Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Rozhovor: Cesta okolo sveta žigulem

Rozhovor s nevšednými cestovateľmi.

Kolem sveta žigulem, po desiatich mesiacoch znovu na štarte v Česticích.

Po takmer desať mesiacov sme sa opäť dostali na našu expedicu okolo sveta žigulem do Čestic. Cestou cez 4 kontinenty Európy, Ázie, Severnej a Južnej Ameriky sme dosiahli maximálnu cestovnú rýchlosť 80 kilometrov za hodinu na 56500 km s priemernou spotrebou 9 litrov na 100 kilometrov.

 

Navštívili sme 30 krajín sveta a poznali sme pohostinnosť mnohých ľudí po celom svete. V Kyrgyzstane za nás zabili kohouta a urobili slávnostné večere a napríklad v Čile sme boli pozvaní do výroby syrov. V Rusku sme zažili najväčšiu popularitu, pretože sme cestovali 42 rokov starým ruským autem. To bolo pre všetkých nepredstaviteľné a všetci nás varovali, že sa brzy auto rozbije a môj niekde umiera. Našťstí sme to prežili.

 

 

S žigulíkem sme projeli extrémne nadmorské výšky. V Pamíru a v Andách sme stúpali do výšok okolo 4500 metrov nad morom. Vyššia teplota a malá kyslíka vo vzduchu boli pre žiguliku takmer smrteľné kombinácie. Občas sa stalo, že sa zastavil a my museli čakať, než si odpočinie a budeme môcť pokračovať. Nejednou sa takto zastavil na rušnú križovatku v centre mesta. Prakticky nás trápily dve veci. Bola to palivová pumpa v kombinácii s teplým benzínom a prehrievaním motora. Na špatných cestách sa zlomili aj obidva zadné pružiny, ľahko sme si vybrali geometriu podvozku a množstvo ďalších drobností. Potkaly nás dva dopravné nehody. Prvá bola v Mexiku a druhá v Ecuador. V Mexiku odniesol levý blatník a v Ecuador pravý blatník tak, aby bol automaticky symetrický.

 

 

Naša cesta bola veľká dobrodružstvo, potkali sme veľa ľudí a zažili sme veľa dobrých i horších zážitok. Pred cestou sme mali obavy z ponorkových chorôb, ale nakoniec nikto nepríde a my sme si cestu užili. Teraz keď spíme v posteli, tak v takom a teplom domove, tak už premýšľame nad ďalšími cestami.

 

 

Kompletná fotogaléria si môžete prezrieť ZDE.

Rozhovor: Snežnice sú šport pre každého

Rozhovory

Všetko potrebné o snežniciach sa dozviete v rozhovore s inštruktorom Honzom Mühldorfom.

Lukáš Pollert: Do prírody vyrážam zásadne s deťmi.

Rozhovory

Olympijský víťaz z roku 1992, vodný slalomár a kanoista, Lukáš Pollert, je zvyknutý tráviť voľný čas v prírode. A jeho šesť detí má šťastie - ocinko ich berie na výlety vždy so sebou.

Jaroslav Skalka: Život s 4campingom očami zakladateľa

Rozhovory

Dnes stojíme za úspešnými projektami ako je eshop 4camping.cz, veľtrh Výstava stanov a vybavenia do prírody alebo najväčší web o českých a slovenských kempoch Dokempu.cz. Ale viete, ako sa to všetko začalo? Porozprával som sa o tom s Jaroslavom Skalkom, spoluzakladateľom firmy.

Vyberáme pre vás

69,00  (18.99 %) 55,90 

Porovnať

69,00  (24.78 %) 51,90 

Porovnať

18,52  (24.95 %) 13,90 

Porovnať

84,00  (64.4 %) 29,90 

Porovnať

Dámske tielko MOOA Beth

33,00  (42.73 %) 18,90 

Porovnať

45,32  (64.92 %) od 15,90 

Porovnať

131,92  (39.43 %) 79,90 

Porovnať

Dámske kraťasy E9 Onda Short

84,00  (41.79 %) od 48,90 

Porovnať