Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Ako si vybrať chránič chrbtice

Chránič chrbtice? To nie je nič pre mňa, ďalšia vec navyše, ktorá stojí dosť peňazí, zbytočnosť... Tento názor počúvame dosť často a pretože s ním rozhodne nesúhlasíme, pripravili sme do Poradne článok, v ktorom chrániče chrbtice priblížime.


Obsah

 

Na čo slúži

Chránič chrbtice je podstatným ochranným prvkom pri mnohých športoch - využívajú ho nielen lyžiari a snowboardisti, ale aj motorkári a cyklisti. Jeho úlohou je zabrániť rozdrveniu alebo vychýleniu stavcov z pôvodnej pozície. Tým veľmi znižuje riziko poranenia miechy. Zabráni ale aj pohmoždeninám, odreninám a v niektorých prípadoch aj zlomeninám rebier. 

   

 

Ako vybrať filter lyžiarskych okuliarov

Radi by ste si zadovážili lyžiarske okuliare, ale ste zmätení z údajov na zorniciach? Neviete, ktorý je ten pravý práve pre vás? Prečítajte si tento článok a budete mať jasno.

>>> ČÍTAŤ ĎALEJ <<<

 

Druhy chráničov chrbtice

Chrániče chrbtice rozlišujeme v podstate na 2 typy:

  • Mäkké - zo špeciálnej hmoty, ktorá pri náraze stuhne a rozloží jeho silu do celej svojej plochy. Tieto chrániče chrbtice sa dobre prispôsobia tvaru vášho chrbta a sú veľmi pohodlné. 
  • Tvrdé (škrupinové) - s vonkajšou tvrdou polypropylénovou škrupinou, ktorá je väčšinou z dôvodu vyššej pohyblivosti rozdelená do dvoch častí a s vnútornou mäkkou stranou, ktorá zaisťuje pohodlie pri nosení. 

Oba typy ponúkajú podobnú mieru ochrany chrbta. Pri výbere tak ide skôr o otázku osobných preferencií. Škrupinové chrániče chrbtice sú vhodnejšie na ostré nárazy (pád na hranu v snowparku alebo ostrý výčnelok skaly pri freeride) a mäkké chrániče chrbtice naopak veľmi dobre poslúžia pri náraze do stromu alebo pri páde na zľadovatený podklad. 

 

Dôležité upozornenie

Chránič chrbtice nemôže zaručiť 100% ochranu vášho chrbta, ale jeho používanie výrazne znižuje riziko vážnych poranení. Športové vybavenie je stále lepšie a ľudia na svahoch stále viac milujú rýchlosť, preto dbajte na bezpečnosť svoju aj svojho okolia. Nejazdite mimo vyznačenej trate, rešpektujte zákazy, sledujte aktuálne výstrahy a odporúčania a hlavne nepreceňujte svoje schopnosti. 

   

 

Ako je to s povinnosťou používať lyžiarsku prilbu?

Zimná sezóna naberá na obrátkach, strediská nielen u nás praskajú vo švíkoch. Ako je to s povinnosťou používať na zjazdovke prilbu u nás a ako v zahraničí?

>>> ČÍTAŤ ĎALEJ <<<

 

Užitočné odkazy

 

Zdroje: pixabay.com

Ako sa zbaviť zápachu z topánok

Poradňa

Zápach topánok. Skvelá téma. Veľmi nevoňajú, hovoriť sa vám o ňom nechce, príjemné pocity nevyvoláva. Niekto sa so zápachom trápi denne, niekoho prekvapí len výnimočne. Zabojujte s ním spolu s nami!

Recyklované materiály v outdoore

Poradňa

Outdoorové aktivity môžu byť v niektorých prípadoch náročné na vybavenie. Pri výbere nového vybavenia, ale môžeme postupovať zodpovednejšie. Poďme sa pozrieť na to, čo sú recyklované a udržateľné materiály. Aké sú ich prínosy. A ako veľmi sú vlastne výhodné.

Prenocovanie v zimných podmienkach

Poradňa

Zbierka rád a tipov z mrazivých bivakov a zasnežených stanov.

Vyberáme pre vás

30,00  (13.67 %) 25,90 

Porovnať

Detský chránič chrbtice Scott Airflex Junior Vest

147,00  (34.34 %) od 96,52 

Porovnať

Dámsky chránič chrbtice Scott Airflex Polar Vest

228,00  (34.08 %) 150,30 

Porovnať

29,00  (14.14 %) 24,90 

Porovnať

Chránič chrbtice Acepac SAS-TEC SC-1/CB52

19,00  (5.79 %) 17,90 

Porovnať

18,00  (50.56 %) 8,90 

Porovnať

Detský chránič chrbtice Scott Airflex Junior Back

122,00  (38.52 %) 75,00 

Porovnať

228,00  (34.08 %) 150,30 

Porovnať