Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

A.C.D. membrane

A.C.D. MEMBRANE je unikátny nepremokavá membrána renomovaného japonského výrobcu. Membrána je použitá u nepremokavých nohavíc a búnd firmy Pinguin.

Materiál, ktorý dýcha

Membrána A.C.D. nemá póry, čím sa zásadne líši od klasických mikroporéznych membrán. Napriek tomu schopnosť prepúšťať (vydýchať) odparený pot dosahuje špičkových hodnôt. To je dané mikroštruktúrou membrány zo špeciálneho polyuretánu (PU), ktorého molekulárnej stavba a sily medzi molekulami PU a vody sú pre túto funkciu optimálne. Pri telesnej námahe sa človek zahrieva, potí a koncentrácia pary pod jeho odevom narastá. Keď sa molekula vodnej pary dostane do blízkosti membrány A.C.D., je vtiahnutá medzi molekuly PU a stáva sa dočasne jej súčasťou (tzn. Membrána je hydrofilné). Vplyvom vyššie teploty a koncentrácie vodných pár vo vnútri odevu je odparený pot plynule posúvaný skrz membránu. Ide o rovnako prirodzený jav, ako keď voda steká z vyššieho miesta na miesto nižšie položené.

Nepremokavosť a vetruvzdornosť:

Mikropóry klasických membrán sa na namáhaných miestach po čase roztiahnu a prepustí vodu. Neporézne membrána A.C.D. si však udržiava dostatočnú odolnosť k tlaku vody aj po rokoch používania. 100% vetruodolnosť je nevyhnutne potrebné na ochranu mikroklímy a tepelného komfortu užívateľa.

Životnosť a údržba:

Typickým neduhom klasických membrán je postupné upchávanie pórov a tým sa zhoršujúci paropriepustnosť. Soli a tuky obsiahnuté v pote, špina aj pracie prostriedky sa môžu v póroch usadzovať a zanášať ich. A.C.D. membrána týmto netrpia. Možno ho prať v práčke aj bežnými pracími prostriedkami, smie sa šetrne sušiť v sušičke aj žehliť. Nie je vhodné len používanie aviváže, po vypraní sa odporúča oblečenie nekrútiť, neodstreďovať, len nechať odkvapkať.

 

A.C.D. MEMBRANE 2L

Je hydrofilný membrána, ktorá je lamináciou spojená s vrchným textilným materiálom športového odevu. Tvorí dokonalú ochranu proti nepriazni počasia a zároveň udržiava stálu mikroklímu na povrchu tela v pokoji aj pri intenzívnej fyzickej záťaži. Bola vyvinutá pre aktívne športy v prírode a jej parametre uspokoja aj tie najnáročnejšie požiadavky na komfort užívateľa.

A.C.D. MEMBRANE 2,5L 

Je veľmi ľahký membránový materiál vyrobený špeciálnou technológiou, kedy membrána na rubovej strane látky je natoľko odolná proti mechanickému poškodeniu, že ju nie je potrebné chrániť podšívkou. Je určený pre výrobu ľahkých a veľmi zbaliteľných odevov, ktoré môžeme mať vždy sebou v zálohe pre prípad nepriaznivého počasia.

A.C.D. MEMBRANE 3L 

Je tzv. trojvrstvový laminát, kedy sú lamináciou spojené nasledujúce tri vrstvy: vrchná látka, membrána A.C.D. a spodný ochrana membrány. Takto dosiahnutý materiál je určený pre odevy do extrémnych podmienok, unesie ešte vyšší tlak vody, pričom paropriepustnosť zostáva zachovaná ako u dvojvrstvové membrány.

Vyberáme pre vás

181,40  (25.08 %) 135,90 

Porovnať

121,00  (19.09 %) 97,90 

Porovnať

137,00  (13.21 %) 118,90 

Porovnať

Pánska vetrovka Progress Aero Lite

52,00  (23.27 %) 39,90 

Porovnať

32,00  (10 %) 28,80 

Porovnať

258,00  (14.77 %) 219,90 

Porovnať

200,00  (15.05 %) 169,90 

Porovnať

130,04  (20.1 %) 103,90 

Porovnať