú ochránené vrecká.

 

Praktické vrecká

Bunda disponuje dvoma vreckami, ktoré sú tradične umiestnené spredu v úrovni pása na vonkajšej strane. Ďalším dôležitým prvkom je kapucňa, tá sa dá pomocou sťahovacích šnúrok upraviť okolo hlavy tak, že pri daždi neprejde ani kvapka. Kapucňa je tiež vybavená šiltom, ktorý pôsobí ako ochrana pred dažďom či slnkom.

 

Šikovné vychytávky

Na bunde nájdeme tiež reflexné prvky, ktoré zvyšujú bezpečnosť, najmä pri horšej viditeľnosti. Bunda je dlhá s predĺženou chrbtovou časťou, čo oceníte obzvlášť pri nepriaznivom počasí/predklone, kedy chráni bedrá. A váš chrbát vám poďakuje :) Ďalšou nespornou výhodou sú dlhé rukávy a ich zúženie na konci vďaka gumičkám, čo eliminuje preniknutiu vetra či dažďa a zvyšuje ochranu paží. Gumičky sú taktiež použité na konci bundy okolo bokov, kde opäť plnia funkciu zúženia okolo tela, čím sa zvyšuje odolnosť proti vetru a dažďu.

 

Hodnotenie: 97 %

+

  • Ľahká a odolná
  • Nepremokavá, vetruodolná
  • Krásna farba
  • Obal na bundu
  • Nepremokavý zips
  • Predĺžený chrbát
  • Dostatočne dlhé rukávy

-

  • Cena

 

Záverečné zhrnutie

Som rada, že sa ku mne dostala na testovanie táto krásna a ľahká bunda, ktorá splnila moje očakávania. Hľadala som skladnú bundu, ktorú si so sebou môžem zobrať a mať ju pre prípad potreby pripravenú. To presne Hannah Skylark splnila, je nepremokavá, vetruodolná, ale napriek tomu stále priedušná. Určite odporúčam, je to ideálny parťák na jarné, letné aj jesenné dobrodružstvo v prírode.

 

Užitočné odkazy

Autor: Petra Molkupová

Zdroje: archív autora

TEST: Lezečky La Sportiva Tarantula

Testovňa

Testerka Tereza vyskúšala lezečky značky La Sportiva. Komu sa hodia? Ako sa v nich lezie? A aké vychytávky topánka má?

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovňa

Marcel Fronko cestoval do ďalekej Patagónie a na testovanie dostal čelovku značky Ledlenser. Ako obstála pri testovaní v divokej prírode?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovňa

Tester David Svoboda otestoval na svojich dlhých výletoch na bicykli okuliare značky Uvex. Stojí za to do nich investovať?

Vyberáme pre vás

206,14  (14.18 %) 176,90 

Porovnať

78,31  (18.4 %) od 63,90 

Porovnať

210,27  (13.97 %) 180,90 

Porovnať

230,89  (13.86 %) 198,90 

Porovnať

106,39  (13.62 %) 91,90 

Porovnať

196,00  (9.74 %) 176,90 

Porovnať

134,02  (14.27 %) 114,90 

Porovnať

Dámska funkčná mikina Montane Protium Hoodie

94,43  (14.33 %) 80,90 

Porovnať