Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Nemám záujem o zľavy a propagačné akcie, chcem skryť lištu.

Elica

Mäkký došľap s technológiou AKU Elica

Tlmenie došliapnutí a efektívnejšie odraz, väčšia stabilita a prevencia zranenia. To sú v skratke funkcie inovatívne technológie AKU Elica, vďaka ktorej dochádza v topánkach AKU k optimálnemu rozloženiu záťaže na chodidlo pri došliapnutí i odraze. Ako to presne funguje?

Talianska značka AKU sa za takmer štyridsať rokov svojho fungovania zapísala do povedomia horalov ako renomovaný výrobca kvalitné trekové a voľnočasové obuvi. V snahe vyrábať optimálne funkčný obuv používa AKU materiály najvyššej kvality a neustále pracuje na vývoji a výskume nových špičkových technológií. V poslednej dobe si AKU posvietil najmä na oblasť podošve a problém, s ktorým sa občas stretávajú všetci milovníci chôdze.

Pri chôdzi - najmä pri došliapnutí a odrazu - sú jednotlivé časti chodidla nerovnomerne zaťažované a dochádza tak k ich preťaženiu. Boľavý chodidlá dokážu pokaziť dojem z nejedného výletu a v dlhodobom horizonte môže nerovnomerné rozloženie tlaku na rôzne časti chodidla viesť až k zdravotným ťažkostiam.

Inšpirované anatómiou chodidlá

Technológia Elica je unikátne spojenie štyroch vrstiev tvoriacich spodnú časť topánky - kopytá topánky, vnútorné stielky, medzipodošvy a podošvy. Na základe anatómie ľudského chodidla a techniky prirodzeného došliapnutí sa vývojári zamerali na namáhané body chodidla pri došľape a odrazu, a zároveň na rotačnej osi špičky a päty pri chôdzi.

Počas fázy odrazu má noha tendenciu sa stočiť mierne von, odrážame sa teda hlavne z oblasti kĺbu pod palcom. Preto je vzorka podrážky a podošva topánok AKU ľahko asymetrická, čo napomáha lepšej priľnavosti podrážky k povrchu a väčšej stabilite. Zároveň je v tejto namáhanej oblasti zosilnená medzipodrážka, ktorá prispieva k rozloženiu tlaku pri odraze po celom chodidle. Vzorka podrážky navyše na vnútornej strane priehlavku ľahko prečnieva a zväčšuje tak plochu odrazu.

Technológia AKU Elica pri odraze distribuuje záťaž do celého chodidla a napomáha lepšej priľnavosti podrážky k povrchu a väčšej stabilite.

Naopak pri došliapnutí sa noha zvyčajne stáča nepatrne dovnútra, a dopadáme tak na vonkajšiu stranu päty. Podrážka je preto tiež mierne zošikmená dovnútra, aby poskytla podporu špičke nohy. Tiež pod pätou nájdeme zosilnenú vrstvu pre optimálne tlmenie nárazov. Asymetrický vzor na podošve je podlhovastý, vďaka čomu poskytuje väčšiu dopadovú plochu, ktorá zaisťuje lepší grip (priľnavosť), väčšiu stabilitu a optimálne rozloženie záťaže.

Pri došliapnutí poskytuje technológie AKU Elica extra tlmenie v namáhaných partiách chodidla a zabezpečuje lepší grip (priľnavosť), väčšiu stabilitu a optimálne rozloženie záťaže.

Účinnosť technológie Elica potvrdili laboratórne testy cerise. Vyzdvihli predovšetkým rovnomernejšie rozloženie záťaže na jednotlivé časti chodidla počas celej fázy kroku, podporu klenby nohy a nižšiu záťaž vo fáze odrazu.

Vyberáme pre vás

54,00  (48.33 %) od 27,90 

Porovnať

77,00  (14.42 %) od 65,90 

Porovnať

181,03  (35.43 %) 116,90 

Porovnať

141,00  (44.75 %) od 77,90 

Porovnať

Dámske sandále Teva Terra Fi Lite

96,00  (45.94 %) od 51,90 

Porovnať

Detské topánky Iguana Holte Jrg

36,00  (53.06 %) 16,90 

Porovnať

183,00  (50.87 %) od 89,90 

Porovnať

175,00  (34.91 %) od 113,90 

Porovnať