Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Ako vybrať čelovku Petzl?

Vybrať čelovku nie je žiadna sranda. Ľahko sa stratí vo všetkých lumenoch, metroch a hodinách vytrvalosti. Koľko diód potrebujete? Čo je červené svetlo? Musíte mať indikátor nabitia batérie? Je lepšie pásik alebo lanko? Ak sa chcete o výbere čelovky dozvedieť niečo viac, máme pre vás pripraveného malého sprievodcu výberom čelového svetla.

Pri výbere svetlometu musíte odpovedať na dve základné otázky:

  1. Koľko ste ochotní investovať do čelovky?
  2. Na čo ju chceme použiť?

Základné čelovky

Ak chceme použiť čelovku na osvetlenie vo stanu alebo v kempe, u táboráku, výlet z krčmy, výmena žiarovky alebo výpadok prúdu, budeme mať menej jasnú čelovku bez mnohých funkcií. Tieto čelovky sú tiež vhodné pre deti ako prvá čelovka. Ideálne je napríklad Petzl Tikkina s dvoma diódami alebo výkonnejším Petzlom Tikka so štyrmi diódami na páske alebo Petzl Zipka so štyrmi diódami na ťažnom drôte.

V tejto skupine sú tiež špeciálne čelovky, napríklad Petzl Tactikka, ktorý je doplnený červeným filtrom. Červené svetlo osvetľuje to, čo je potrebné, a zároveň nie je agresívne, použite ho, ak nechcete prebudiť celý tábor alebo rozptýliť hru v lese.

Výkonné čelovky

Ak je svetlomet potrebný na lyžovanie, jazdu na bicykli, horolezectvo, horolezectvo, speleológiu, jogging alebo orientačný beh, budeme mať silnejší model. Ale pozor, keď vyskúšate túto vyššiu triedu, nikdy nebudete spokojní s ničím slabším.

Zástupcovia ľahších čelovek s jednou výkonnou diódou doplňujúcou záchrannú červenú diódu sú napríklad Petzl Tikka Plus alebo Petzl Tikka XP s rozptylom (voľba medzi úzkymi a širokými svetelnými kužeľmi). Výkonné čelovky majú zvyčajne viac funkcií, ako napríklad výber intenzity svetla, blikanie, indikátor stavu batérie atď. Používané diódy a šošovky sú lepšie a svetlá sú chladné vo vzdialenosti 40-60 metrov.

Špeciálne čelovky - pre speleológiu a extrémne športy

Najvyššou triedou čelovek sú modely určené pre extrémne športy, speleológiu atď. Jedná sa o najkvalitnejšie čelovky s vysokým výkonom, akumulátorom namiesto batérií a robustnejším dizajnom. Niektoré modely ako Petzl Nao vďaka špeciálnemu senzoru dokáže automaticky nastaviť výkon diód podľa povahy prostredia. Model Petzl Ultra Wide na druhej strane ponúka jednotný kužeľ až do 180 °.

Keďže nikto nechce kupovať klobúky v taškách, ukážeme vám, ako svetlá svietia a nechajú vás vyskúšať. Všetky naše čelovky nájdete zde.

Lacné čelovky

Mnohí zákazníci sa pýtajú, prečo si kupujú drahší čelovku, keď sú v maloobchodných reťazcoch alebo na trhu za 160 dolárov? Odpoveď je jednoduchá - aj keď za čelovku neplatí dosť, musíte si uvedomiť, čo potrebuje na "napájanie", aké batérie potrebuje.

Typicky ide o ploché batérie, ktoré sú lacnejšie a drahšie. V dôsledku toho platí výrazne viac za svetlomet a jeho prevádzku než za nákup drahšieho výrobku.

Nie je žiadne svetlo ako svetlo - z vlastnej skúsenosti vieme, že lacné čelovky nesvietia jasným svetlom, často blikajú kvôli zlému kontaktu a použité diódy sú rýchlo preč.

Malá rada na konci: Neberajte čelovku ako kurča na večeru, ak si nie ste istí, nebojte sa opýtať sa a skúšať.

Ako sa zbaviť zápachu z topánok

Poradňa

Zápach topánok. Skvelá téma. Veľmi nevoňajú, hovoriť sa vám o ňom nechce, príjemné pocity nevyvoláva. Niekto sa so zápachom trápi denne, niekoho prekvapí len výnimočne. Zabojujte s ním spolu s nami!

Recyklované materiály v outdoore

Poradňa

Outdoorové aktivity môžu byť v niektorých prípadoch náročné na vybavenie. Pri výbere nového vybavenia, ale môžeme postupovať zodpovednejšie. Poďme sa pozrieť na to, čo sú recyklované a udržateľné materiály. Aké sú ich prínosy. A ako veľmi sú vlastne výhodné.

Prenocovanie v zimných podmienkach

Poradňa

Zbierka rád a tipov z mrazivých bivakov a zasnežených stanov.