Aká je najlepšia oceľ na nože?
Poradňa
Otázka, na ktorú neexistuje jednoduchá odpoveď. Výber najlepšej ocele pre váš nôž je totiž hľadaním kompromisu medzi trochu protichodnými vlastnosťami. Na čo si teda dať pozor?
Tiež patríte medzi tých, ktorí na výlete pozerajú pod každý strom a nikdy si so sebou nezabudnú pribaliť nožík a vrecúško na nájdené huby? Ako s hubami po návrate domov nakladáte? Robíte praženicu alebo dávate prednosť rezňom z klobúčikov?Máme pre vás pár tipov na hubové recepty, ktoré radi robíme a ktoré by ste rozhodne tiež mali vyskúšať.
doba prípravy: 30-40 minút | počet porcií: 4 |
suroviny: | 2 cibule - najemno nakrájané 200 g papriky červenej a žltej - na kocky 400 g húb - pokrájaných na rezance 100 g údenej slaniny - najemno nakrájanej 140 g paradajkového pretlaku 3 strúčiky cesnaku - roztlačené v lise hladká múka (na zahustenie) - podľa potreby 3 lyžičky cukru krupice soľ, korenie - podľa chuti 0,5 l vývaru z mäsa |
postup: | Slaninu s cibuľou orestujte dozlatista, poprášte trochou hladkej múky, pridajte a krátko orestujte pretlak. Potom pridajte huby, nakrájanú papriku, cesnak, cukor a zalejte 2/3 pripraveného vývaru. Varte 20 minút, dosoľte a dokorente podľa chuti. Ak je guláš moc hustý, prilejte ešte vývar. Ak je málo hustý, pridajte múku a nechajte krátko povariť. Podávajte s pečivom alebo s cestovinami a čerstvou cibuľkou. |
-------------
doba prípravy: 10 minut | počet porcií: 4 |
suroviny: | 10 klobúčikov muchotráviek - v celku, očistené soľ a rasca mletá - podľa chuti 1/3 masla |
postup: | Celé klobúčiky muchotráviek osolíme, posypeme drvenou rascou a z oboch strán dozlatista opečieme na rozpustenom masle. Servírujeme najlepšie s čerstvým chlebom. |
-------------
doba prípravy: 30 minut | počet porcií: 4-6 |
suroviny: | 3 hrste húb - na kocky 3 veľké zemiaky - na kocky 1 cibuľa - vcelku soľ, rasca celá a ocot - podľa chuti 0,2 l mlieka 1 smotana na varenie 2 lyžice hladkej múky 3 hrste kôpru - najemno nasekaný 1 vajce - natvrdo, na kocky |
postup: | Nakrájané zemiaky dajte variť spolu s celou cibuľou, soľou a rascou. Akonáhle začne voda vrieť, pridajte mlieko, huby a nechajte 10 minút povariť. Potom pridajte smotanu rozmiešanú s múkou a varte ďalších 10 minút. Teraz je čas pridať kôpor, ocot a uvarené vajíčko, nechajte ešte 2-3 minútky variť, vyberte cibuľu (nie je nutné) a môžete servírovať. |
-------------
doba prípravy: 20 minut | počet porcií: 4 |
suroviny: | 400 g húb - na kocky 1 cibuľa - najemno nakrájaná 2 lyžice masla alebo masti soľ, rasca drvená - podľa chuti 5 vajec - rozšľahaných |
postup: | Na masle alebo masti opražte cibuľku dozlatista. Pridajte huby, soľ, rascu a nechajte huby trochu rozvariť vo vlastnej šťave. Vmiešajte rozšľahané vajcia a nechajte za stáleho miešania všetko spojiť v "nevzhľadnú zmes". Možno to nie je najkrajšie jedlo, čo ste jedli, ale jeho chuť vás tutovo dostane. Podávajte s čerstvým chlebom natretým maslom. |
-------------
doba prípravy: 20 minut | počet porcií: 4-6 |
suroviny: | 10 klobúčikov húb olej na vyprážanie 1 štipka soli 2 lyžice hladkej múky 2 vajcia 6 lyžíc strúhanky |
postup: | Huby očistite a nakrájajte (nie je nutné) na plátky najmenej 3 cm široké a 1 cm hrubé. Potom ich osoľte a až mierne zvlhnú, obaľte ich v múke, vajci a strúhanke, ako u bežných rezňov. Vyprážajte ich v rozohriatom oleji dozlatista. Pozor, vďaka množstvu v hubách viazanej vody bude počas vyprážania dochádzať k prskaniu, buďte na to pripravení a nevyprážajte vo svojom najlepšom obleku. Jedlo podávame najlepšie s varenými zemiakmi posypanými najemno nakrájanou pažítkou a s plátkom masla. |
Zdroje:
myko.cz, ms1.ostium.cz, toprecepty.cz, video-recepty.com, mimibazar.cz, apetitonline.cz, recepty.cz
Poradňa
Otázka, na ktorú neexistuje jednoduchá odpoveď. Výber najlepšej ocele pre váš nôž je totiž hľadaním kompromisu medzi trochu protichodnými vlastnosťami. Na čo si teda dať pozor?
Poradňa
Zápach topánok. Skvelá téma. Veľmi nevoňajú, hovoriť sa vám o ňom nechce, príjemné pocity nevyvoláva. Niekto sa so zápachom trápi denne, niekoho prekvapí len výnimočne. Zabojujte s ním spolu s nami!
Poradňa
Outdoorové aktivity môžu byť v niektorých prípadoch náročné na vybavenie. Pri výbere nového vybavenia, ale môžeme postupovať zodpovednejšie. Poďme sa pozrieť na to, čo sú recyklované a udržateľné materiály. Aké sú ich prínosy. A ako veľmi sú vlastne výhodné.
45,00 €
(22.44 %)
34,90 €
34,90 €
41,10 €
(0.49 %)
40,90 €
47,00 €
(10.85 %)
41,90 €
23,00 €
(17.83 %)
18,90 €
31,00 €
(48.71 %)
15,90 €
24,00 €
(25.42 %)
17,90 €
53,00 €
(22.83 %)
od 40,90 €