Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Technológia Tenson

Firma Tenson si už od 80. rokov, kedy vyrobila prvú membránu MPC™ (Moisture Permeability Coating) dáva za úlohu vyvíjať nové funkčné technológie, ktoré zaistia spoľahlivú ochranu pred vodou a vetrom. Od tej doby, ale firma pokročila a na produktoch používa celý rad prepracovaných technológií, ktoré zaistia ochránia za každého počasia.

MPC ™ (Moisture Permeability Coating)

„V suchu a teple za každého počasia pri akejkoľvek aktivite.“

Technológia MPC™ zaisťuje komfort aj pri veľmi nestálom počasí. Špeciálna úprava vrchnej vrstvy spôsobí, že kvapky vody po nej ľahko stečú a látka vodu nenasiakne. Obrovským prínosom vrstvy MPC™ je, že skondenzovaná vlhkosť pri chladnom počasí alebo pri náročných aktivitách môže cez túto vrstvu von a vy zostávate v suchu. Na technológii MPC™ sme právom pyšní, preto produkty s technológiou MPC™ majú navyše podlepené švy a sú vetruodolné, aby boli ešte viac funkčné.

Technológia MPC™ sa používa v troch verziách:

MPC™ má vodný stĺpec aspoň 5 000 mm
MPC ™ Plus má vodný stĺpec aspoň 8 000 mm
MPC ™ Extreme má vodný stĺpec aspoň 10 000 mm
MPC™ a MPC™ Plus boli vyvinuté pre každodenný život alebo do miernejšieho počasia, zatiaľ čo MPC™ Extreme je určený na náročné aktivity alebo do nepriaznivého počasia.

MPC ™  Extreme

„Môžete sa spoľahnúť za akéhokoľvek počasia.“

MPC ™ Extreme je najvyššou úrovňou technológie MPC ™, za ktorej vývojom stojí viac ako 30 rokov skúseností a starostlivosti o špičkových športovcov a náročných dobrodruhov s tými najvyššími požiadavkami. MPC™ Extreme je kombináciou vysokej vodeodolnosti a výbornej priedušnosti. Vodný stĺpec pri tejto technológii je aspoň 10 000 mm.

Vodeodolné Vetruodolné Podlepené švy  Priedušné

Tenson AirPush™

„Pre začínajúcich aj pokročilých dobrodruhov.“

Pokiaľ hľadáte ľahkú, pevnú, ale zároveň príjemnú a rýchloschnúcu tkaninu pre rôzne náročné podmienky, technológia AirPush™ je tou ideálnou voľbou.

Všetky spomínané požiadavky sú zaistené zvýšenou hustotou tkaniny (o cca 30%) a mikrovláknami na povrchu, ktoré zabraňujú vode prenikať dovnútra cez tkaninu, zatiaľ čo vlhkosť môže prestupovať látkou od tela cez póry voľne von. Doprajte si pocit úplného pohodlia v ľahkej a funkčnej bunde s technológiou AirPush™.

Vodeodolné Vetruodolné Priedušné

Tenson Down R-D-S

„Kvalitne a zodpovedne.“

Certifikácia RDS (Responsoble Down Standard) je medzinárodne uznávaný a dobrovoľne dodržiavaný štandard zabraňujúci násiliu na zvieratách pri získavaní páperia. Certifikát spravuje Control Union a bol vytvorený okrem iných aj v spolupráci s ochrancami zvierat. Mapuje sa tiež celý reťazec od farmy po koncového spracovateľa peria.

Prachové perie je vhodnou voľbou pre veľmi chladné počasie a extrémne podmienky. Spĺňa všetky požiadavky, ktoré by ste od týchto produktov očakávali – veľmi dobré izolačné vlastnosti, vynikajúcu priedušnosť a nízku hmotnosť.

Tenson AirPush™ Insulate

„V suchu a teple bez kompromisov.“

Izolačná vrstva AirPush™ Insulate vyniká svojou nízkou hmotnosťou a svojou našuchorením. Umelá výplň skvele supluje rolu prachového peria aj za mokra – výborne izoluje a skvele dýcha. Technológie AirPush™ sú hojne využívané dobrodruhmi rôznych druhov.

Udržuje telesné teplo Vetruodolné Ľahké Priedušné

CarbonZERO

Uhlíková stopa týchto produktov bola zo 100 % vykompenzovaná vysadením nových lesov a zvýšenou starostlivosťou o existujúce lesy na severe Európy. Oficiálne informácie o iniciatíve CarbonZERO Product.

Rad produktov TXlite™

Tenson Xtreme Light - Intelligent Technical Equipment

Veľmi ľahké, rýchloschnúce, ľahko zbaliteľné a pohodlné - to sú hlavné vlastnosti našich produktov zo série TXlite, ktoré z nich robia ideálnu voľbu špeciálne pre dobrodružné outdoor aktivity. V produktoch z konceptu TXlite dominujú technické vlákna, vďaka ktorým sú odolné, ľahké, rýchloschnúce a vynikajú skvelým odvodom vlhkosti aj pri tých najnáročnejších aktivitách.

Rad produktov Himalaya

Odolné a funkčné

Produkty z kolekcie Tenson Himalaya sú vyrobené z odolných a vysoko funkčných materiálov. Sú špeciálne navrhnuté pre najlepší outdoorový výkon a prekonávanie všetkých prekážok, ktoré si na nás príroda prichystala. Názov pre túto kolekciu - Himalaya, pochádza z roku 1972, kedy sa Tenson preslávil svojou ikonickou bundou Tenson Himalaya.

Podrážka Gait Gripper™

„Do parku aj na hory.“

Vzorka podrážky našich topánok Gait Gripper™ bola vyvinutá v spolupráci s profesorom biomechaniky univerzity v Göteborgu Stefanom Grau. Vzorka je prispôsobená chôdzi, rešpektuje všetky fázy kroku od dopadu päty, cez odvalenie a odraz z prednej časti – pri všetkých týchto fázach musí topánka nohu podržať. Protišmykový materiál použitý na našich podrážkach ASK (Anti-slip Xtreme) zabráni podkĺznutiu na suchu aj mokrom povrchu.