Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Salewa Responsive technology: Vybavenie, ktoré vracia energiu

Inteligentná tkanina, ktorá vracia energiu telu, to je Responsive. Túto unikátnu technológiu značky Salewa vám predstavíme v nasledujúcich riadkoch. 


Obsah

Náročné zimné podmienky kladú na outdoorové vybavenie, oblečenie a obuv špecifické požiadavky. Kvalitné materiály a precízne spracovanie sú základom spoľahlivého vybavenia. Značka Salewa však zamierila vo vývoji ešte ďalej. Na trh uviedla revolučnú technológiu inteligentnej tkaniny Responsive, ktorá navracia energiu späť telu. Ako presne to funguje?

 

Energia zvnútra zeme

Predstav si južnú stenu hory, ktorá ukladá energiu zo slnka a potom ju pomaly uvoľňuje. Presne tak funguje inteligentná tkanina s technológiou Responsive, ktorá využíva fyzikálne vlastnosti prírodne sa vyskytujúce v termoaktívnych mineráloch. Ľudské telo vyžaruje infračervené žiarenie (energiu), ktoré tieto minerály dokážu pohltiť, uložiť a postupne ho vyžarujú späť k telu. Naše telo tak získa recyklovanú dávku energie, ktorá by inak unikla preč.

Obr .: Výskumy preukázali, že tkanina s Responsive technológiou napomáha vďaka stimulácii krvného obehu a okysličeniu krvi k lepšej termoregulácii, výkonu i regenerácii svalov.

 

 

Talianska značka Salewa bola založená Josefom Liebhartom 8. júla 1935. Orla v znaku má však až od roku 1979, kedy si ho zvolila ako symbol kvality a širokej palety svojich produktov pod krídlami medzinárodnej korporácie. Dnes patrí Salewa medzi najväčších producentov vybavenia pre náročné horské aktivity. Ponúka outdoorovú obuv, stany, bivakovacie vrecia. Na samom začiatku, počas vojnových rokov, sa však Salewa sústredila predovšetkým na výrobu kožených a textilných produktov. Veľmi skoro vyvinula svoj prvý ruksak s konštrukciou z oceľových trubiek, ale najväčší záujem bol o jej lyžiarske lieskové palice.

V roku 1955 sa Salewa rozhodla podporiť náročnú expedíciu do Ánd, čím dala otvorene najavo, ktorý segment outdoorového trhu ju najviac zaujíma. Odvtedy bola a je vnímaná ako značka pre horské športy, ktorá určuje trendy v tomto odvetví, čo potvrdila v roku 1962 vyvinutím prvých plne nastaviteľných stúpacích mačiek z ľahkých zliatin. Dovŕšenie snahy Salewa o obsiahnutí celého segmentu trhu s outdoorovým vybavením pre náročné horské aktivity prišlo v roku 1978 rozšírením palety vyrábaných produktov o funkčné odevy.

 

Lepšia výdrž aj regenerácia

Počas fyzickej aktivity energia recyklovaná technológiou Responsive preniká hlboko do svalového tkaniva. Podporuje rozšírenie kapilár a stimuluje krvný obeh. Tento prirodzený biologický proces vedie k lepšej termoregulácii, lepšiemu okysličeniu tkanív a svalov a efektívnejšiemu využitiu kyslíka. Výskumy ukázali, že oblečenie s technológiou Responsive pomáha športovcom udržať si pri dlhšom výkone nižšiu hladinu laktátu, teda soli kyseliny mliečnej, ktorá vzniká v svaloch v dôsledku vysoko intenzívneho anaeróbneho výkonu čiže výkonu s nedostatočným okysličovaním svalov. Tkanina s Responsive technológiou tak umožňuje lepší fyzický výkon, výdrž a sústredenie.

Svoju úlohu hrajú termoaktívne minerály tiež počas fázy odpočinku. Infračervené žiarenie podporuje mikrocirkuláciu a dáva pocit väčšieho pohodlia a tepla. Znižuje tiež únavu svalov a urýchľuje regeneráciu.

Obr .: Salewa Responsive Technology využíva fyzikálne vlastnosti prírodne sa vyskytujúce v termoaktívnych mineráloch, ktoré dokážu absorbovať a vyžarovať infračervené žiarenie.

 

Video - Salewa | Responsive Technology | Interview with Simon Gietl

 

Produkty s Responsive technológiou

Technológiu Responsive využívajú produkty z radov AlpineWool® Responsive, TirolWool® Responsive, Durastretch Responsive and Powertex Responsive. Pridaná je tiež ako extra termoizolačná vrstva do zimných membránových búnd alebo softshellových nohavíc, ako vnútorná podšívka v spacákoch, ako je Diadem alebo Rozes, alebo do stielky zimných modelov topánok Salewa MTN Trainer 2 Winter GTX.

 

 

Salewa Cristallo Warm Merino Responsive Women´s Long Sleeve Baselayer

 

Rolle Polarlite Responsive Men 'Jacket

Dámske teplé hybridné tričko je ideálnou prvou vrstvou pre intenzívne športy v chladnom počasí. Špeciálna pletenina zo 78% vlny merino a 22% polyamidu s technológiou Responsive prináša ideálnu kombináciu pohodlia, tepelnej izolácie, rýchleho schnutia a funkčných vlastností technológie Responsive. S certifikátom udržateľnosti bluesign.

Ľahká, vetruodolná a priedušná pánska fleecová bunda vhodná ako stredná alebo vrchná vrstva pre speed-hiking a ďalšie horské športy v rýchlom tempe. Vďaka technológii Responsive napomáha bunda správnej termoregulácii a podporuje výkon.

Obr .: Salewa Responsive Technology využíva fyzikálne vlastnosti prírodne sa vyskytujúcich v termoaktívnych mineráloch, ktoré dokážu absorbovať a vyžarovať infračervené žiarenie.

 

 

Ako oblečenie s Responsive technológiou používať?

 

  • Ideálna doba nosenia pre maximalizáciu účinkov je šesť a viac hodín, obliecť ho je dobré aspoň 30 minút pred fyzickou aktivitou. Po dvadsiatich minútach aktivity začnú minerály vyžarovať infračervené žiarenie späť k telu.
  • Infračervené žiarenie nemá žiadne zdraviu škodlivé účinky ani neovplyvňuje činnosť elektroniky (hodinky, telefón, lavínové vyhľadávače, kardiostimulátor).
  • Nezáleží, či je Responsive vrstva priamo na koži alebo až ako druhá či tretia vrstva.
  • Čím väčšiu plochu tela pokrýva oblečenie s Responsive technológiou, tým väčší má efekt. Viac vrstiev naopak efekt neznásobí.

 

Čo je to infračervené žiarenie?

Všetky organizmy na planéte sú vystavené rôznym druhom elektromagnetického žiarenia vychádzajúcich zo Zeme aj zo Slnka. Ich účinky sa líšia od zdravia prínosných až po škodlivé. Technológia Responsive využíva fyzikálne vlastnosti prírodne sa vyskytujúce v termoaktívnych mineráloch, ktoré dokážu absorbovať a vyžarovať infračervené žiarenie. Infračervené žiarenie je jednou zo zložiek elektromagnetického žiarenia s vlnovou dĺžkou väčšou ako viditeľné svetlo, ale menšou ako mikrovlnné žiarenie. Infračervené žiarenie vyžarujú všetky objekty na planéte, vrátane ľudského tela. Hoci je ľudskému oku neviditeľné, vníma človek infračervené žiarenie ako jemné sálavé teplo, ktoré preniká do vrchných vrstiev kože. Využíva sa pre svoje blahodárne účinky po celé stáročia. Vývoj technológií umožnil využívať čisté dlhovlnné infračervené žiarenie (FIR skratka pre far infra red) na terapeutické účely. Obľube sa tešia napríklad infrasauny, nové možnosti ponúkajú aj infračervenej lampy alebo práve oblečenie obohatené o termoaktívne minerály vyžarujúce infračervené žiarenie.

Obr .: Výskumy preukázali, že tkanina s Responsive technológiou napomáha vďaka stimulácii krvného obehu a okysličeniu krvi k lepšej termoregulácii, výkonu i regenerácii svalov.

 

Ako vzniká oblečenie s Responsive technológiou?

Aktívne častice sú pridané do granulátu (tzv. masterbatch), ktorý pri výrobe syntetických tkanín slúži na zafarbenie a dodanie špecifických funkčných vlastností tkaniny. Vzniká tak vysoko funkčné umelé vlákno, z ktorého je možné v kombinácii s ďalšími materiálmi vyrobiť jedinečné hybridné tkaniny pre outdoorové aktivity.

Termoaktívne minerály sú pevnou súčasťou odevu a v priebehu času sa z tkaniny nevymyjú. Použité sú rôzne zmesi minerálov s rozdielnymi účinkami, presné zloženie je však chránené patentom. Minerály obsahujú prirodzene sa vyskytujúce prvky, ako je horčík, vápnik, titán, sodík, hliník, kremík, germánium, zirkónium a ďalšie.

Obr .: Salewa Responsive Technology využíva fyzikálnych vlastností prírodne sa vyskytujúcich v termoaktívnych mineráloch, ktoré dokážu absorbovať a vyžarovať infračervené žiarenie.

 

Užitočné odkazy

 

Autor: Salewa

Zdroje: salewa.com

Vyberáme pre vás

286,00  (39.9 %) od 171,90 

Porovnať

286,00  (9.83 %) 257,90 

Porovnať

102,00  (36.37 %) 64,90 

Porovnať

Detská lyžiarska prilba Scott Apic Jr Plus

(9.48 %) 86,90 

Porovnať

Detská lyžiarska prilba Scott Camble 2

(9.27 %) 49,90 

Porovnať

30,00  (13.67 %) 25,90 

Porovnať

148,04  (27.08 %) od 107,95 

Porovnať

42,00  (14.52 %) 35,90 

Porovnať