ForCamping s.r.o.

Porovnání

10 Porovnanie

Užívateľská sekcia

Prihlásiť sa

Košík

Váš nákupný košík je prázdny. Potrebujete poradiť s výberom? Pozrite sa do poradne alebo nám napíšte.

Doprava zadarmo

53,98 

Vedeli ste, že pri objednávke nad 53,98 € ponúkame dopravu zadarmo?

Jednoduché hubové recepty

Tiež patríte medzi tých, ktorí na výlete pozerajú pod každý strom a nikdy si so sebou nezabudnú pribaliť nožík a vrecúško na nájdené huby? Ako s hubami po návrate domov nakladáte? Robíte praženicu alebo dávate prednosť rezňom z klobúčikov?Máme pre vás pár tipov na hubové recepty, ktoré radi robíme a ktoré by ste rozhodne tiež mali vyskúšať.

 

 

Výletnícky hubový guláš

 

doba prípravy: 30-40 minút počet porcií: 4
suroviny: 2 cibule - najemno nakrájané
200 g papriky červenej a žltej - na kocky
400 g húb - pokrájaných na rezance
100 g údenej slaniny - najemno nakrájanej
140 g paradajkového pretlaku
strúčiky cesnaku - roztlačené v lise
hladká múka (na zahustenie) - podľa potreby
3 lyžičky cukru krupice
soľ, korenie - podľa chuti
0,5 l vývaru z mäsa
postup: Slaninu s cibuľou orestujte dozlatista, poprášte trochou hladkej múky, pridajte a krátko orestujte pretlak. Potom pridajte huby, nakrájanú papriku, cesnak, cukor a zalejte 2/3 pripraveného vývaru. Varte 20 minút, dosoľte a dokorente podľa chuti. Ak je guláš moc hustý, prilejte ešte vývar. Ak je málo hustý, pridajte múku a nechajte krátko povariť. Podávajte s pečivom alebo s cestovinami a čerstvou cibuľkou.

-------------

Vyprážané klobúčiky muchotráviek

 

doba prípravy: 10 minut počet porcií: 4
suroviny: 10 klobúčikov muchotráviek - v celku, očistené
soľ a rasca mletá - podľa chuti 
1/3 masla
postup: Celé klobúčiky muchotráviek osolíme, posypeme drvenou rascou a z oboch strán dozlatista opečieme na rozpustenom masle. Servírujeme najlepšie s čerstvým chlebom.

-------------

Kulajda pre leňochov

 

doba prípravy: 30 minut počet porcií: 4-6
suroviny: 3 hrste húb - na kocky
3 veľké zemiaky - na kocky
cibuľa - vcelku
soľ, rasca celá a ocot - podľa chuti
0,2 l mlieka
1 smotana na varenie
2 lyžice hladkej múky
3 hrste kôpru - najemno nasekaný
1 vajce - natvrdo, na kocky
postup: Nakrájané zemiaky dajte variť spolu s celou cibuľou, soľou a rascou. Akonáhle začne voda vrieť, pridajte mlieko, huby a nechajte 10 minút povariť. Potom pridajte smotanu rozmiešanú s múkou a varte ďalších 10 minút. Teraz je čas pridať kôpor, ocot a uvarené vajíčko, nechajte ešte 2-3 minútky variť, vyberte cibuľu (nie je nutné) a môžete servírovať.

-------------

Tradičná česká praženica

 

doba prípravy: 20 minut počet porcií: 4
suroviny: 400 g húb - na kocky
1 cibuľa - najemno nakrájaná
2 lyžice masla alebo masti
soľ, rasca drvená - podľa chuti
5 vajec - rozšľahaných
postup: Na masle alebo masti opražte cibuľku dozlatista. Pridajte huby, soľ, rascu a nechajte huby trochu rozvariť vo vlastnej šťave. Vmiešajte rozšľahané vajcia a nechajte za stáleho miešania všetko spojiť v "nevzhľadnú zmes". Možno to nie je najkrajšie jedlo, čo ste jedli, ale jeho chuť vás tutovo dostane. Podávajte s čerstvým chlebom natretým maslom.

-------------

Hubové rezne lesnej pani

 

doba prípravy: 20 minut počet porcií: 4-6
suroviny: 10 klobúčikov húb
olej na vyprážanie
1 štipka soli
2 lyžice hladkej múky
2 vajcia
6 lyžíc strúhanky
postup: Huby očistite a nakrájajte (nie je nutné) na plátky najmenej 3 cm široké a 1 cm hrubé. Potom ich osoľte a až mierne zvlhnú, obaľte ich v múke, vajci a strúhanke, ako u bežných rezňov. Vyprážajte ich v rozohriatom oleji dozlatista. Pozor, vďaka množstvu v hubách viazanej vody bude počas vyprážania dochádzať k prskaniu, buďte na to pripravení a nevyprážajte vo svojom najlepšom obleku. Jedlo podávame najlepšie s varenými zemiakmi posypanými najemno nakrájanou pažítkou a s plátkom masla.

Zdroje:

myko.cz, ms1.ostium.cz, toprecepty.cz, video-recepty.com, mimibazar.cz, apetitonline.cz, recepty.cz

Články na podobné témy

Jedlo do lietadla - zakázané alebo povolené?

Jedlo do lietadla - zakázané alebo povolené?
Letenka zakúpená, ubytovanie zaplatené, plánov na výlety neúrekom. Teraz ešte zbaliť batožinu tak, aby ste prešli kontrolou, neboli závislé na palubnom menu a mohli hneď po prílete na mieste bez problémov fungovať. Cestovanie lietadlom môže byť náročné, ale spávne občerstvenie môže robiť zázraky. V tomto článku zistíte, aké jedlo a pitie si môžete vziať na palubu lietadla a s čím už neprejdete.

Ako nastaviť batoh na svoju postavu?

Ako nastaviť batoh na svoju postavu?
Zmaturovali ste pri výbere batoha a svojho favorita už máte doma? Teraz vás čaká ďalšia výzva. Labyrint rôznych praciek, ktoré môžete a vlastne aj musíte nastaviť, aby vám batoh sedel nepredstavoval naopak nepríjemný doplnok. Prečítajte si, kde a ako pracky zatiahnuť.